Eylül Ayında Haberleri

Eylül Ayında Haberleri

Muğla Eylül ayında 84 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi

Muğla'nın da içinde bulunduğu Ege İhracatçı Birlikleri Eylül ayında 1 milyar 515 milyon dolar olarak ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılının ilk 9 aylık döneminde ise 13 milyar 688 milyon dolarlık ihracata imza atıldı.

Muğla Barajları Çok Kritik Seviyede

Muğla’da baraj seviyeleri son yılların en düşük seviyelerinde seyrederken Geyik Barajında yüzde 16, Mumcular Barajında yüzde10 seviyelerinde su kaldı. Barajlar çok kritik seviyelerde seyrederken, Meteorolojiden edinilen bilgiye göre ise geçtiğimiz yıllarda Eylül ayında yaşanan yağışlar bu yıl gerçekleşmedi ve önümüzdeki günlerde de yağış beklenmiyor.

Fethiye’de kıyı temizliği

Her yıl Eylül ayında tün dünyada düzenlenen ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’ çerçevesinde Fethiye’de TURMEPA tarafından kıyı temizliği düzenlendi.

Ölüdeniz’de Tekne Turu Yoğunluğu Sürüyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunun Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bulunan günü birlik tur teknelerinde yaşanan yoğunluk Eylül ayında da sürüyor.

Deniz Müzesinde Dolu Dolu Geçen Bir Yıl Daha

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını Eylül ayında açıklayan Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, BDM Eğitim Birimi koordinasyonunda, birbirinden farklı etkinlik, proje ve atölyelerle dönemi tamamladı.

STÜDYO MSKÜ İLE, PROFESYONEL YAYINCILIK

Stüdyo MSKÜ, 2020 yılının Eylül ayında MSKÜ'nün Kötekli yerleşkesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde kuruldu. İçerisinde seslendirme odası, reji, stüdyo, kurgu ünitesi ve makyaj odası bulunan medya prodüksiyon stüdyosunda tanıtım, belgesel, sesli kitap, kısa film ve televizyon programları çalışmaları yürütülüyor. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan canlı yayınlar da bu stüdyodan yönetiliyor.

ANTİK TİYATRO EYLÜL AYINDA AÇILIYOR

Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, 7 yıldan bu yana kapalı olan Telmessos Antik Tiyatrosu ile ilgili müjde verdi. Kaymakam Balcı, ilk etkinliğin Eylül ayında olacağını söyledi.

Muğla’da araç sayısı 552 bine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı EEkim ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da Eylül ayında 549 bin 826 olan araç sayısı Ekim ayında 552 bin oldu.

Muğla Eylül ayında 69 milyon 642 bin TL ihracat yaptı

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Eylül ayı Dış Ticaret İstatistiklerini yayımladı. TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun tarafından verilen bilgiye göre Muğla'da genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 19,7, ithalat ise yüzde 4,1 arttı.

İngiliz hastadan Eğitim Araştırma Hastanesi’ne teşekkür ziyareti

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçen yıl Eylül ayında koroner baypass ameliyatı olan İngiliz vatandaşı, bir yıl sonra hem teşekkür, hem de kontrol amacıyla tekrar Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi.

Tekneciler Eylül ayından memnun değil

Eylül ayının sonunda günübirlik teknelerde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Havaların sıcak olması ve İngiliz turistlerin ülkemize gelme ümidi ile sezonun uzamasını bekleyen günübirlik teknecilerden bazıları tura çıkarken, bazıları da müşteri sayılarının az olması nedeni ile tura çıkmadı.

Muğla’da 3 günde 37 yıldırım yangını

Temmuz ve Ağustos aylarında orman yangınlarında 52 bini orman, 8 bini tarım arazisi olmak üzere toplam 60 bin hektar alanın yandığı Muğla'da Eylül ayında da sağanak yağışlar sonrası yıldırım yangınları başladı.

GEKA’nın çağrısı’na 192 proje başvurusu yapıldı

GEKA’nın geçtiğimiz Eylül ayında ilan ettiği Alternatif Turizm ile Kooperatif ve Birliklerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi mali destek programlarına Güney Ege Bölgesi’nden 192 proje başvurusu yapıldı.