Gıda, Haberleri

Gıda, Haberleri

Dalaman’da öğrencilere gıda güvenilirliği anlatıldı

Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik gıda güvenilirliği eğitimlerini sürdürüyor.

Zabıta Ekiplerinden Fırın Denetimi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından ilçe genelindeki fırın ve unlu mamuller işletmelerinde denetim gerçekleşti.

Tarım ekiplerinden 13 ilçede gıda denetimi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin Bakanlık talimatları çerçevesinde yılbaşı öncesi gıda denetimler artırıldı. Gece mesaisi yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri 13 ilçede denetim gerçekleştirdi.

Muğla’da Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalarda sona gelindi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Ticaret Borsası işbirliği ile Muğla’ya kazandırılacak Gıda Analiz Laboratuvarı çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Öğrenciler tarımsal üretime devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü alanları Kaymakam Mustafa Maslak tarafından yerinde incelendi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Saylak gıda denetime katıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalaman ilçesinde İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen gıda denetimine katıldı.

13’ÜNCÜ YARDIM ARACI DEPREM BÖLGESİNE SEVK EDİLDİ

Türkiye’yi derinden üzen deprem felaketi nedeniyle Milas Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasında gıda, hijyen ve kedi-köpek mamasını içeren 13’üncü yardım aracı deprem bölgesine sevk edilmek üzere yola çıktı.

MARMARİS'TE OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

Okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim başlattı.

Seydikemer’de ‘Çilek Çocuk Şenliği’

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftası çerçevesinde düzenlediği 'Tarım Çocuk Haftası' etkinlikleri devam ediyor. Seydikemer İlçesi Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli İlkokul ve Ortaokul öğrencileriyle yapılan etkinlikte İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 'Doğadan Öğreniyorum' projesi ile güvenilir gıda, sağlıklı gıda ve gıda israfını önlemeye yönelik eğitimler verildi.

Gıda, temizlik malzemesi ve içecek alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; muhtelif gıda,temizlik malzemesi, içecek satın alınacak.

İhracat Birim Değer Endeksi Yüzde 6,6 Arttı

İhracat birim değer endeksi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 3,5, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 15,9, yakıtlarda yüzde 57,7 ve imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,8 arttı.

Kuru gıda, et ve et ürünleri satın alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre; kuru gıda ile et ve et ürünleri satın alınacak.

Milas’ta ’Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ açıldı

Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 12'nci kez Muğla'nın Milas ilçesinde kapılarını açtı. 4 Eylül'e kadar açık kalacak fuarda 400 dolayında markanın farklı ürünleri sergilenirken, fuarı yaklaşık 90 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Fethiye Tahini Coğrafi İşaret Logosuyla Satışa Sunulmaya Başlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescil belgesi alınarak Türkiye’nin tescilli ilk tahini olan çifte kavrulmuş ‘Fethiye Tahini’ coğrafi işaret logosuyla satışa sunulmaya başlandı. Başvurusu kabul edilerek coğrafi işaret logosu kullanmaya hak kazanan ilk firma Başak Tarım Ürünleri, Gıda, Sanayi ve Turizm, Ticaret Limited Şirketi oldu.

Muhtelif gıda şarküteri ürünleri manav ürünleri kırmızı et beyaz et pastane ürünleri ekmek ürünleri ve temizlik Malzemesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Menteşe Belediye Başkanlığı tarafından, Menteşe Belediyesi Aşevi Ve Diğer Hizmet Birimlerimize Muhtelif Gıda, Şarküteri Ürünleri, Manav Ürünleri, Kırmızı Et, Beyaz Et, Pastane Ürünleri, Ekmek Ürünleri Ve Temizlik Malzemesi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Seydikemer'e yapılacak tarımsal çalışmalar görüşüldü

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz beraberinde Muğla Valisi Orhan Tavlı, Seydikemer Kaymakamı Ayhan Yazgan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Fethiye Seydikemer Süt Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Tokmak ve Kadıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Kılınç ile beraber Seydikemer'de yapılması planlanan Tarıma Dayalı İhtisas Süt Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tarımsal üretim çalışmaları, projeleri ve yatırımları üzerine Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile görüşme gerçekleştirdi.

TAKLİT VE TAĞŞİŞLİ ÜRÜNLERE BÜYÜK CEZALAR GETİRİLDİ

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının yıllardır ısrarla istediği ve bu konuda ilgili Bakanlıklardan Muğla Milletvekillerine, TOBB’dan Muğla Valiliğine yazılı olarak başvurusu yaptığı taklit ve tağşişli ürün satışının önlenmesi ve yapanların cezalandırılması isteği sonunda gerçekleşti. Taklit ve tağşişli ürün satışını önlemek ve yapanları cezalandırmak üzere 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanlarında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun’da düzenlemeler yapıldı. Yapılan düzenlemeler, 4 Kasım 2020 tarihli ve 31294 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Biz yıllardır ısrarla istiyorduk. Sonunda oldu" dedi.

KENDİLERİ KÜÇÜK YÜREKLERİ BÜYÜK

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Cengiz Topel 70. Yıl Anaokulu öğrencileri tarafından İzmir'deki depremzedelere yönelik yardım kampanyası başlatıldı. Minikler harçlıklarını ve ailelerinin destekleri ile aldıkları kuru gıda, temizlik ve kişisel hijyen malzemelerini depremzedelere gönderdi.

Karayiğit güven tazeledi

Fethiye Ziraat Odasının 23. Olağan Genel kurulu yoğun katılım ile gerçekleşti. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda mevcut başkan Kenan Karayiğit güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi. Fethiye Ziraat Odası konferans salonunda gerçekleşen olağan genel kurula; Ortaca, Milas, Yatağan ve Seydikemer Ziraat Odası başkanları, Fethiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, muhtarlar, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Mehmet Soydemir, CHP Fethiye Belediye başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Ziraat Odası üyeleri ile çiftçi delegeleri katıldı.