Fethiye Kordon Haberleri

Fethiye Kordon Haberleri

Fethiye kordonda akşam hareketliliği

Fethiye’de kordon yürüyüş yeri, akşamları Fethiye Halkı'nın vazgeçilmez gezinti alanlarından oldu. 

SOMYÜREK, “KARAOT PROJESİ OLMAZSA OLMAZIMIZ” 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Kırmızı Grup Başkan Adayı Ali Somyürek, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda üye ziyaretleri gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Adayı Somyürek, şeffaf ve denetlemeye açık bir yönetim anlayışı benimsediklerinin altını çizdi. 

Korona öldürmedi koku öldürecek

Fethiye Kordonunda yayılan koku vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar kokunun Cuma gününden bu yana Fethiyespor Otoparkının hizasından denize akıtılan fosseptik kokusu olduğunu ifade ettiler.

Çydd’den Eski Yıla Veda Yeni Yıla Merhaba Kermesi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi tarafından Fethiye Kordon’unda eski yıla veda yeni yıla merhaba kermesi düzenlendi.

“Sen De Gel Down Cafe” misafirlerini bekliyor

Fethiye kordon boyunda bulunan 'Sen de Gel Down Kafe' hizmet vermeye devam ediyor. Sosyal sorumluluk projesi adı altında açılan kafede özel bireyler hizmet veriyor.

Fethiye'de iki işyerinin çatısı alev alev yandı

Fethiye Kordon Boyu, Paspatur Kavşağında bulunan Evin Cafe ve Özsüt işletmesinin çatıları alevlere teslim oldu. Çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürülürken, iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

Yasaklar değil, sıcaklar boş bıraktı

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan sıcaklar Fethiye kordon boyunu boş bıraktı.

Asfalt tankeri bomba gibi patladı

Foça Mahallesi’nde bulunan özel bir şirkete ait şantiyede bulunan, asfalt tankerinin patladığı öğrenildi. Patlamanın etkisiyle metrelerce havaya dumanlar yükseldi. Dumanlar Fethiye kordon boyundan net bir şekilde görüldü. Kazada herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenildi.

Fethiye cennetten bir köşe

Pandemi döneminde doğal güzellikleri ve hijyenik ortamlarıyla ön plana çıkan turizm merkezi Fethiye, Rus Turistlerin vazgeçilmezi oldu. Rusya, artan korona virüs vaka sayıları nedeniyle Türkiye'ye seyahati 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu. Fethiye’de tatil yapan Rus turistler bu kararın sağlık için alındığını belirterek, bu karardan rahatsız olmadıklarını kaydettiler. 

Bisiklet yolunda boyama çalışması başladı

Fethiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Fethiye Kordon boyundan ve Şehit Fethibey Parkı’na kadar olan bisiklet yolu alanında boyama çalışmasına başladı. Yaklaşık 3 kilometrelik alandaki bisiklet yolu maviye boyanarak sezona hazırlanıyor.

Fethiye Kordon Boyu’nda müzik ziyafeti

Fethiye kordonunu adeta sahneye dönüştüren ve bizleri farklı tarzlarda müziklerle buluşturup günümüze keyif katan sokak müzisyenleri, gelip geçen vatandaşları eğlendiriyor. Ege Kabalak'ın Fethiye'de tanıştığı İspanyol ve Arjantinli müzisyenler ile sokak müziği yapması, ilgiyle karşılanıyor. 

FETHİYE KÖRFEZİ CARETTA YUVASI

Nesli tükenmekte olan ve bu yüzden uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınan Caretta Caretta kaplumbağaları, Fethiye Körfezi’ni mesken tuttu. Fethiye’de yaz-kış körfezde bulunan ve balıkçılar tarafından balıklarla beslenen Caretta Caretta kaplumbağaları, yavrularla beraber görüntülendi. Fethiye Kordon Boyu’nda turistlerin ve halkın ilgisini çeken 5 Caretta Caretta amatör balıkçıların oltaları arasında gezindiler.

Deniz Turizmi Başladı

Koronavirüs salgını Türkiye’de kontrol altına alınırken normalleşme deniz turizminde de başladı. Alınan tedbirlerle Ticari yat ve ilkel yapılı ahşap gemiler faaliyetlerine 1 Haziran'dan itibaren start verdi. Faaliyetler; turun kapalı grupla (aile, akraba ve arkadaş) yapılması halinde mevcut kapasitelerle, farklı kişilerden oluşan grupla yapılması halinde ise sosyal mesafe planına uygun olarak yürütülecek. Teknelerin düzenli dezenfeksiyonunun yapılması ve her tur değişimi öncesinde tam dezenfeksiyonun sağlanması liman başkanlıklarınca kontrol edilecek. Fethiye’de faaliyette bulunan yaklaşık 200 günübirlik tur teknesinde de hazırlıklar tamamlandı. Yarı kapasiteyle çalışacak günübirlik tur tekneleri, kaptan ve mürettebatlarıyla birlikte şimdi müşterilerini bekliyor. Bazı gulet tekneler, rezervasyonlarına cevap verip Fethiye Kordon boyundan ilk seferlerine çıktılar. Önlemler kapsamında yolcuların maske ve eldiven takacağını, aynı zamanda sosyal mesafenin mürettebat tarafından sağlanacağını ifade eden Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan “Tüm teknelerde gerekli hazırlık yapıldı. Charterlarda çok büyük derdimiz olacağını düşünmüyoruz çünkü kapalı ve aile turu dediğimiz paket turlar ama günü birliklerde biraz daha hassasız” diye konuştu.

FETHİYE YENİ YILA ŞARKILARLA GİRDİ

Fethiye yeni yıla Erik Dalı türküsünü oynayarak girdi. Beşkaza Meydanı’nda toplanan binlerce kişi Erik Dalı türküsünü oynayıp, havai fişekler altında yeni yıla merhaba dedi. Yeni yıl coşkusunu Beşkaza Meydanı’nda saat 23.00’ten sonra toplanarak DJ’lerin hareketli müzikleri eşliğinde yeni yılı karşılayan 5 bini aşkın vatandaş, saat 24.00 sıralarında Erik Dalı türküsü eşliğinde yeni yılı karşıladı. Fethiye Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikte 7’den 70’e vatandaşlar yeni yıla coşkulu şekilde girdi. Fethiye kordon boyunda bazı vatandaşlar dilekler tutup, havaya dilek balonları gönderdi.