Envanter Haberleri

Envanter Haberleri

İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzalandı

Bodrum Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi işbirliğinde "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de yaban keçilerinin tespiti yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 20 araç ve 70 kişilik envanter ekibi tarafından yaban keçilerinin tespiti yapıldı.

Ticaret Odası hizmet aracı TOGG geldi

Marmaris Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu’nda yapılan kura çekimini neticesinde 61'inci sıradan teslim almaya hak kazandıkları yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGG'u teslim alarak envanterlerine kaydettiler.

İklim değişikliği çalıştayının ikincisi yapıldı

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediyesi, Fethiye Belediye Başkanlığı Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye ilçe ölçeğinde SGE oluşturulması, karbon ayak izinin hesaplanması ve iklim değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla dış paydaş çalıştayını gerçekleştirdi.

Karaca, "İklim İçin Harekete Geçin"

Sürdürülebilir çevre ve iklim dostu bir kent için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanlığı, Kurumsal Sera Gazı Envanterinin (SGE) oluşturulması, Fethiye İlçe ölçeğinde SGE oluşturulması, Karbon Ayak İzinin hesaplanması ve İklim Değişikliği Eylem Planı (İDEP) kapsamında çalışmalara katkı sunması amacıyla 23 Haziran 2023 tarihinde “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” bir çok sektör ve kurum temsilcisinin geniş katılımı ile düzenledi.

T-70 Yangın Söndürme Helikopteri Göreve Başladı

TUSAŞ ve Skorsky tarafından ortak üretilerek geçtiğimiz günlerde OGM envanterine dahil olan ilk yangın söndürme helikopteri Muğla’da göreve başladı.

BELEDİYENİN ZİRAİ DRONE ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarımda teknoloji destekli kalkınma ve gelişme çalışmaları kapsamında zirai ilaçlama ve gübreleme için envantere alınan drone çiftçilerin hizmetinde. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan zirai drone ile doğru ilaçlama ve gübreleme uygulaması gerçekleştirilerek çevreci bir yöntemle üreticilere kolaylık sağlanacak.

DENİZ YÜZEYİ TEMİZLEME ARACI HİZMETE BAŞLADI

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü envanterine eklenen 4 adet insansız deniz yüzeyi temizleme araçları, hizmet vermeye başladı. Bodrum Kale İskelesi'nden gerçekleştirilen kullanım testlerine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

BODRUM’UN SUALTI ZENGİNLİKLERİ BELGESEL OLUYOR  

Bodrum’un sualtı envanterinin çıkarılması, doğal ve arkeolojik güzelliklerinin tanıtılması amacıyla belgesel çekiliyor.   Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından nisan ayında başlayan çekimler devam ediyor. Belgesel çekimi ile birlikte Bodrum’un eşsiz güzellikteki koylarında sualtının ekolojik ve arkeolojik envanteri de çıkarılacak.   

VALİ TAVLI BATI LİKYA KÜLTÜREL VARLIKLARI ARAŞTIRMA MERKEZİNİ ZİYARET ETİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde faaliyete geçen Fethiye ve çevresi ile ilgili soyut somut tüm kültürel değerleri araştırıp envanterleyecek, yerli ve yabancı bilim insanları tarafından Fethiye ile ilgili yapılan araştırmaların sonuçlarını halka duyuracak olan Batı Likya Kültürel Varlıklarını Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti.

YİĞİT BETON YENİ ARAÇLAR İLE HİZMETTE

Fethiye'nin en önemli inşaat şirketlerinden Yiğit Beton, araç envanterine yeni araçlar kattı.

TURİZM ENVANTERİ ÇALIŞMASIYLA İLGİLİ AKADEMİSYENLERİN GÖRÜŞLERİ ALINDI

FTSO Likya Salonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkan Danışmanı Mehmet Eskici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç Dr. Işıl Arıkan Saltık, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Avcı, MSKÜ Araştırma Görevlisi Dr. Cemal Artun, Uygar Turgut, Turizm Envanteri Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Naci Dinçer ve Uğur Çaçaron, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Turizm envanteri çalışmasıyla ilgili akademisyenlerin görüşleri alındı

FTSO Likya Salonu’nda 20 Temmuz 2022 Çarşamba günü düzenlenen toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Müdürü Saffet Dündar, İMEAK DTO Fethiye Şubesi Başkan Danışmanı Mehmet Eskici, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç Dr. Işıl Arıkan Saltık, Ege Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nilgün Avcı, MSKÜ Araştırma Görevlisi Dr. Cemal Artun, Uygar Turgut, Turizm Envanteri Yürütme Kurulu üyeleri Süleyman Kaya, Naci Dinçer ve Uğur Çaçaron, FTSO Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu katıldı.

Gürün'den Başkan Oktay'a eleştiri tepkisi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın “Bölgeye gece görüşlü helikopter desteği istemiştik. Öğrendik ki envanterde yokmuş” sözüne ulusal bir kanalda canlı yayında “Birbirimizde eksik bulduğumuz şeyleri söylemenin yangınları sürdürmekte bir katkısı yok” şeklinde Başkan Oktay’ı eleştiren bir açıklama yapması şaşırttı.

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci: “4 Temmuz'da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız”

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Marmaris'teki yangına 2 bin 600 personelle müdahale edildiğini, hava araçlarının sayısının ise 41'e yükseldiğini belirterek, “4 Temmuz'da gece görüşlü 10 helikopteri envanterimize katmış olacağız” müjdesini verdi.

Muğla’nın spor turizmi yol haritası çıkarılıyor

Muğla'da spor turizminin mevcut durumu ortaya konarak önümüzdeki dönemde yapılması planlanan spor turizmi envanterinin çıkarılması, bölgesel bazda spor turizminin sınıflandırılması ve spor turizmi haritasının oluşturulması çalışmalarına katkı sağlanması amacıyla çalıştay düzenlendi.

Püren sahalarının envanter ve planlama çalışmalarına ait danışmanlık hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; Püren sahalarının envanter ve planlama çalışmalarına ait danışmanlık hizmeti alınacak. 

Bitkisel ürün tespiti, envanter ve planlaması hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; odun dışı ürün ve hizmetler şube müdürlüğü bitkisel ürünler tespiti, envanter ve planlaması ihalesi gerçekleştirilecek.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Bodrum’da yanan alanlar eski kimliğine kavuşması için akademisyenler çalışma başlattı

Bodrum Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliği ile Bodrum'da yanan alanlarının envanteri ve rehabilitasyonu için Uludağ Üniversitesi'nden gelen akademisyenler yanan alanlarda çalışma başlattı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün çalışmalarına ışık tutması amacıyla başlatılan ve yanan alanların rehabilitesinde önemli rol oynayacağı belirtilen çalışmalarda sona yaklaşıldığı belirtildi.

Belediye personellerine sera gazı envanteri eğitimi verildi

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Covenant Of Mayor (Başkanlar Sözleşmesi) kapsamında ilçe geneli sera gazı envanteri konulu eğitim düzenledi.

Ata tohumu karakılçık buğdayının ilk hasadı Karaova’da yapıldı

Bodrum Belediyesi’nin Karaova Bölgesi’nde toprakla buluşturduğu ata tohumlarından elde edilen ilk ürünün hasadı yapıldı. Ata tohumlarına verdiği değer ile bilinen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Potansiyel envanterimizi ortaya çıkarıp, hepsini işlemeye çalışacağız. Karaova'daki verimli topraklarımızı en iyi şekilde değerlendirmek için üreticilerimiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Temizlik araçları Milas sokaklarında boy gösterdi

Milas Belediyesi geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği 41 adet temizlik aracı alımı ile dev bir yatırıma imza attı. Gerçekleştirilen alımlarla birlikte Belediye envanterine kazandırılan araçlardan olan Süpürme Araçları, Milas sokaklarında boy gösterdi. 

Envanter ve planlama çalışma için danışmanlık hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Orman İşletme Müdürlüğü-Kayseri Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Orman Genel Müdürlüğü tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Yeni çöp kamyonları ilçeye geldi

Milas Belediyesi, araç filosunu daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yeni alınan araçlarla güçlendirdi. Bu kapsamda envantere katılan 9 adet 10 tonluk çöp kamyonu ve 2 adet mini damperli çöp pikabı ilçeye gelerek, vatandaşların hizmetine sunulmaya hazır duruma geldi. Envantere yeni katılan araçlar dış giydirme ve üst yapı çalışmasının tamamlanmasının ardından Milas sokaklarında hizmet vermeye başlayacak.

Yol Süpürme Araçları Milas’a Geldi

Milas Belediyesi, araç filosunu daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yeni aldığı araçlarla güçlendirdi. Bu kapsamda envantere katılan yeni yol süpürme araçları ilçeye gelerek, vatandaşların hizmetine sunulmaya hazır hale geldi. Araçlar dış giydirme ve üst yapı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Milas sokaklarında hizmet vermeye başlayacak.

HOŞAFÇI,“BİNA ENVANTERLERİ ÇIKARILMALIDIR”

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yöneticisi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen 6.8’lik deprem ve Fethiye’nin yapı envanter stoku hakkında bir dizi açıklamalar ve uyarılarda bulundu. Hoşafçı, “En kısa sürede mevcut yapı stokunun analizinin mutlaka yapılması gerekmektedir” dedi.

FTSO’DAN COVID-19 SONRASI EKONOMİ VE RİSK YÖNETİMİ SEMİNERİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından online olarak düzenlenen ‘Covid-19 Sonrası Ekonomi ve Risk Yönetimi Semineri’nde nesnelerin interneti, platform ekonomisi ve müşteri envanteri tutmanın önemi anlatıldı.