Geri Dönüşüm Haberleri

Geri Dönüşüm Haberleri

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

20 Ton Atık Lastik Toplandı

Menteşe Belediyesi atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürdüğü çalışmalar kapsamında 1 yılda, 20 ton ömrünü tamamlamış lastik atığı toplayarak geri dönüşüme kazandırdı.

Marmaris’te 45 Bin Araç Lastiği Çöp Olmaktan Kurtuldu

Marmaris’te kullanılmayan ve çevreyi tehdit eden ömrünü tamamlamış araç lastikleri geri dönüşüm için toplanıyor. Marmaris Belediyesi tarafından bugüne kadar 45 bin adet lastik toplanarak geri dönüşümü sağlandı.

Köyceğiz Anaokulu’nda ‘Geri Dönüşüm Defilesi’ yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Anaokulu tarafından düzenlenen ‘Geri Dönüşüm Defilesi’ proje etkinliği yapıldı.

Atık Araba Lastiğinden Evin Salonuna Sehpa

Muğla Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, "Mavi Yeşil Okullar Projesi" çerçevesinde okul bahçesinde oluşturdukları serada sebze yetiştiriyor ve atık lastiklerden ev dekorasyon ürünleri yapıyor.

385 Bin Ton İnşaat Atığı Bertaraf Edildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe ve Bodrum ilçelerinde kurduğu mobil konkasör şantiyesiyle 2018 yılından bugüne 385 bin ton inşaat atığının geri dönüşümünü sağladı. Geri dönüşümle elde edilen malzemeleri 88 kilometre yol çalışmasında kullanan Büyükşehir Belediyesi 38 Milyon 800 Bin TL tasarruf sağlarken hem çevreyi hem de bütçesini korudu.

Menteşe Belediyesi gelecek için geri dönüştürüyor

Menteşe Belediyesi tarafından 2023 yılı içinde geri dönüştürülebilir atıkların doğaya zarar vermeden geri dönüşüme kazandırılması için sürdürülen çalışmalar kapsamında; 46 bin 264 ton evsel atık, 360 bin kg yeşil atık, 1736 ton karışık ambalaj, 1950 kg bitkisel atık yağ, 600 kg atık motor yağı, 2 bin 500 kg elektronik atık ve 20 bin kilogram ömrünü tamamlamış lastik atık toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Köyceğiz’de sıfır atık için geri dönüşüm çalışmaları sergilendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okullarda sıfır atık amaçlı geri dönüşüm üretimleri devam ediyor.

Bodrum Belediyesi'nden geri dönüşüm çalışması

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi tarafından kabul edilen elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla alınan bilgisayarlar başarılı öğrencilere hediye ediliyor

Plastik Kapaklarla Çevre Mesajı Verildi

Marmaris Belediyesi geri dönüşüm kutularına atılan plastik kapaklarla 'çevremizi temiz tutalım' mesajı verildi.

Geri Dönüşüm Sanat Sergisi Gerçekleştirildi

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kireç dağıtımı ile başlayan etkinlikler, Geri Dönüşüm Sanat Sergisi, Sıfır Atık Yarışma Ödül Töreni ve Kızıldağ Mesire Alanı yürüyüşü ile devam etti.

“Renkli Geri Dönüşüm Kutuları” sergilendi

“Renkli Geri Dönüşüm Kutuları” isimli tiyatro oyunu Cumhuriyet İlkokulu ve Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine sergilendi. 

BELEDİYE EKİPLERİ BİLİNÇLİ NESİLLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Bürosu ekipleri, çocuklarda çevre bilincinin yer edinmesi için okullarda “Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm” konulu eğitimler düzenliyor.

DOĞANIN GELECEĞİ ADINA ÖNEMLİ PROTOKOL

Fethiye Belediyesi ile Habitat Geri Dönüşüm Firması tarafından evsel atık yağların zararlarını önlemek adına bir protokol imzalandı.

FETHİYE  “DOĞA DOSTU OKULLAR” PROJESİ BAŞLIYOR 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Doğa Dostu Derneği ve Habitat işbirliğiyle hayvan ve doğa sevgisi, ekolojik okuryazarlık ve geri dönüşüm bilincine katkı sunmak amacıyla yürüteceğimiz “Doğa Dostu Okullar” projemizin protokolü 10 Kasım 2022 tarihinde imzalanmıştır.

ORTACA’DAKİ CAMİLER ‘SIFIR ATIK’ MERKEZİ OLUYOR

Ortaca Kaymakamlığı, 'Ayrıştır, dönüştür, kazandır' sloganıyla ilçedeki camilerde sıfır atık projesi başlattı. Cami bahçelerine geri dönüşüm kutuları ve bilgilendirme levhaları yerleştirilecek.

ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜM MESAJI

Fethiye Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri verdikleri mesajla geri dönüşümün önemine değindiler.

“GERİ DÖNÜŞÜM; GERİ DEĞİL, İLERİ DÖNÜŞÜMDÜR” SERGİSİ AÇILDI

Fethiye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından “Boş zaman yapılandırma etkinlikleri” kapsamında, 14 Ekim 2022 tarihinde Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi önünde  “Dönüşüm geri değil, İleri dönüşümdür”  sergisinin açılışını Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, Fethiye Adalet Komisyonu Başkanı Abdülkadir Ungan, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Çiçek, Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sebahattin Akçal, HSK Başmüfettişleri Mustafa İnanç, Gökhan Has, Ahmet Serhat Erginkanat, Adalet Bakanlığı Baş kontrolörü Ahmet Bozdoğan,İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Cazağ, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Akdülger, Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu üyeleri tarafından yapıldı.

Köyceğiz’de atölye çalışması yapıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kağıt yapımı, geri dönüşümü ve kullanım olanakları hakkında seminer ve atölye çalışması yapıldı.

Köyceğiz’de geri dönüşüm atölye çalışması yapılacak

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde kağıt yapımı, geri dönüşümü ve kullanım olanakları hakkında seminer ve atölye çalışması yapılacak.

Menteşe Belediyesi’nden

Menteşe Belediyesi çevreye yönelik farkındalık ve yeni nesillere geri dönüşümün önemini aşılamak hedefiyle ödüllü atık toplama etkinliği düzenliyor. Etkinlikte 2 litre atık yağ, 30 adet atık pil veya 1 büyük poşet ambalaj atığı getiren 250 çocuğa çeşitli ödüller verilecek.

Geri Dönüşüm tesisiyle 7 Milyon 932 Bin TL tasarruf

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin çevreci yatırımlarından mobil konkasör şantiyesinde 2018 yılından bu yana yaklaşık 259 bin ton hafriyat toprağı ve inşaat atığını bertaraf ederken, bu atıklardan 161 bin 923 bin metreküp malzeme üretti.

Atık Yağ bilgilendirilmesi yapıldı

Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Doğa Dostu Derneği tarafından atık yağ bilgilendirilmesi yapıldı.

Bodrum Belediyesi’nden geri dönüşüme destek

Bodrum Belediyesi'ne ait ekonomik ömrünü tamamlamış malzemeler, geri dönüşüme kazandırılıyor.

Köyceğiz’de ’Çevre Dostu 1000 Okul Projesi’ çerçevesinde etkinlikler düzenlendi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul projesi çerçevesinde Köyceğiz Beyobası İlkokulu'nda üç gün boyunca açık hava etkinlikleri düzenlenirken, ggeri dönüşüm malzemeleri kullanılarak okulu güzelleştirme çalışmaları yapıldı.

Köyceğiz’de geri dönüşüm sergisi açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 'Sıfır Atık Projesi' çerçevesinde Geri Dönüşüm Sergisi açıldı.

Çevreyi kirletenlere 600 bin lira ceza kesildi

Bodrum'da çevre katliamına dur diyen Bodrum Belediyesi bahçe atıkları, hafriyat, moloz, evsel atık, geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenlere 4 ay içerisinde 600 bin lira para cezası uyguladı.

ATIĞI GETİR, KENT KARTINI YÜKLE

Menteşe Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında atık getiren öğrencilerin kent kartlarına yükleme yapılıyor. Uygulama ile geri dönüşüm, öğrencilerde görünür ve anlamlı bir hale getirilirken, seyahatlerine de katkı sağlanıyor.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

Bodrum’da elektronik atıklar bilgisayara dönüştü

Bodrum Belediyesi, Yanındayım Derneği ve Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği (EAGD) işbirliğinde gerçekleştirilen Geleceğe Destek Ol projesi çerçevesinde toplanan elektronik malzemeler, EAGD Derneği tarafından tamirleri gerçekleştirilerek Bodrum Anadolu Lisesi'ne teslimi edildi.