Fide Haberleri

Fide Haberleri

Başkan Aras çiftçilerle kahvaltıda buluştu

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla üreticilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Köyceğiz’de minikler çilek fidelerini toprakla buluşturdu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencileri 'Ata Tohumu' çilek fidelerini toprakla buluşturdu.

Kökten, Emekçi Kadınlara Karanfil Dağıttı

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Zirve ve Umut fide şirketlerinde çalışan kadınlara karanfil dağıtarak; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Saatcı: Belediye Bünyesinde Sebze Fideleri Üretimi Yapacağız

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, göreve geldikleri zaman kurulacak özel bir birimle belediye bünyesinde sebze fidanı yetiştireceklerini açıkladı.

Dolu yağışı domates tarlasında zarara neden oldu

Muğla’nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde sağanak yağış sonrası Fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışı yaklaşık 60-70 dönüm güz domatesi tarlasında zarara neden oldu.

Cumhuriyetin 100.Yılına Özel 100 Uçurtma Uçurdular

Fethiye Atatürk İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100.yılına özel yaptığı koreografide 100 uçurtmayı Fethiye Beşkaza Meydanı’nda uçurdu.

Bodrum’da fide izdihamı

Bodrum Belediyesi tarafından mevsimlik fide dağıtımında köylüler izdiham oluşturdu, halka dağıtılan fideler kapış kapış edildi.

Belediyenin Yetiştirdiği Fideler Üreticiyle Buluştu

“Tarımsal Hibe Programı” kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından yetiştirilen 120 bin fidenin dağıtımı yapıldı.

Üreticilere Fide Desteği Verilecek

Bodrum Belediyesi, üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ederken Karaova’da sağlıklı gıda üreten çiftçilere düzenli olarak yapılan fide hibesinin bir yenisi daha gerçekleştirilecek.

Üretici Kazanıyor, Milas Kazanıyor

Milas Belediyesi’nin üreticinin artan maliyetlerine destek olmak için başlattığı yüzde 50 hibeli kışlık fide desteği projesi kapsamında 300 bin fide, başvuruda bulunan 77 üreticiye teslim edilmeye başlandı.

10 bin sebze fidesi dağıtıldı

Menteşe Belediyesi, Ortaköy Mahallesindeki yerel üretim tesislerinde kendi yetiştirdiği ata tohumu 10 bin sebze fidesini Perşembe pazarında vatandaşlara dağıttı.

"Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor"

Muğla’da ata tohumlarının üretiminin artırılması ve yaygınlaştırılarak gelecek nesillere aktarılması için "Ata Tohumları Toprakla Buluşuyor" Projesi kapsamında dağıtımı yapılan fidelerin kontrolleri yapılmaya başlandı.

ÇİLEK FİDESİ DİKİMİ KONTROLÜ YAPILDI

Muğla Valiliği ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, çilek fidesi dikimleri teknik personel kontrolünde yapıldı.

MUĞLA KIŞLIK SEBZESİNİ YETİŞTİRİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘’Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’’ kapsamında; Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak kışlık sebze yetiştiriciliği çalışmalarına başladı.

Köyceğiz'de Ata Tohumları üreticilerle buluştu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Ata Tohumlarından üretilen sebze fideleri çiftçilere törenle teslim edildi.

1963’TEN GÜNÜMÜZE ATA TOHUMLARINDAN 50 BİN FİDE TOPRAKLA BULUŞTU

13 İlçede başlatılan ata tohumlarından çoğaltılan domates, biber ve patlıcan fidelerinin dağıtımı ilk Menteşe İlçesi Sınırsızlık Meydanında başladı. İlkokul öğrencilerine ve vatandaşlara yapılan dağıtıma Muğla Valisi Orhan Tavlı ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak katıldı.

Köyceğiz’de öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilere ata tohumu fideleri dağıtımı gerçekleştirildi.

1 milyon ata tohumu toprakla buluşuyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1963 yılından bu yana özel silolarda koruduğu ata tohumlarından elde edilen fideler Muğla'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara ücretsiz dağıtımı başladı.

Bodrum’da 142 bin hibe fide üreticiyle buluştu

Bodrum Belediyesi'nin 'Tarımsal Hibe Programı' nedeniyle 142 bin yazlık sebze fidesi üretici ile buluştu.

360 bin adaçayı ve kekik fidesi dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteklediği, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Toplulaştırma Projesi' kapsamında 333 bin 200 Anadolu Adaçayı ve 24 bin kekik fidesi dağıtıldı.

Burası ne deniz, ne göl, tütün tarlası

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Türkiye'nin çıkılan değil, inilen tek yaylası Karabağlar Yaylası son yağışlar sonrası denizi andırıyor. Geniş tarım arazilerinde su yüksekliği 1 metreyi geçerken, yaz sezonunda geniş arazilerde tütün fidelerinin yükseldiği, daha küçük alanlarda mevsimlik sebze-meyvenin yetiştirildiği Karabağlar Yaylası'nın toprağı yağışlar sonrası suya doydu.

“Telafide ben de varım fotoğraf sergisi” açılışı gerçekleşti

Silkar Günlükbaşı İlkokulu ile Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğinde hazırlanan "Telafide Ben de Varım Fotoğraf Sergisi" açılışı yapıldı.

Yanan sahalara hayvanlar için yem bırakıyorlar

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yanan sahalarda küçük ölçekli de olsa yeşil fideler çıkarken, 'Kazasız Kul Olmaz' ekibi kurucusu Zahrettin Çelik, yanan sahada bulunan evcil ve yaban hayvanları için yanık sahalara yem bırakıyor.

Türkiye’de ilk defa ‘Telafidebendevarım’ şarkısını seslendirdiler

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim sürecinde okullarından uzak kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Telafidebendevarım' sloganı ile başlattığı 5 Temmuz 31 Ağustos tarihlerini kapsayan programı Muğla'da çeşitli etkinlikler ile devam ediyor.

Fethiye’de “Gezici Anadolu Masalları Evi’nin” Açılışı Yapıldı

Telafide Ben de Varım programı kapsamında Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Gezici Anadolu Masalları Evi’nin açılışı yapıldı.

Büyük Samanlık Plajı’nda Ağaç Dikim Etkinliği

Büyük Samanlık Plajı’nda örnek etkinlikler devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği “Telafide Bende Varım” programı kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gönüllü öğrencileri Büyük Samanlık Plajında ağaç dikim etkinliğinde buluştu.

Telefi eğitiminde Strotanikeia’yı gezdiler

Yatağan ilçesindeki Bencik İlkokulu, Madenler İlkokulu ve Köklük İlkokulu öğrencileri 'Telafide Ben de Varım' programı kapsamındaki Stratonikeia Antik Kenti'nde gerçekleştirilen müze eğitimine, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da katıldı.

Mavi yemiş yetiştiriciliği ve üretim projesi kapsamında fide ve malzeme alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Muğla İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğünce yürütülen "Mavi Yemiş Yetiştiriciliği ve Üretimi Projesi" kapsamında fide ve malzeme alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

İlk karpuz hasadı gerçekleşti, üreticilere fide dağıtıldı

Muğla’da “Katma Değeri Yüksek Sebze Üretim Projesi” kapsamında 40 bin adet karpuz ve 23 bin adet altay f1 tipi salatalık fidesi üreticilere dağıtıldı.

Semt pazarları Cumartesi günleri açık olacak 

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine pazar yerleri ile ilgili genelge gönderdi. Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, Fethiye Belediyesi ile yapılacak istişareler sonucu açık olan pazarların belirleneceğini söyledi.