Etki Haberleri

Etki Haberleri

Fethiye dikkat! Toz geliyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan açıklamada, bölgede yarın sabah saatlerinden itibaren itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımı etkisi altında kalacağı tahmin edildiği belirtildi.

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü dolayısıyla çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Fethiye'de “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine yoğun ilgi

Fethiye’nin Göcek Mahallesi'nde bu yıl ikincisi yapılan “Şalvar Giyen Kadınlar” etkinliğine kadınların yoğun ilgisi oldu.

Hıdırellez ve 19 Mayıs coşkusu Ula'da yaşandı

Muğla'nın Ula ilçesinde, öğrencilere yönelik düzenlenen Hıdırellez ve 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında şenlikler heyecan dolu anlara sahne olmaya devam ediyor. Ula ilçesinde gerçekleştirilen Hıdırellez etkinliğinde, çocuklar müzik eşliğinde keyifli dakikalar geçirdi.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Marmarisli öğrenciler ‘orman benim ‘projesi ile buluştu

 Muğla’nın Marmaris ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarıyla mücadele için "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. İlköğretim okulunda ekipler tarafından getirilen simülasyon aracında ormanların güzelliğini ve faydalarını izleyen öğrenciler, oyunlar ile fidan dikmeyi de öğrendi.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

Fethiye’de anaokulu öğrencileri trafik kurallarını öğrendi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’nun minik öğrencileri, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri Menteşe'de başladı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri, Menteşe ilçesinde başladı.

‘Muğla Turizm Platformu’ kuruluşu için ilk adım atıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Başkanlığında ‘Muğla Turizm Planlama ve Strateji Geliştirme Platformu’ kurulması amacıyla ilk toplantı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Ula'da bahar şenlikleri coşkusu başladı

 Ula Kaymakamlığı, Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Ula Ali Koçman Meslek Yüksekokulu işbirliğinde, 19 Mayıs Gençlik Haftası'na erken bir başlangıç yapılarak bahar şenlikleri düzenlendi. Bahar Şenliği, meslek yüksekokulunda gerçekleşti ve birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Lise öğrencileri nesli tehlikede olan canlıları dikkat çekti

‘Mavi Yeşil Okullar Projesi’ kapsamında Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Koruma Derneği (AKD) arasında imzalanan ‘Doğal ve Kültürel Mirası Koruma ve Gelecek Nesillere Aktarılması’na İlişkin’ protokol çerçevesinde ‘Nesli Tehlikede Olan Hayvanlar’ etkinliği, Ula Hüseyin Ercan Ermaş Mermer Anadolu Lisesi öğrencileri ile Ula halk pazarında gerçekleştirildi.

Muğla’da 2 ayda 65 insan kaçakçılığı organizatörü tutuklandı

 Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, Muğla'nın güvenliği ve asayişi hakkında ikinci bilgilendirme toplantısını düzenledi.

Marmaris’te Hıdırellez kutlandı

 Bolluğun ve bereketin müjdecisi Hıdırellez, Marmaris’te coşku ile kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerde vatandaşlar sahilde yakılan ateşlerin üzerinden atladı, dilek diledi.

Marmaris’te Hıdırellez sporla kutlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde baharın müjdecisi Hıdırellez, düzenlenen koşu etkinliği ile kutlandı.

Muğla'da sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Muğla'da sağlıklı yaşam ve bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turunda bir araya gelen vatandaşlar, sağlıklı yaşam için pedal çevirdi.

Akdeniz’in suyu bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşuyor

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale gelen etkinlik çerçevesinde Akdeniz’den alınan ve testilerle taşınan deniz suyu, bu yıl 23. kez Ege Denizi ile buluşacak.

Yerel yönetici ve vatandaşlar farkındalık etkinliğinde buluştu

Türkiye genelinde başlatılan 'Orman Benim' kampanyası kapsamında Seydikemer’de yerel yöneticiler ve vatandaşlar, orman yangınlarına karşı farkındalık ve temizlik etkinliklerinde buluştu

Antik Kent'de gençlerle yazar buluşması gerçekleşti

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi, Yatağan Turgut Mahallesi'nde yer alan Lagina Antik Kenti'nde gönüllü gençlerle bir araya gelerek yazar buluşması düzenledi. Etkinliğe katılan gençler, yazar Funda Özsoy Erdoğan ile bir araya gelerek yazarlık ve yazarlık süreçleri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: "Her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır"

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ‘Orman Benim’ projesi kapsamında Muğla’da düzenlenen etkinliğe katıldı. Yumaklı yaptığı konuşmasında, “Unutmayalım ki her 10 orman yangınından 9’u insan kaynaklıdır. Ormana atılan atıklar maalesef ki bu yangınların büyümesi ve ilerlemesine en büyük sebep teşkil ediyor. Bunun için ormanlarımızın temiz tutulması hayati önem teşkil ediyor” dedi.

Fethiyespor, Lige Veda Yemeği Düzenledi

Fethiyespor, 2023-2024 futbol sezonunun sona ermesine yönelik sezona veda etkinliği düzenledi. Kulüp başkanı Esat Bakırcı'nın liderliğinde, yöneticiler, teknik ekip ve oyuncular, "Lull Tershane"de bir araya geldi.

Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel etkinlik

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bilgilendirme konferansı yapıldı. Etkinliğe Fethiye’de yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi.

Tavuk ihracatına sınırlama getirildi! Fethiye esnafı bu duruma ne diyor? Piyasayı nasıl etkiler?

Ticaret Bakanlığı, tavuk eti ihracatını 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar, aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verildiğini duyurdu. Fethiye’de esnaf Erkan Gündüz bu durum ile ilgili açıklama yaptı.

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Marmaris'te Hollanda "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hollanda Fahri Konsolosluğu ev sahipliğinde "Kral Günü" resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyonda Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Hollanda-Türkiye dostluk ormanına dikilmek üzere Vali İdris Akbıyık’a 10 bin adet fidan için çek takdim etti.

Dünya Dans Günü etkinliğine yoğun ilgi

29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Fethiye Belediyesi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Yunanistan, Kırgızistan başta olmak üzere çeşitli dünya dansları “Fethiye Dans Ediyor” adlı programda sergilendi.

Muğla’da üniversite öğrencileri çocuklara tiyatro oyunu sergiledi

 Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi gönüllü gençleri çocuklara müzikli çocuk tiyatrosu sergiledi.

Fethiye, Antalya Turizm Fuarı’nda Tanıtılacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) sekretaryasını yürüttüğü Fethiye Turizm Konseyi Nisan ayı toplantısı, Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda önemli tur operatörleri, oteller ve acenteleri bir araya getirerek, doğrudan pazarlamaya yönelik etkin bir fuara dönüşen Antalya Turizm Fuarı’nda Fethiye destinasyonunun tanıtılması kararlaştırıldı. Konseyde ayrıca 2024 turizm sezonuna yönelik Fethiye Belediyesi’nin sorumluluk alanına giren önlem ve çalışmalar hakkında konsey üyelerinin görüş ve önerileri alındı.