Gündeme Dair Haberleri

Gündeme Dair Haberleri

“FETHİYE’NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

Adalet ve Kalkınma Partisi Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk gündeme dair açıklamalarda bulundu. Fethiye Belediyesi’nin çalışmalarının eksikliğinden ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in açıklamalarından bahseden AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk “Fethiye’nin kaybedecek zamanı yok” dedi.

KARACA GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Nisan ayı olağan meclis toplantısı öncesinde gündeme dair birçok konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ali Fatih Çoban, gündemi analiz etti

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban Gündem Analiz Programı’na konuk oldu.Programda Necati Kanbur’un sorularını yanıtlayan Çoban gündeme dair özel açıklamalar yaptı.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu; “Bozuk Düzeni Değiştireceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, gündeme dair basın açıklaması yaptı. Zeybekoğlu açıklamasında iktidarı sert sözlerle eleştirerek; “Halkımız bu sorunlarla boğuşurken, Saraylarından ülkeyi yönetenler, milyonların sırtına yeni yükler bindiriyor.” Diye konuştu.

Deva Partisi İl Başkanı Keskin Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Tolga Keskin, basın mensuplarıyla kahvaltı da bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Menteşe İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden, Hüseyin İlker Altınsoy’un yerine yeni bir başkan aradıklarını belirtti. Keskin, “İlker Altınsoy genel başkanımıza yönelik hakarette bulunmuş. Benim hakkımda da olumsuz konuşmaları var” dedi. Keskin İl Kongresi’nin yapılacağı tarihi de söyledi.

Muğla’da 10 bin sağlık çalışanı aşı oldu

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan yaptığı açıklamada, 10 bin sağlık çalışanının aşı olduğunu söyledi.

Milas Belediyesi’nden Engelsiz Edebiyat Projesi

Milas Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği işbirliği ile hazırlanan Engelsiz Edebiyat Atölyesi çalışmaları devam ediyor. 

Basketbolda 17. Haftanın ardından

ING Basketbol Süper Ligi'nde 17. hafta birbirinden ilginç maçlara ve sonuçlara sahne oldu. 17. haftanın açılış mücadelesinde, düşme hattını çok yakından ilgilendiren maçta Frutti Extra Bursaspor ile Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Tofaş Spor Salonu’nda karşılaştı. Yeni transferleri Tillman ve Shayok'un ilk kez forma giydiği Frutti Ekstra Bursaspor, son ana kadar çekişmeli geçen maçta, hakemlerin son derece taraflı ve yanlış kararlarının da katkısıyla, LH Fethiye Belediyespor'u 89-84 mağlup etti. Bursaspor böylece ligdeki son 4 maçında 3. galibiyetini aldı.  

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Vali Tavlı’yı ziyaret etti

Yatağan Termik Enerji Genel Müdürü Korhan Tiryaki, Muğla Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret ederek işletmenin Yatağan’a ve Türkiye’nin enerjisine katkılarını aktardı.

Toros, “Camia olarak kenetlendik” 

3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ikinci yarı hazırlıklarını sürdürüyor. Fethiyespor Teknik Direktörü Mesut Toros, “Hazırlıklarımız çok iyi geçiyor. Takım olarak kamp dönemindeyiz. Antrenmanlarımız devam ediyor” dedi. 

İlçe Başkanı Öztürk İl Başkanı Mete’yi ziyaret etti 

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Muğla İl Başkanı Kadem Mete’yi makamında ziyaret etti. 

Çoban don nöbetindeki üreticileri ziyaret etti 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, don nöbetinde olan üreticileri seralarında ziyaret etti. Çiftçilerle sohbet eden İlçe Başkanı Çoban, sorunlarını da dinledi. Çoban, “İyi Parti iktidarında köylü, çiftçi tekrardan Atatürk'ün ulaştırdığı hedeflere ulaşacak; yine milletin efendisi olacak” dedi. 

“Her zaman halkımızın yanındayız” 

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yönetim olarak göreve seçilmelerinin birinci yıldönümü dolayısıyla bir açıklamada bulundu. İlçe Başkanı Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü olarak; birinci yılımızı gururla tamamladık” ifadelerini kullandı. 

Datça’nın yüksek kesimlerine kar yağdı

Muğla’nın turistik ilçesi Datça’nın yüksek kesimlerine yağan kar vatandaşları sevindirdi.

Ağabeyinin acısına dayanamayıp kendini kanyondan aşağı attı

Muğla’nın Milas ilçesinde trafik kazasında yaşamını yitiren ağabeyinin acısına dayanamadığı iddia edilen şahıs, kanyondan atlayarak intihar etti.

İlçe Başkanı Arıç’tan kutlama ziyareti

Milliyetçi Hareket Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte; 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla SED Medya’yı ziyaret ettiler. İlçe Başkanı Arıç, günün anısında SED Medya Yönetim Kurulu Başkanı Seda Köktener’e plaket takdim etti.

Pandemiye rağmen 1177 nikâh kıyıldı

Tüm Dünyada ve Ülkemizde etkili olan Covid-19’a rağmen kısıtlama günleri dışında Fethiye’de de nikâh işlemleri hız kesmedi. Bir önceki yıla göre nikâh sayısında düşüş yaşanırken, Turizm sezonunun kısa olması nedeni ile yabancı evlilik sayısında da düşüş yaşandı.

Akkent Atatürk Spor Kompleksi Talan Edildi

Mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait olan, ihale usulüyle kiralaması gerçekleştirilen Akkent Atatürk Spor Kompleksi kimliği belirsiz kişiler tarafından talan edildi.

Fethiye mama kapları ile donatıldı

Fethiye’de hayvan severler geri dönüşüme atılan su borularını mama kabına çevirdi. Fethiye’nin tüm cadde ve sokaklarına montesi yapılan mama kapları, hayvan severler tarafından hemen her gün mama ile doldurulacak. Su tesisat işi yapan Engin Duman’ın geliştirdiği ve gönüllü olarak yaptığı su kapları ilgi çekiyor. Fethiye Hayvan Severler ve Dayanışma Grubunun Kurucusu ve Yöneticisi Selda Korhan, “Sokakta yaşayan can dostlarımızı, gönüllü arkadaşlarımızla birlikte düzenli olarak beslemeleri yapıyoruz. Mamaları yerlere koymak zorunda kalıyoruz. Yağmurda ıslanıp şişiyor, görüntü kirliliği oluşturuyor ve hayvanlar kum ve toprak yemek zorunda kalıyor. Bu da hastalanmalarına neden oluyor. Buna çözüm olarak çok basit yapılan mama kapları oluşturduk” dedi.

Avukat Güler, “Kullanıcıların rızalarının alınması gerekiyor”

Watsapp’ın milyonlarca kullanıcısına dayattığı güvenlik sözleşmesi, Türkiye genelindeki kullanıcılarda büyük tepki göstermişti. Fethiye’de Avukatlık yapan Mustafa Barış Güler konuyla ilgili açıklamasında, “Whatsapp kendi içinde yaptığı bir değişiklikle, kullanıcıların sözleşmesinde değişikliğe gitmeye karar verdi. Bu hukuka uygun bir değişiklik değil. Anayasamızda yer alan temel hak ve özgürlükler ile Kişisel Hakların Korunması Kanunu gereğince kişilerin verilerinin işlenebilmesi için rızalarının alınması gerekiyor” şeklinde ifadeler kullandı.

Soydemir, “Fedakar basın çalışanlarının günlerini kutluyorum”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında SED Medya’ya kutlama ziyaretinde bulundu. Oda Başkanı Soydemir, “Fedakarca ve zor şartlarda görevlerini yerine getiren; halkımızın, esnafımızın sesi ve kulağı olan basın çalışanlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Kabine toplandı: Gündem normalleşme

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, aşılama takvimi ve vaka sayılarındaki düşüşe bağlı olarak normalleşme sürecine geçilip geçilmeyeceği konuşulacak.

Bir anda ortaya çıktı, vatandaşlar gözlerine inanamadı

Bodrum kıyılarında sıkça görünmeye başlayan fok balıkları kıyıda balık avlarken görüntülendi. Fok balığının balık avlamasını izleyen vatandaşlar gözlerine inanamadı.

Basketbolda 2. devre hızlı başladı

Pandemi koşulları nedeniyle sıkışık bir takvimde devam eden ING Basketbol Süper Ligi’nin ikinci yarısı Lokman Hekim Fethiye Belediyespor ile Pınar Karşıyaka arasında, Cumartesi günü, Beşkaza Spor Salonu’nda oynanan maçla başladı. Fethiye'ye "lig üçüncüsü" apoleti ile gelen Pınar Karşıyaka maçı 78 - 86 kazanarak galibiyet serisini 8 maça çıkardı. Karşılaşmanın ilk devresini 51-37 üstün kapatan yeşil kırmızılı İzmir ekibi son çeyreğine 69-59 önde girdiği mücadeleden 78-86'lık skorla galip ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu 25 sayıyla Abu Malik oldu.

Motosikletle virajı alamadı, hastanelik oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde virajı alamayan motosiklet sürücüsü metrelerce sürüklenen motosikletten yaralı halde kurtuldu.

Muğla’ya fırtına uyarısı

Muğla’ya fırtına uyarısı

Uğur Mumcu Anıtı açılış gününü bekliyor

Fethiye Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Parkı girişine yapılan, Uğur Mumcu Anıtı’nın önümüzdeki günlerde açılış töreni gerçekleştirilecek.

Başkan Demirel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Muğla’daki yerel gazeteleri ve haber ajanslarına ziyarette bulundu. Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ziyaretler kapsamında Sed Medya Menteşe Şubesi'ni de ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Ören altyapı projesi ihale aşamasına geldi

Ören Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan Kanalizasyon Projesi hakkında toplantı gerçekleştirildi. Proje kapsamında Ören Kanalizasyon Şebeke İnşaatı, Ören Atık Su Arıtma Tesisi yapımı gerçekleştirilerek, Ören Mahallesi modern bir altyapıya kavuşacak. Toplantıda Milas Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı ve Karbon Tesisi’nin ilavesi hakkında da istişareler yapıldı.

Seydiler Kilimi’nin Üretim Ve Tanıtımının Arttırılmasında Yeni İşbirliği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası arasında Seydiler Kilimi’nin üretim ve tanıtımının arttırılması konusunda işbirliği protokolü imzalandı.