Gölet Haberleri

Gölet Haberleri

Yağışların ardından Akkaya'da yapay gölet oluştu

Son yıllarda kuraklık ve orman yangınları ile mücadele eden Muğla’da Aralık ayında gerçekleşen yağışlar sevindirdi.

Muğla’daki orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor

Muğla’nın Ula ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan yapılan müdahale ile devam ederken, alevlerin ilerlemesinin yoğun müdahale ile durdurulduğu kontrol alma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Ula Gölet'te Yangın

Muğla’nın Ula ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Sanıklar, suçlamaları reddetti

Muğla’nın Milas ilçesinde çalıştığı işletmede öldürülen ve cesedi işletmenin bahçesindeki suni gölete atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetinde sanıkların yargılanmasına başlandı.

ZEHRA BAYIR CİNAYETİ DOSYASI AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ

Muğla'nın Milas ilçesi Selimiye Mahallesinde 24 Temmuz 2022'de çalıştığı işletmede öldürülen ve cesedi işletmenin bahçesindeki suni gölete atılan 18 yaşındaki Zehra Bayır cinayetinin fezleke dosyası kamu davası açılması için Bodrum Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

GÖLET PLANLAMA MÜHENDİSLİK HİZMETİ ALINACAKTIR

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre Gölet planlama mühendislik hizmeti alınacaktır.

BİN 750 METREDEKİ SAKLI CENNET ‘GÖKÇEOVA GÖLETİ’

Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla'da deniz turizmi kadar yayla turizmi de son yıllarda büyük rağbet görüyor. Yaz-kış doğa turizminin yapılabildiği ender bölgelerden birisi Köyceğiz ilçesine 25 kilometre uzaklıkta ve bin 750 metre yükseklikteki Gökçeova Göleti.

Kül gölü fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki gölet, mavi ve turkuaz rengi nedeniyle fotoğrafçıların uğrak mekanı oldu.

Muğla’nın saklı kalmış yeryüzü cenneti ‘Gökçeova Göleti’

Yaz-kış önemli turizm destinasyonlarına sahip Muğla, kış aylarında da günübirlik gezi rotaları ile özellikle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Kış aylarında yoğun kar yağışı ile dikkat çeken Kavaklıdere Göktepe ve Köyceğiz Sandras dağları her hafta sonu yüzlerce konuk ağırlıyor.

Çamlıyurt HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından Muğla bölgesindeki yatırımlar aralıksız devam ediyor. Milas Çamlıyurt Mahallesinde yapımı tamamlanan ve hayvanlar için içme suyu hizmeti veren gölet son yağışlarla rezervuarı tamamen doldu. Gölet bölgede hayvancılığın gelişimine büyük katkı sağlıyor.

Okul Sporları Kros Yarışları Sona Erdi

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı okul sporları kros müsabakaları sona erdi. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2021-2022 yılı okul sporları faaliyet programları kapsamında yer alan ‘Okul Sporları Kros İl Birinciliği’ yarışları Ula Göleti'nde yapılan yarışlarla tamamlandı.

Kafaca ovasında Bin dekar su ile buluştu

Menteşe Kafaca Mahallesinde Kafaca Sulama Kooperatifinin girişimleri sonucu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından desteklenen proje kapsamında iki kuyu ve göletten tarlalara 9 kilometre boru döşendi. Üç aşamada gerçekleşen projede yaklaşık Bin dekar alan suya kavuştu.

Etüd proje hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Bölge Müdürlüğü-7.Bölge Samsun Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Tokat-Reşadiye Baydarlı Göleti Proje Yapımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

CHP’li Erbay; Muğla için tehlike devam ediyor

Muğla'da 13 gün önce başlayan orman yangınları halen devam ediyor. Bodrum, Marmaris, Menteşe, Yatağan ilçelerinde yangınlar kontrol altına alındı. Milas ve Köyceğiz ilçelerindeyse yangınlar devam ediyor. Köyceğiz’de Ağla, Çövenli Yaylası ve Gökçeova Göleti bölgelerindeki yangınlar kontrol altına alınamadı.

İddialar ve haberler gerçeği yansıtmıyor

Gökova körfezinde yer alan Turnalı Halk Plajında göletin doldurularak plaj alanına dahil edildiği iddialarına MUÇEV Tur. Tic. Ltd. Şti. yazılı bir açıklama ile cevap verdi. 

Gölet işleri yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bölge Müdürlüğü-4.Bölge Konya Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, Niğde Ulukışla Darboğaz Göleti İyileştirilmesi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Grup müsabakalarında ilimizi temsil edecekler

Atletizm Geliştirme Projesi ve İl Karmaları Bölgesel Kros Müsabakaları kapsamında İl Takımı Seçmeleri yapıldı. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun bünyesinde gençleri spora teşvik etmek ve atletizmi geliştirmek amacıyla gerçekleşen müsabakalar Muğla’da olduğu gibi Türkiye’nin bütün şehirlerinde yapılmaya devam ediyor. Çeşitli kategorideki birçok sporcunun katıldığı müsabakalarda dereceye giren sporcular, 20 Mart 2021 tarihinde Balıkesir (Bandırma)’da ve 3 Nisan 2021 tarihinde Manisa’da olmak üzere iki kademede gerçekleştirilecek Grup Müsabakalarında ilimizi temsil edecekler. Bu amaçla yapılan müsabakalarda dereceye giren sporcular belli oldu.

Kalorifer kazanından çıkan yangın itfaiye tarafından söndürüldü

Muğla'nın Ula İlçesi gölet yolu üzerinde bulunan iki katlı dairenin kazan dairesinde çıkan yangın, eve sıçramadan itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Çukurköy HİS Göleti kırsal kalkınmaya destek oluyor

Milas Çukurköy mahallesinde yapımı tamamlanan 35 bin m3 su depolama hacmine sahip Çukurköy Hayvan İçme Suyu Göleti, bölge halkının kırsal kalkınmasına büyük destek sağlıyor.

Erbay, “Sandras Dağı yarınlara miras kalacak”

Sandras Dağı’ndaki maden arama sahasının genişletilmek istenmesine tepki gösteren CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, “Sandras Dağı, bölgenin temiz su deposudur. Yüzyıllardır atalarımızın tarlalarını suladığı suların kaynağının kurutulmasına müsaade etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Muğla’ya 18 yılda 7 baraj, 3 gölet

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Muğla’ya 18 yılda 3 milyar 062 milyon 852 bin 534 TL yatırım yapılırken 7 baraj, 3 gölet inşaatı yapıldı.

Gönüllü gençlerden çevre temizliği

Bugün “Dünya Gönüllüler Günü Etkinlikleri” kapsamında gönüllü gençler Ula Göleti’ne gitti. “Dünya Gönüller Günü Etkinlikleri” dolayısıyla Ula Gölet çevresinde temizlik yapıldı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen etkinliğe İl Müdürü Ömer İlman, personeller, gençlik liderleri ve gönüllü gençler katıldı.

GÖLDE KAYBOLAN GENCİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Muğla’nın Milas ilçesinde, oltasına gelen balığı yakalamak isterken gölete düşerek kaybolan genç, bölgeye gelen dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

Seydikemer Kayadibi Göleti’nin yeri tespit edildi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yapılacak olan Kayadibi Göleti Projesi ve sulama alanı için yerinde tespit çalışması yapıldı.