Gebelik Haberleri

Gebelik Haberleri

Muğla EAH’ta İlk Amnioinfüzyon İşlemi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk defa 26 haftalık riskli gebelik süreci olan hamile anne adayına Perinatoloji Uzmanı Op. Dr. Selahattin Kükner tarafından Amnion sıvı ekleme tedavisi uygulandı.

Anne adaylarına doğuma hazırlık kursu

Menteşe Belediyesi’nin anne adaylarına ve bebeğin bakımına destek olacak yakınlarına yönelik Doğuma Hazırlık Sınıfında verdiği ‘Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik’ eğitimleri başladı.

Doğuma hazırlık kursu açıldı

Menteşe Belediyesi’nin ‘Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik’ için hayata geçirdiği ‘Doğuma Hazırlık Kursu’ açıldı.

Gebe kadınlara önemli uyarı: “Yürümek, gebelikte egzersiz sayılmaz”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Levent Konur, gebelere egzersiz yapmalarını tavsiye ederek, 'Sadece normal tempoda yürümek gebe için egzersiz sayılamaz. Günlük aktivite tanımına girer. Çalışan, çocuğunu okula götüren, markete alışverişe giden gebe günlük hayatın içindedir ve bu egzersiz olarak tanımlanmaz' dedi. Dr. Konur, dolap kapağına uzanmak, market poşeti taşımak, başka bir bebeği kucağına almak gibi eylemlerin de tehlikeli olmadığını söyledi.

Doğuma Hazırlık Kursunda Yüz Yüze Eğitimler Başladı

Menteşe Belediyesi’nin “Bilinçli Gebelik, Güvenli Annelik” sloganıyla hayata geçirdiği Gebe Okulunda, doğuma hazırlık kursu eğitimleri yüz yüze olarak başladı.