Firması Haberleri

Firması Haberleri

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Yat işletmecileri sorunlarını tartıştı

Tüm Yat İşletmecileri Yatırımcıları Broker ve Acenteleri Derneği (TYBA) Muğla'nın Marmaris İlçesinde sektör temsilcileri ile bir araya geldi. Ege sularında faaliyet gösteren ticari yat firmaları ve Yunanistan'dan gelen iki yat firması yetkilileri, en büyük problem olarak görülen kaçak tekne ile charter yapanların önüne geçilebilmek ve Yunanistan'daki seyir izinleri, vergi ve ücretler hakkında sektörün ihtiyacı olan her şeyi belirleyip çözüm üretilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

İki Çocuğun Hayatını Kaybettiği Olayda Karar Çıktı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6 aylık Uraz ile 6 yaşındaki Karya Sandık kardeşlerin hayatını kaybetmesi ile ilgili tutuklanan ilaç firmasının sahibi H.K.’nin yargılanması tamamlandı. H.K., 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

Bodrum'da izolasyon firmasında yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir izolasyon firmasında çıkan yangın, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

Mersin'de Kazaya Karışan Otobüsün Marmaris Otogarındaki Görüntüleri Ortaya Çıktı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Otobüsün Muğla’nın Marmaris ilçesi otogarındaki görüntüleri ortaya çıktı.

Elektrik Arızası Nedeniyle Bakıma Getirilen Yat Alev Aldı

Muğla Marmaris’te bakıma alınan bir yatta elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yat firması çalışanları tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar söndürüldü. Çalışanların kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürmesi takdir toplarken firma tarafından, personele periyodik aralıklarla yangın eğitimi verildiği öğrenildi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Muğla İndirim Programı (MİP) kapsamında, üyelerine ayrıcalıklı hizmet sunmayı sürdürüyor

Araç kiralama firması Wish Car Rental ile imzalanan protokol kapsamında, MUTSO üyelerine, hemen ödeden yapacakları indirimli fiyat üzerinden yüzde 30 indirim uygulanacak.

Ahmet Yasin Çolak'dan Eldirekspor Kulübüne ziyaret

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıklamasının ardından ziyaretlerini sürdürüyor. 

Çolak, Adaylık Başvurusunu Yaptı

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığı başvurusunu yaptı. 

Çolak, Fethiye Belediye Meclis Üyeliğine aday

Fethiye'de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını açıkladı. 

Çolak'tan Muhtarlar Günü Mesajı

Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Balık üretimi yapılan toprak havuzda hayatını kaybetti

Milas'ta özel bir su ürünleri firmasına ait balık üretimi yapılan toprak havuzlarda bir kişi hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Araç Kiralama Firması Yandı

Milas-Bodrum yolu üzerinde bulunan bir araç kiralama firmasına ait iş yerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında iş yeri içeride bulunan araçlarla birlikte yandı. Maddi hasarın milyarlarla ifade edildiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

‘Çevreye verilen zarar en aza indiriliyor’

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve bir boya firmasının imzaladığı protokol dahilinde Türkiye'de ilk defa eski bir belediye binasının dış cephe boyası ısı yalıtımı yapılarak her mevsim hem içerden hem dışardan tasarruf sağlanmaya başlandı.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

Gazeteciler Yemekte Bir Araya Geldiler

24 Temmuz sansürün kaldırılışının 115’nci yıl dönümünü nedeniyle Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti, Alyans Restaurant’ta yemek düzenledi. İş insanı Polgün firmasının sahibi İbrahim Güngör ve Aşkın Fahri Gezici’nin sponsorluğunda gerçekleşen yemeğe Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 27.Dönem CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İletişim Bölge Müdür Yardımcısı Erol Kütahya, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ve il genelindeki gazeteciler katıldı.

Ahmet Y. Çolak, “Karaçulha'lı olarak Şenliklerimizi Devam Ettireceğiz” 

Fethiye’de faaliyet gösteren Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, Yayla Karaçulha Yörük şöleninde ata kültürünün yaşatılması için elinden geldiği desteği verdiğini ifade etti. 

Lojistik Firmasına Ait Depodaki Yangın Söndürüldü

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki lojistik firmasına ait depoda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Yaz Sezonu Başladı Motor Satışlarında Rekor Artış 

Fethiye'nin önde gelen motosiklet satış ve servis firması Motomix Fethiye, sezona merhaba kampanyası düzenledi.

Bin 460 kg kaçak çay yakalandı

Muğla’da faaliyet gösteren bir kargo firmasında bin 460 kilogram kaçak çay yakalandı.

URANTAŞ’TAN DEPREM BÖLGESİNE DESTEK

Fethiye Urantaş Firması tarafından ilk etapta deprem bölgesine destek amaçlı 1 kepçe ve 1 tırını afet bölgesine gönderdi.

MENTEŞE’DE BİR ŞAHIS KONTEYNIRDA ÖLÜ BULUNDU

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nde bir beton firmasında çalışan 50 yaşındaki Abdil Çetin kaldığı konteynırda ölü olarak bulundu.

URANTAŞ BETON’DAN YERLİ ÜRETİME DESTEK

Ülkemizde son zamanlarda gelişen yerli üretim furyasına katılan Grp Pump firması, ilk iş makinesini üretti. Yerli üretime destek olan Urantaş firması ise 001 kodlu olan ilk yerli üretim makineyi satın aldı. Makineyi düzenlenen kokteyl ile tanıtan yetkililer yerli üretime desteğin devam edeceğini belirttiler.

DOĞANIN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ PROTOKOL

Fethiye Belediyesi ile Habitat Geri Dönüşüm Firması tarafından evsel atık yağların zararlarını önlemek adına bir protokol imzalandı.

MUĞLA'DA YOLCU OTOBÜSÜ REFÜJE ÇARPIP KARŞI ŞERİDE GEÇTİ

Muğla’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan Kamil Koç firmasına ait şehirlerarası yolcu otobüsü refüje çarptı.

ÜNLÜ TERSANEDE DÜĞÜMLER YAVAŞ YAVAŞ ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'nde 50 dönüm arazi üzerine kurulu ve Avrupa'nın en büyük tersaneleri arasına giren DSV yatçılık firması davalarında düğümler çözülmeye başladı. Ünlü tersanenin ortakları arasındaki durulmayan kavgalarda geçtiğimiz yıl ortaklardan birisi tersaneden uzaklaştırılmıştı. Uzaklaştırılan ortağın görevi kötüye kullandığını belirleyen bilirkişi raporu çıktı.

BİTKİSEL ATIK YAĞLAR SİZDEN HEDİYE ÇEKİ BİZDEN

Fethiye Belediyesi ile Deha Biodizel Firması bitkisel atık yağların toplanmasıyla ilgili protokol imzaladı.

36 YOLCU ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Denizli'den Muğla'ya seyir halinde olan Kamil Koç firmasına ait Mercedes-Benz marka yolcu otobüsünün Muğla-Denizli sınırı Esentepe mevkiinde alev alması sonrası otobüste bulunan 36 yolcu ölümden döndü.

ÖLÜME BÖYLE EL SALLADILAR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 3 gün önce meydana gelen cip turu kazasında hayatını kaybeden turistlerin ölmeden önce verdikleri son poz ve tur firması yetkililerinin tura katılan turistlere bulundukları uyarıların görüntüsü ortaya çıktı.