Finansal Haberleri

Finansal Haberleri

Finansal Yönetim Eğitimi Verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından düzenlenen ‘Kriz Dönemlerinde Finansal Yönetim Eğitimi’nde işletmelerin karşı karşıya kaldıkları finansal problemler sırasında ve sonrası alınabilecek kararlar anlatıldı.

FTSO'da eğitime 47 kişiden katılım

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından organize edilen ‘Finansal Para Yatırım Araçları ve Bunlara Yatırım Yapma Yöntemleri Eğitimi’ yoğun katılımla gerçekleşti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli ve Doç. Dr. Ali Petek’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde finansal yatırım araçlarının kullanımı ve yatırım yapma konularında detaylı bilgiler verildi.

FTSO'da paranın yönetimi ile ilgili eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

FTSO’da Findeks Bilgilendirme Toplantısı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), Kredi Kayıt Bürosu tarafından bireylere ve reel sektöre yönelik tasarlanmış finansal hizmet platformu Findeks’in sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Dolar 17 TL'nin altına düştü

BDDK finansal istikrarı sağlamak için Türk Lirası cinsi ticari kredilere yeni düzenleme getirdi. Bu hamle sonrası dolar sert düştü. 17.37 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 16.52'ye kadar geriledi.

Fethiye’nin Fuar Alanı Ve Kongre Merkezi İhtiyacı Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanılarak tamamlanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ FTSO’daki toplantıda Fethiye’nin resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle paylaşıldı. Projenin uygulanabileceği alanlar, finansal analizi ve kış turizmine yapacağı katkıların katılımcılara aktarıldığı toplantıda, ilçenin kongre merkezine ihtiyaç duyduğu görüşü ön plana çıktı. Fethiye’ye kongre merkezi kazandırmak için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bu doğrultuda bu yıl 15 Mayıs’ta netleşecek, Babadağ Teleferik’ten elde edecekleri gelirin büyük önem kazandığını söyledi.

GEKA’DAN Kooperatif ve Birliklere eğitim hizmeti

Güney Ege Kalkınma Ajansı Aydın, Denizli ve Muğla'daki kooperatif ve birliklerin kurumsal kapasitelerinin güçlenmesi amacıyla finansal okuryazarlık, temel düzeyde bilgisayar kullanımı, uygulamalı proje hazırlama ile satış, pazarlama ve markalaşma eğitimleri düzenleyecek.

FRT TV’de Finansal Okur-Yazarlık konuşuldu

FRT Televizyonunda Pozitif Düşünce programında Finansal okur-yazarlık ve tasarruf bilinci değerlendirildi. Arkadaşımız Erdoğan Cankuş’un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programına konuk olan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Menteşe Müdürü Dr. Emine Ebru Bozçelik ailelerin mutlaka tasarruf bilinci gerçekleştirmesi gerektiğini hatırlattı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile ilgili uygulamaya koydukları projeler hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Bozçelik evde bakım çalışmaları hakkında da izleyenlere önemli mesajlar paylaştı.