Fikir Haberleri

Fikir Haberleri

Başkan Mandalinci Konsoloslar ile görüştü

Konsolos heyetleri, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi makamında ziyaret etti. Heyetlerle uluslararası ilişkilerin güçlenmesi için yapılabileceklerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Saatcı, “fethiye’nin hoşgörüye ihtiyacı var”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek gümrük işlemleriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu.

Kaymakam Ertaş Öğretmenler İle Bir Araya Geldi

Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş Fethiye’de görev yapan Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenleri ile bir araya geldi. Kaymakam Ertaş düzenlenen toplantıda okullarda yapılan ve yapılması planlanan sosyal etkinliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

İYİ Parti Meclis Üyesi Aday Adayı Ünal, SED Medya’yı ziyaret etti

İYİ Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Cengiz Ünal, SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’i ziyaret ederek 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Kaymakam Aktaş, öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş Güzelyurt Şehit Asteğmen Tayyar Milat İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Aktaş ziyaret esnasında okulun ve öğrencilerin durumu hakkında okul müdüründen de bilgiler aldı.

Başkan Gürün, 10 Kasım Mesajı Yayımladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimleri ile dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlattığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aramızdan ayrılışının 85.yılında Atatürk’ü büyük bir özlem ve saygı ile andıklarını belirtti.

Muğla’da Konya ve Karaman derneği kuruluyor

Muğla’da yaşayan Konya Karamanlılar tek çatı altında toplanmak için dernek kurma çalışmasına başladı.

Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle personel buluşması düzenlendi

Karaçulha 15 Temmuz Şehitleri Kur'an Kursu'nda düzenlenen programda, personel ile sohbet edildi. Mevlidi nebi haftası münasebetiyle yapılacak olan etkinlikler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Erken sezon uçuşları görüşüldü

İngiliz turizm operatörü yetkilileri Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın konuğu oldu. Ziyarette erken sezon uçuşlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Başkan Aras, Bitez Esnafıyla Bir Araya Geldi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bitez yalısı başta olmak üzere bölgede bulunan esnaf ve işletmecilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu

FETHİYELİ VATANDAŞA SORDUK, “AFET TOPLANMA ALANLARINI BİLİYOR MUSUNUZ?” 

SED Medya, Fethiyeli vatandaşlara, “Olası bir afet durumunda toplanma alanlarının neresi olduğunu biliyor musunuz? Bunu nasıl öğreneceğinizi biliyor musunuz?” sorusunu yöneltti. Röportaja katılan halkın büyük oranda bilmediği, bu bilgiyi nereden edineceği konusunda da fikir sahibi olmadığı ortaya çıktı

DEVA PARTİSİ HIZ KESMİYOR

Deva Partisi Fethiye İlçe Başkanı Saniye Kulaç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Fethiye’de çalışan taksici esnaflarını ziyaret etti. Karşılıklı istişare şeklinde geçen ziyarette yükselen mazot fiyatları başta olmak üzere birçok konu hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

BAŞKAN ÇIRALI, FTSO MESLEK KOMİTELERİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda 2018-2022 dönemiyle ilgili durum değerlendirilmesi yapılarak, seçim sürecinde yapılan açıklama ve eleştirilerle FTSO’nun kurumsal kimliğinin yıpratılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

Orman Mühendisleri Odası’ndan TAB’a ziyaret

Orman Mühendisleri Odası, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin'i ziyaret ederek karşılıklı iş birliği konuları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

CHP’Lİ OSMAN GÜRÜN’DEN SAHTE DEMOKRASİ ANLAYIŞI

CHP’li Osman Gürün birlik beraberlik, hoşgörü, farklı fikirlere saygı derken, Yörük Türkmen Şenliğindeki protokol konuşmalarına müdahale etti.

’FİYATLARDA İNDİRİM OLDUĞUNU SANMIYORUM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde 30'dan fazla ürün indirime girdi. Kampanya bugün itibarıyla başlarken, fiyatların kaç liradan kaç liraya düştüğü merak konusu oldu. Etiketlere bakıldığında 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, 44 liralık tavuk bagetin fiyatının ise 38 liraya düştüğü görülüyor. Fakat vatandaş aynı fikirde değil. Dün de markete geldiğini söyleyen Rıza Bey,’’ Fiyatlar dün ile aynı’’ dedi.

BRONZLAŞMADA İLK TERCİH DOĞAL ÜRÜNLER

Yaz sezonu hızlı bir şekilde devam ederken insanlar sağlıklı bir şekilde bronzlaşmanın yollarını aramaya devam ediyor. Bu konuda fikirlerini söyleyen aktar işletmecisi Ahmet Aytopçu seçimini market ürünlerinden ziyade sağlıklı yağlardan yana kullandı.

Halk Eğitim’den Göcek’te Sergi Açılışı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

Emekliler Bir Araya Geldiler

Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu üyeleri, İskele Halk Evi’nde bir araya geldi. Sohbet eşliğinde geçen toplantıda emeklilerin sorunları hakkında fikir alış verişi yapıldı.

FİKİR YARIŞMASI SONUÇLANDI, ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Menteşe Belediyesi’nin ödüllü fikir yarışması: “Sosyal Köprüyü Nasıl Geliştirebiliriz?” sonuçlandı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kent-üniversite entegrasyonuna yönelik düzenlenen fikir yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Menteşe Belediyesi’nden Ödüllü Fikir Yarışması

Menteşe Belediyesi yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile kent-üniversite entegrasyonuna yönelik ödüllü fikir yarışması düzenledi. Menteşe halkıyla Kötekli Mahallesinde yaşayan üniversiteli gençler arasında sosyal köprüyü güçlendirmek adına düzenlenen fikir yarışması videa uygulaması ve https://fikrimiz.org/projeler/proje-detay/62021b83967603331f0ef9dd internet adresi üzerinden online olarak yapılıyor.

Fethiye Ülkü Ocakları şiir kitabı çıkartıyor

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu ve Ülkü Ocakları'nın fikir babası Başbuğ Alparslan Türkeş'in 25. vefat yıl dönümü olan 4 Nisan 2022'de dağıtımını yapacağı bir şiir kitabı hazırlıklarına başladı.

MSKÜ’den ‘Bilge Fikirler’ yarışması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AR-GE, girişimcilik ve yenilik proje fikirlerini destekleyerek ödüllendirecek.

“BİK fikir ayrımı yapmaksızın resmi ilan dağıtmaktadır”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Kurumun Basın Ahlak Esasları kapsamındaki görev ve faaliyetlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum Belediyesi’nin Proje Yarışmasına Yoğun İlgi

Bodrum Belediyesi’nin “Bodrum’un Kalbine Dokunuş” sloganı ile başlattığı Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Fikir Projeleri Yarışması’na Türkiye ve Kıbrıs üniversitelerinden 131 öğrenci projesi katıldı.

Marmaris Turizm Üst Kurulu 2022 hedeflerini konuştu

Marmaris Turizm Üst Kurul Toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda 2021 yılı değerlendirilirken 2022 sezonu hazırlıklarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Fethiye Fuar Alanı Kongre Merkezi fizibilite çalışmaları sürüyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanarak yürütülen ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ çalışmaları kapsamında ara rapor bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’ye yapılacak bir kongre merkezinin ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, projenin bölgeye, ilgili sektörlere ve turizm sezonun 12 aya yayılmasına, sağlayacağı faydalarla ilgili ortak fikir birliğine varıldığını söyledi.

Öğrencilerden “Ormanlar Geleceğimizdir” Projesi

Fethiye Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu 3/C Sınıf Öğretmeni Üzeyir Çetin ve öğrencileri ÇETİN e - Twinning projesi The Forests Are Our Future ( Ormanlar Geleceğimizdir ) kapsamında etkinlikler düzenliyor. Proje sayesinde öğrencilerin yaşam ve gelecek için tek bir ağacı bile kaybedilmemesi gerektiğini öğrenerek bu fikirlerinin yaygınlaştırmaları amaçlanıyor.

İl Müdürü Saylak,'Ülkenin en önemli su ürünleri yetiştiriciliği potansiyeline sahip il Muğla'

Muğla'da faaliyet gösteren 30'a yakın su ürünleri üretici kooperatifleri temsilcileri Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nde bir araya geldi. Toplantıda karşılıklı istişare yapıldı, fikir alışverişinde bulunuldu ayrıca Kooperatifler Kanunu'nda TBMM'de sunulan değişiklikler de masaya yatırıldı. Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 'Şu anda bu ülkenin en önemli yetiştiricilik potansiyeli üretim anlamında Muğla ili birincidir. Su ürünleri, deniz, kültür balıkları, alabalık ürünlerinde önemli bir yere sahibiz' dedi.