Erik Haberleri

Erik Haberleri

30 yıldır aranan PKK'lı terörist Muğla'da yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde 1994 yılında düzenlenen terör eyleminin faillerinden olan PKK/KCK üyesi, Muğla’nın Dalaman ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Büyükşehir İtfaiyesi Bayram’da 134 Olaya Müdahale Etti

9 günlük Ramazan Bayramı sürecinde yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşların güvenli bir tatil geçirmesi için 134 olaya müdahale etti. Ekipler ayrıca Antalya’da yaşanan teleferik kazasında kurtarma çalışmalarına katıldı.

Babadağ Muhteşem Manzaranın Anahtarı

Fethiye, Türkiye'nin güneybatısında muhteşem plajları, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir tatil destinasyonu olarak bilinir. Bu bölgenin en gözde cazibe merkezlerinden biri ise Babadağ'dır. Babadağ, sadece muhteşem manzaraları ve temiz havası ile değil, aynı zamanda sunduğu çeşitli aktivitelerle de tatilcilerin ve macera severlerin ilgisini çekmektedir. Babadağ nerde? Babadağ'a nasıl gidilir? Babadağ Teleferik Nerededir? Babadağ yamaç paraşütü nasıl yapılır? Sorularının cevabı sizlerle?

Akdenizli: “Seydikemer’de Turizmi 12 Aya Çıkaracağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmalarına gece gündüz demeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Esenköy’de Dont ve Yayla Gökbenli hemşehrileriyle buluşan Akdenizli, yeni dönemde ilçeye kazandırılacak hizmetler ve projelere ilişkin bilgi verip; “Turizmi 12 aya yayacak Saklıkent Cam Teras ve Teleferik Projemiz var. Projemiz şekillendi. İnşallah bu projemizi hayata geçirirsek, Seydikemer’de turizmi 12 aya çıkaracağız” dedi.

Fethiyeli Öğrenci Bozyiğit’ten Uluslararası Matematik Yarışmasında Derece

Fethiye Atatürk Ortaokulu ve Bilsem öğrencisi Elif Sıla Bozyiğit, Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasında altın madalya kazandı.

Seydikemer’de dağda mahsur kalan Amerikalı turist kurtarıldı

 Muğla’nın Seydikemer ilçesinde dağlık alanda yürüyüşe çıkan ve mahsur kalan Amerikalı turist ekipler tarafından kurtarıldı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Öğretmenler, lise öğrencilerine ders kitapları ve öğretim materyalleri hazırlıyor

Muğla Ortaöğretim Ders Kitapları ve Öğretim Materyalleri Hazırlama Komisyonlarındaki öğretmenler, ders ve etkinlik kitaplarının yanında dijital içerikler üretiyor, bu içerik ve materyaller ülke genelinde liseler ve EBA’da öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuluyor.

Erik mevsimleri şaşırdı

Küresel iklim değişikliğinin etkileri artarken, mevsimler arasındaki geçiş süreleri de her geçen yıl uzamasının sonucu olarak meyve ağaçları zamansız çiçek açmaya ve yılda iki defa meyve vermeye başladı.

Fethiye’ye Gezmeye Geldi, Hayran Kaldı

Aslen Zonguldak’lı olan, İstanbul’da yaşamını sürdüren Altan Yoltan, Fethiye’ye hem kızını ziyaret etmeye hem de gezmeye geldi. Fethiye’ye hayran kalan Yoltan, ileriki süreçte Fethiye’ye taşınmayı düşündüğünü FRT TV mikrofonlarına ifade etti.

FTSO Meclisi Babadağ'da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi.

FTSO Meclisi Babadağ’da Buluştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Meclis üyeleri, teleferikle Babadağ’a çıkarak incelemelerde bulundu. Meclis üyelerine teleferiğin çalışma sistemi, teknik özellikleri ve yüksek güvenlik önlemleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından Fethiye’ye kazandırılan çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, teleferikle Babadağ’a çıkan tatilci ve turist sayısındaki artışın Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş rakamlarına da yansıdığını belirterek 2023 yılında uçuş sayılarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 arttığını söyledi.

Amerika'dan geldiler, tüm imkanlarını köydeki çocuklar için seferber ettiler

Turizm kenti Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Amerika'da yaşayan bir ailenin öncülüğünde başlatılan proje ile Faralya Mahallesi'ndeki öğrenciler, hem İngilizce öğreniyor hem de yaz tatilini değerlendiriyor. 'Ekrandan uzak, akrana yakın' adlı proje ile gerçekleştirilen eğitimlerde Faralya'daki 25 öğrencinin hayatı değişti.

Döviz fırladı, Fethiye’ye İngiliz Akını Başladı

Türkiye’de döviz kurlarındaki artış yabancı turistlerinde fırsatı oldu. 1 Amerikan Doları’nın, 23,67 Türk Lirası’na tekabül etmesiyle özelikle İngiliz turistler akın akın Fethiye’ye geliyor.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

FETHİYESPOR’UN RAKİBİ GALİBİYETİ UNUTTU 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 30. haftasında seyircisi önünde Serik Belediyespor karşısında 3 maçlık galibiyet hasretine Murat Yılmaz ve Oktay Balcı’nın golleriyle son verdi. Alınan sonucun ardından Şimşekler puanını 36’ya yükselterek ligin 12. sırasında yer aldı.

FETHİYESPOR PUANINI 36’YA YÜKSELTTİ

Fethiyespor seyircisi önünde Serik Belediyespor karşılaşmasından 2 golle 3 puan alarak ligde puanını 36’ya yükseltmeyi başardı.

ÜRETİMİ, ÜRETİCİYİ DESTEKLİYORUZ...

Milas Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı desteklemeler kapsamında yüzde 50 hibeli zeytin, incir, mandalina, portakal, erik, badem, ceviz, kiraz fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

MUĞLA'NIN BALIKLARI DÜNYA SOFRALARINI SÜSLÜYOR

Kültür balıkçılığının giderek yaygınlaştığı Muğla’da Amerika, Rusya Japonya başta olmak üzere 84 ülkeye ihraç ediliyor.

ŞAMPİYON ALCU FRT TV MİKROFONLARINA KONUŞTU

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Dünya Şampiyonluğuna çıkan Fethiyeli Yenilgisiz Profesyonel Boksör Kubilay Alcu rakibini 6'ıncı rauntta teknik nakavtla yenerek, Dünya Hafif Ağır Siklet Altın Kemer Boks Şampiyonu olmuştu. FRT TV’ye vermiş olduğu özel röportajda Şampiyon Alcu, “Biliyorsunuz ki Dünya Şampiyonu oldum. Şimdi dünyanın en büyük kemeri Amerika’da WBC’de dövüşmek istiyorum. Şu an çalışmalarım çok yoğun geçiyor. Ama hiçbir zaman çizelgemi bozmadım. Günde 6 saat antrenmanıma devam ediyorum” ifadelerini kullandı. 

FETHİYESPOR SERİK’TEN 1 PUAN ÇIKARTTI

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, 11. deplasmanda Serik Belediyespor’a konuk oldu. Fethiyespor deplasmanda konuk olduğu Serik Belediyespor ile yaptığı kıyasıya mücadeleden 1 puan çıkarttı.

AYSEL VE YUSUF ÇİFTİ, KARACA’YA TEŞEKKÜR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İki engelli vatandaş Aysel Aslan ve Yusuf Serik çifti geçtiğimiz günlerde dünya evine girmişti. ‘Sen de gel engelsiz kafe’ de yapılan düğün sonrası Serik çifti, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundular.

AKDENİZ TURİZMİNİN GELECEĞİ BODRUM’DA KONUŞULACAK

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine kapı açarak dünya ve bölge turizme yön veren ulusal ve uluslararası isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlk kez, 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup ile iş birliğinde düzenlenecek olan Bodrum Turizm Forumu, 14 Ekim'de 'Mavi Ekonomi' odağıyla gerçekleştirilecek.

"WORLD ACRO CUP" ETKİNLİĞİ ÖLÜDENİZ’DE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Fethiye Kaymakamlığının katkılarıyla; Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ile Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) onayıyla ve Babadağ Teleferik’in organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen "World Acro Cup" etkinliği tören ile başladı.

CHP’Lİ ERBAY, “BECERİKSİZLİĞİNİZ, İHMALLERİNİZ VE YALANLARINIZ YÜZÜNDEN ORMANLARIMIZ YOK OLUYOR” 

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Burak Erbay Marmaris yangın ile ilgili basın açıklaması yaptı. CHP’li Erbay açıklamasında, “Muğla'nın Marmaris ilçesi Yalancıboğaz mevkiinde çıkan orman yangınında yaklaşık beş yüz hektar ormanlık alan yandı, yaban hayat yok oldu” ifadelerine yer verdi. 

BABADAĞ'DA CENGİZ KURTOĞLU VE ÜMİT BESEN KONSERİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yaptığı 'Eğlence Dorukta' etkinliğinde Cengiz Kurtoğlu ve Ümit Besen sahne aldı.

Muğla'da göçmen kaçakçılığı yapan 2 Rus tutuklandı

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında Amerikan bayraklı bir teknede 78 düzensiz göçmen ile göçmen kaçakçılığı yapan 2 Rus uyruklu şüpheli yakalandı.

ÇAKAL&RECKOL BABADAĞ’I COŞTURDU

'Eğlence Dorukta' etkinliği kapsamında 12 Temmuz Cuma günü, son zamanların gözde sanatçıları Çakal ve Reckol sahne aldı. Ünlü rapçiler 1200 metre de kendilerini dinlemeye gelenlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşattı.

BABADAĞ’DA MANGA RÜZGARI ESTİ

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan 'Eğlence Dorukta' etkinliğinde Manga sahne aldı.

KORAY AVCI, BABADAĞ’I SALLADI

Babadağ teleferik işletmesi tarafından ev sahipliği yapılan ve birbirinden güzel seslerin bir araya geldiği “Eğlence Dorukta” etkinliğinde Koray Avcı sahne aldı. Konseri kimse terk edemez diyen Koray Avcı, “Teleferik sırasına gireyim, erken kalkayım, önden gideyim, biran önce aşağıya ineyim trafik olmasın. Bu tür hareketleri yaparsanız bakın burada ki herkesi tanıyorum. Ve beni çok seviyorlar. Yemin ediyorum bastırırım düğmeye. Bir buçuk saat o teleferiğin içerisinde beklersiniz” şeklinde konuştu.