Güneş Enerji Santrali Haberleri

Güneş Enerji Santrali Haberleri

Güneş Enerji Santrali Denizova' da Açıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Denizova Güneş Enerji Santrali’nin açılışını yaptı.

En Büyük Güneş Enerji Santrali

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ege Bölgesi’nde resmi kurumlar tarafından yapılan ve elektrik üretim kapasitesi açısından en büyük 3’üncü Güneş enerji santrali olan Denizova GES tesisini hizmete açıyor. Cuma günü saat 11:00’de açılacak olan tesis yıllık 3 bin 230 hanenin elektriğini karşılayabilecek enerji üretilecek.

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Muğla Büyükşehir’den Güneş Enerjisine Yatırım

Muğla’da yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi GES yatırımlarından en önemlisini Menteşe ilçesi Denizova Mahallesi’nde hayata geçiriyor. 109 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak.

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Güneş enerji santrali yaptırılacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından, İvrindi Hayvan Barınağı Çatı Üzeri Güneş Enerjisi Santrali, yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.