Gelişim Haberleri

Gelişim Haberleri

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

Voleybol kız takımı tüm maçları kazanarak grup birincisi oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Akademi Spor Kulübü Küçük Kız Takımı 2023-2024 Voleybol Sezonu Muğla İli Gelişim Liginde tüm maçlarını kazanarak grup birincisi olma başarısını gösterdi.

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Kaymakam Yakuta, Rafting Eğitim Kampı’nda Kanocularla Buluştu

Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampı’nı ziyaret ederek kamp dâhilinde gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti.

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

FTSO’da Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Kaytan: “10 Ocak’lar Gerçek Anlamda Basın Bayramı Olmalı”

Medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların ve basın çalışanlarının 2024 yılına birçok sorunla girdiğini belirten Ege Gazeteciler Federasyonu ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, bu sorunların zaman geçirilmeden ele alınarak çözülmesinin, demokrasinin gelişimi için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Muğla’ya En Fazla Yatırım Yapan Kurum Büyükşehir Belediyesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi kentin gelişimi için 2014 yılından bu yana altyapıdan, yola, sağlıktan, tarıma, yenilenebilir enerjiden, sosyal hizmetlere kadar çok çeşitli alanlarda 6 Milyar 768 Milyon 327 bin TL yatırım yaparak büyük bir başarıya imza attı. Büyükşehir Belediyesinin ayrıca 2 Milyar 817 Bin TL2lik yatırımı da devam ediyor.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Akademik Gelişimi İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Fethiye’de 9. 10. 11. sınıflara yönelik yapılan kazanım ölçme sınavında dereceye giren Belediye Fen Lisesi ve Ömer Özyer Anadolu Lisesi öğrencileri ödüllerini aldı.

Birol Gönen Atölyesi Törenle Açıldı

Birol Gönen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Uygulama Atölyesi, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.

2023 doğa ve dağcılık sezonu başlıyor

2014 yılından beri doğa ve dağcılık sporlarının gelişimine öncülük eden Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 8 Ekim 2023’te başlayacak olan sezon için etkinlik takvimini severlerle paylaştı.

Çocuk Atölyesi Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi tarafından yaz döneminde 4 – 10 yaş arası çocukların duyusal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla açılan Sekibaşı Çocuk Atölyesinde eğitimler tamamlandı.  Eğitimlerin son gününde atölyeyi ziyaret eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş çocuklarla bir araya gelerek etkinliklere katıldı. 

Sekibaşı Çocuk Atölyesinde Eğitimler Sürüyor

 Menteşe Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 4-10 yaş aralığındaki çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayan Sekibaşı Çocuk Atölyelerinde eğitimler devam ediyor.

Çocuklar eğlenerek öğrenecek

Menteşe Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 4-10 yaş aralığındaki çocukların fiziksel, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak olan Sekibaşı ÇocukMenteşe Belediyesi tarafından uygulamaya konulan 4-10 yaş aralığındaki çocukların fiziksel, sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak olan Sekibaşı Çocuk Atölyelerine kayıtlar başladı.

Dalyan TUSEV itfaiyeye ilk müdahale tankeri hibe etti

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) kırsal mahallelerde kullanılmak üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına ilk müdahale tankerleri hibe etti.

Kreş öğrencilerinden Dadaşoğlu’na ziyaret

Polis Haftası kutlamaları kapsamında Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’na Gelişim Kreşi tarafından ziyaret düzenlendi.

YAĞIŞLAR BUĞDAYI KALKINDIRDI

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da ekim döneminde yaşanan aşırı kuraklık sebebiyle gelişiminde riskle karşı karşıya kalan buğdaylar, son yağışlarla üreticinin umudu oldu.

ZİRVE SPOR FİNALDE

Fethiye Lokman Hekim Zirve Spor kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu Kadınlar 2.lig playoff yarı finalinde Özel Gelişim kolejini 3-1 yenerek finale yükseldi.

MESLEK LİSESİNDE ÜRETİLDİ, MUĞLALI KADINLAR DOKUDU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde genç-işsiz kadınlara yönelik mesleki eğitim-gelişim çerçevesinde dokuma öğretilirken, kullanılan tezgahlar meslek lisesinde üretiliyor.

MARMARİS’TE DÜZENLENEN PANELE KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ

Marmaris Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'Marmaris'te Tarihi Gelişim İçinde Kadın' konulu panel düzenlendi.

FTSO’DA KOSGEB DESTEKLERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürlüğü tarafından KOBİ Gelişim Destek Programı (KOBİGEL) bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO personelinin KOSGEB ile işbirliği halinde girişimcilerin desteklerden yaralanabilmesi için çalıştığını söyledi.

ÖZEL FETHİYE BİREY OKULLARI VE KURSU KAPATILDI

Fethiye’de faaliyet gösteren Özel Fethiye Birey İlkokulu, Ortaokulu ve Kişisel Gelişim Kursu kurucu temsilcisi Ş.Ö hakkında FETÖ davasında 1 yıl denetime tabi tutulması kararı çıkması nedeniyle ilgili kurumlar kapatıldı.  

MARMARİS'TE ÖĞRETMENLERE ENGELLİ HAKLARI İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü tarafından ‘Mesleki Gelişim Programları, Kişisel Gelişim Eğitimleri' çerçevesinde “Ülkem için Dünyam için Ben de Varım” sloganıyla düzenlenen ‘Engelli Hakları ve Türk Hukuk Sistemindeki Yeri' semineri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın katılımıyla Marmaris ilçesinde başladı.

BAŞARININ YOLU BESLENMEDEN GEÇİYOR

Okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi, hem gelişimlerini hem de akademik başarılarını olumlu etkiliyor. Uzmanlar, öğünlerde protein, taze sebzeler ile tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesini ve hazır gıdadan uzak durulmasını öneriyor.

BODRUM’DA KİŞİSEL GELİŞİM VE MESLEK EDİNDİRME KURSLARI BAŞLIYOR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Kurs Programları çerçevesinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

MENTEŞE BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME DESTEK

Sosyal sorumluluk gereği çocukların gelişimine ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan eğitime desteğin yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceklerini belirten Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 'Çocuklar bizim geleceğimiz, yarınlarımız. Onların eğitimden sağlığa, spordan sosyal hayata kadar birçok alanda yanlarındayız. Yaz aylarında açtığımız ücretsiz kurslar ile yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyoruz. Kurslarımız ile sanattan spora farklı branşlarda başarı elde eden çocuklarımızı cesaretlendiriyor ve ödüllendiriyoruz. Binlerce çocuk kurslarımız sayesinde yaz dönümünü verimli geçirdi. Pazartesi günü de okullarımız açılacak. Her yıl olduğu gibi 2022-2023 yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kırsal Mahallelerimizde ilkokul 1. sınıfa başlayacak çocuklara yönelik içerisinde defteri, boya kalemi, cetveli gibi kırtasiye malzemelerinin bulunduğu dayanışma çantalarımızdan vereceğiz. Neşeli Makas uygulamamız ile okul hayatına başlayan çocukların ücretsiz saç kesimlerini yapacak, dezavantajlı özel öğrencilerimize hafta içi her gün aşevimizden sıcak yemek servisi yapacağız' dedi.

Müzik ve ritim engel tanımıyor

Menteşe Belediyesi müzik eğitmeni tarafından Ritim Atölyesinde verilen eğitim ile engelli bireylerin iletişimi güçleniyor, gelişimlerine katkı sağlanıyor.