Gökyüzü Haberleri

Gökyüzü Haberleri

Dünyaca ünlü dalgıç Molchanov, Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yaptı

 Dünyanın önde gelen serbest dalgıçlarından biri olan Alexey Molchanov, Fethiye'nin gözde turizm merkezi Ölüdeniz'de yamaç paraşütü yaparak adrenalin dolu anlar yaşadı. Su altında görmeye alışılan Molchanov, bu kez gökyüzünde görüntülendi.

Bodrum’da yeryüzü çocuklarla, gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

 Bodrum’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 18.’si düzenlenen uçurtma festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim yararına organize edilen programda yeryüzü çocuklarla, gökyüzü ise uçurtmalarla şenlendi.

'Sakin kent'te tablo gibi gün batımı

Muğla'nın iki 'sakin kentinden' birisi olan Gökova Körfezi'nin uç noktasındaki Ula'nın turistik mahallesi Akyaka'da güneşin batışı gökyüzünde ve deniz yüzeyinde tablo gibi görüntüye sahne oldu.

Fethiye’yi Toz Bulutu Kapladı

Fethiye’de etkisini ilerleyen saatlerde göstermesi beklenen yağmurla beraber gökyüzünü toz bulutu kapladı.

Gökyüzünde bayrak açıp Filistin'e destek verdiler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail'in Gazze'de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.

“Gökyüzünün Sarsılmaz Gücü” Bodrum Semalarında

Cumhuriyetin 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Kumbahçe Meydanında 100 dansçı ile çökertme oyunu ve ardından gerçekleşen “Solo Türk” akrobasisi izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Gökyüzü, Meteor Yağmurlarıyla Işıl Işıl Olacak

Her sene Ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleşen meteor yağmurları için geri sayım başladı. Fethiye’den de gözlemlenebilecek olan meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtildi.

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine geri sayım başladı

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri bu sene 10-13 Ağustos tarihleri arasında, etkinliklere yıllardır ev sahipliği yapan Antalya Saklıkent'te düzenleniyor.

“Çalmadığım Bir Gökyüzü Kalmıştı”

Ölüdeniz’de renkli anlar…Paraşütle uçarken klarnet çaldı, görenler hayretle seyretti.

Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi

Fethiye Belediyesi Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün organizasyonunda Fethiye Kent Konseyi’nin ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle uçurtma şenliği, çocuk oyun gösterileri, oyun parkları ve ikramların olduğu etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendiler. 

MARMARİS’TE GÖKYÜZÜ RENGARENK OLDU

Marmaris Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Marmaris Şubesi, Eğitim-Sen Marmaris Temsilciliği, Veli-Der Marmaris Temsilciliği ve CHP Marmaris İlçe Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Marmaris Çocuk Şenliği’nin ikinci günü de neşe ve eğlenceyle geçti.

MARMARİS'TE GÖKKUŞAĞI GÖKYÜZÜNÜ RENKLENDİRDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yağan yağmurla ortaya çıkan çift katmanlı gökkuşağı renkli görüntüler oluşturdu.

MUĞLA SEMALARINDA GÖRSEL ŞÖLEN

Muğla'da sabah saatlerinde gökyüzünde oluşan bulut tabakaları ilginç görüntülere neden oldu.

MUĞLA’DA KUAFÖR GÖKYÜZÜNDE SAÇ KESTİ

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir kuaför, birlikte deniz paraşütü ile uçtuğu müşterisinin saçlarını havada kesti.

SEYDİKEMERLİ YAZARDAN BAŞKAN OTGÖZ’E ZİYARET

Seydikemerli yazar ve aynı zamanda öğretmen Salim Yılmaz, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ü makamında ziyaret ederek ‘Gri Gökyüzü Avrupa Gezi Notları’ kitabını armağan etti.

Yangın yönünü Okluk Koyu’na çevirdi

Dün akşam saatlerinde Marmaris Bördübet mevkiinde başlayan orman yangınında, rüzgarın şiddetini arttırması sonrası tekrar gökyüzüne alevler yükselmeye başladı.

Sarıgerme Uçurtma Şenliği gerçekleştirildi

Muğla'nın Ortaca ilçesi Sarıgerme Sahili'nde Uçurtma ve Bahar Şenliği düzenlendi. Etkinlikte 7'den 70'e her yaş grubunun uçurduğu uçurtmalar ile Sarıgerme'nin gökyüzü renklendi.

Marmaris’te 23 Nisan coşkusu Uçurtma Şenliği ile başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk olarak uçurtma şenliği düzenlendi. Marmaris Belediyesi ve ÇYDD'nin düzenlediği uçurtma şenliğinde uçurtmalar gökyüzüyle buluştu.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

14 Günlük Yılbaşı Partisi Etkinlikleri Sertab Erener'le Zirveye Çıktı

Bodrum Belediyesi yeni yılı coşkulu konserler serisi ile karşıladı. Bodrum Belediye Meydanı’nda gerçekleşen konserde Sertap Erener sahne aldı. Gece yarısı 2022 ışıklı balon gökyüzüne salındı. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun’un katıldığı yılbaşı konseri öncesinde Milta Marina’dan Belediye Meydanı’na bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Ak Parti İl Başkanı Mete, Yangın Sürecine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, il genelinde meydana gelen ve iki hafta sonunda söndürülen yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yangın süresince yapılan eleştirilere de yanıt veren Mete, “Birkaç işgüzar, gökyüzünü videoya çekip “Nerede, hani helikopter?” şeklinde halkı galeyana getirme yolunda açıklamalar yaparken hemen yakınlarından geçen söndürme uçaklarının ve helikopterlerin gürültüsü videoyu izleyenlerce duyuldu” dedi.

Muğla’da alevlerle mücadele gece boyu sürdü

MUĞLA (İHA) – Muğla'da devam eden orman yangınlarında gece boyunca alevlerle mücadele sürdü. Ormandan yükselen alevler ve yıldızlar gökyüzünde birleşti.

Yangın sonrası siyaha bürünen Muğla gökyüzünden böyle görüntülendi

Muğla'da 8 gün önce Marmaris'te başlayın tüm ili saran orman yangınlarında binlerce dönüm yeşil alan simsiyah oldu. Yangın sonrası oluşan manzara görenlerin yüreklerini dağladı.

Muğla’da yükselen dumanlar gökyüzünü griye boyadı

Muğla'da devam eden yangınlarda yükselen dumanlar gökyüzünü griye boyadı. O anlar havadan görüntülendi.

Yamaç Paraşütünde Sezon Bereketi

Dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Ölüdeniz’de, bayram tatili dolayısıyla hızlanan yamaç paraşütü son gaz devam ediyor. Babadağ’dan üst üste atlayışlar gerçekleşirken, gökyüzündeki renk cümbüşü hiç bitmiyor.

Özel öğrenciler teleferik ve yamaç paraşütü keyfi yaşadı

Fethiye’de Kaymakamlık öncülüğünde Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi tarafından ilçedeki rehabilitasyon merkezlerinden birer özel öğrenci ile ailelerine çifte adrenalin yaşatıldı. Özel öğrenciler Babadağ Teleferik ile bin 700 metreye çıkıp, buradan Yamaç Paraşütü Pilotları Kooperatifi’nin tecrübeli pilotlarıyla Ölüdeniz Belceğiz’e sorunsuz bir uçuş gerçekleştirdiler. Özel öğrenciler uçuşun ardından harika bir gün yaşadıklarını belirtip, “İlk kez uçtuk. İlk kez teleferiğe bindik. Gökyüzünde uçmak çok güzeldi. Herkesin bir kez uçmasını tavsiye ediyoruz” dediler.

Çifte şampiyonluk kutlamasına Hayko Cepkin’de katıldı

2020-2021 Süper Lig şampiyonu olan ve Ziraat Türkiye Kupasını da kazanarak, çifte şampiyonluk yaşayan Beşiktaş taraftarları, Fethiye’de de şampiyonluk kutlamalarını aralıksız sürdürüyor. Fethiye Kartalları Başkanı Erhan Yılmaz ve arkadaşları tarafından organize edilen kutlama etkinliğinde ilginç görüntüler yaşandı. Yamaç Paraşütü ile Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçuş yapan Beşiktaş Bayrağı ile gökyüzünde akrobasi hareketlerinde bulunan Hayko Cepkin Belcekız Plajına inişte, meşaleler yakarak, şampiyonluğu kutladı.  

Model uçak tutkunları hava sahası istiyor

Yapımı ve uçurması oldukça zevkli olan model uçaklara son zamanlarda ilgi oldukça arttı. Çeșitli yöntemlerle gökyüzüne tașınan bu uçakların sevdalıları ise Fethiye’de bir hayli fazla. 4 sene önce İstanbul’dan gelip Fethiye’ye yerleşen Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, model uçak tutkunlarından sadece ikisi. Kendi atölyelerinde yaptıkları model uçaklarla 40 yılı aşkındır, yarışmalara ve olimpiyatlara katılan Albayrak ile Ergenekon, Fethiye’de de bu hobilerini sürdürebilmek istiyorlar. Bunun için uygun hava sahasının gerektiğini vurgulayan model uçak tutkunları, bu hobiye sahip ilçede yaşayan yaklaşık 50 kişi adına da yetkililerden destek bekliyorlar. Model uçak sevdalıları Kemal Albayrak ve Fatih Ergenekon, SED Medya’ya yaptıkları özel açıklamada, bu hobinin düzenlenecek yarışma ve olimpiyatlarla Fethiye’ye alternatif turizm alanı yaratabileceğine de dikkat çektiler.

THK 96. kuruluş yıldönümünü kutladı 

Türk Hava Kurumu Fethiye Şubesi, THK’nın kuruluşunun 96. yıldönümünü törenle kutladı. Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen programa korona virüs salgını dolayısıyla kısıtlı bir katılım oldu. THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, “THK çatısı altında Türkiye’de sportif havacılığın istisnasız tüm branşları ve disiplinleri icra edilmektedir. THK adını gökyüzüne altın harflerle yazdırdı” dedi. 

FETHİYE’DE PARAŞÜT KAZASI: 1 ÖLÜ

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaklaşık 1 yıldan bu yana yaşamakta olduğu öğrenilen Alman kadın paraşütçü bugün sabah saatlerinde Babadağ’dan Ölüdeniz’e yaptığı single (tekli) atlayış sırasında denize çakıldı. Gökyüzünde yaklaşık 200 metreden akrobasi hareketi sırasında denize düşen Alman kadın paraşütünün içinde hayatını kaybetti.