Güneş Haberleri

Güneş Haberleri

Fethiye Çalış Plajında Deniz Keyfi

Muğla'nın önemli turizm bölgelerinden olan Fethiye'de, yağmurun ardından Pazar günü güneşli havayı görenler rüzgârlı havaya rağmen Çalış Plajı'nda yoğunluk oluşturdu.

Sıcaklıklar arttı! Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

15 Nisan 2024 Pazartesi günü Fethiye'de hava nasıl, deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Akdenizli: “Girmeler Kaplıcasını İşletmek İçin Üzerime Düşen Ne Varsa Yapacağım”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli seçim çalışmaları kapsamında Kıncılar, Girmeler, Güneşli ve Yaka Mahallelerini ziyaret etti. Akdenizli’ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sosyal Politikalar Başkanı ve önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı. Akdenizli, Girmeler Mahallesinde yaptığı konuşmada kaplıcanın içler acısı durumuna dikkat çekerek; “31 Mart Seçimlerinde beni Seydikemer Belediye Başkanı seçeceğiniz gibi inşallah Prof. Dr. Aydın Ayaydın’ı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı seçerek Girmeler  kaplıcamızı tekrar faaliyete geçireceğiz” dedi.

Marmaris’te Sağanak Yağış, Yerini Güneşli Havaya Bıraktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün gün boyu ve sabaha kadar devam eden sağanak yağış ve şiddetli lodos olan hava bugün yerini güneşli havaya bıraktı.

Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Kapsamında Verilen Kosgeb Destekleri FTSO’da Anlatıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı’nda, sanayi işletmelerinin çatılarına kuracağı yenilenebilir güneş enerji sistemlerine yüzde 60 destekli, 14 Milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek verileceği kaydedildi.

Muğla Büyükşehir’den Güneş Enerjisine Yatırım

Muğla’da yenilenebilir enerjiye büyük yatırım yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi GES yatırımlarından en önemlisini Menteşe ilçesi Denizova Mahallesi’nde hayata geçiriyor. 109 Milyon TL yatırımla hayata geçirilecek Güneş Enerji Santrali 5 MWe (6,22 MWp) kurulu güce sahip olacak.

Köyceğiz’de kış ortasında bahar havası yaşandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde kış ortasında bahar havası yaşandı.

Fethiye'de öğrenciler piknikte buluştu

Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye KYK Erkek Öğrenci Yurdu öğrencileri, manevi danışmanları Sezgin Büküm eşliğinde, KYK Yurt Müdürü Abdurrahman Güneş'in de katılımlarıyla piknikte bir araya geldi.

Milas’ta Sis Etkili Oldu

Muğla'nın Milas ilçesinde sabah saatlerinde sis etkili oldu

Ölüdeniz’de yaz bitmedi

Türkiye'nin büyük bir bölümünde serin ve yağışlı hava etkili olurken, Fethiye’de yaz bitmedi. Ünlü turizm merkezi Ölüdeniz'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve turistler, aralık ayında sahilde güneşlenerek, denizde yüzmenin keyfini yaşadı.

'Sakin kent'te tablo gibi gün batımı

Muğla'nın iki 'sakin kentinden' birisi olan Gökova Körfezi'nin uç noktasındaki Ula'nın turistik mahallesi Akyaka'da güneşin batışı gökyüzünde ve deniz yüzeyinde tablo gibi görüntüye sahne oldu.

Sıcak Havayı Gören Muğlalılar Parklara Yöneldi

Sağanak yağış sonrası mevsim normallerine dönen hava sıcaklığı ve güneşin yüzünü göstermesi ile vatandaşlar parklara yöneldi.

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Yelkenciler rüzgarı beklerken denizde keyif yaptı

Marmaris Yarış Haftası'na katılan yelkenciler, rüzgarın yeterli hıza gelmesini beklerken, teknelerinin üzerinde güneşlenip denize girdi.

Deniz, kum ve güneş keyfi devam ediyor

Ülkenin dört bir yanında kış şartları etkisini gösterirken, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz aylarını aratmayan hava sıcaklıkları yaşanıyor. Deniz, kum ve güneş keyfinin devam ettiği Marmaris sahillerinde plajlardaki doluluk oranları yaz aylarını aratmıyor.

Fethiye Ölüdeniz’de Eylül bereketi

Eylül ayının sonlarına gelinmesine rağmen yazdan kalma sıcaklar Fethiye'de hala devam ediyor.

Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

“Bu güneş Fethiye için bir nimet”

Eylül ayının sonlarına yaklaşırken Fethiye’de sıcak havanın etkisi sürüyor. Mevcut hava durumunun ve güneşin Fethiye için bir nimet olduğunu söyleyen Mehmet Çomut, FRT TV’ye konuştu.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

İngilizler deniz, kum ve güneşin yanında sağlık turizmine geliyor

 Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Muğla’ya gelen Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaret etti.

Gelen Gitmek İstemiyor

Muğla’da deniz, kum ve güneş turizmin yanında, tekne turu, kano, rüzgar sörfü, kültür turu ve traking sporlarının yapılabildiği tek ilçe Ula ilçesinde son günlerin en gözde etkinliği durgun su kano turları.

Fethiye'de Şarj İstasyonları İlgi Görüyor

Fethiye'de Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları, Beşkaza Meydanı'na ve 2. Etap Sahil Bandı'na konumlandırıldı. Şarj istasyonları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Su sporlarına rağbet devam ediyor

Dünyaca ünlü tatil kentlerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine gelen yerli ve yabancı turistler, deniz, kum, güneş, gece hayatı eğlencelerinin yanı sıra alternatif eğlencelere de yoğun ilgi gösteriyor. Bu sene güvenlik önlemlerinin had safhaya çıkartıldığı ve deniz üzerinde yapılan jet ski, tekne paraşütü, jet car ve diğer heyecanlı su sporları aktivitelerini tercih eden turistler muhteşem bir eğlence olduğunu belirtiyorlar.

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Turist dinleyicileriyle söyledi

Son zamanlarda " Bakma " şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan genç popçu Devran Güneş önceki akşam Bodrum’da konser verdi.

Yaşlılar, hamileler ve çocuklara uyarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suzan Demir Pektaş yaz aylarında güneşten korunma, giyim tercihleri, güneşten koruyucu krem seçimi tercihleri, çocuklarda güneş yağının ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Karabük’te Sel, Fethiye’de Güneş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Karabük'te de sağanak yağmur etkili oldu. Yağış sonrası kentin farklı noktalarında yollar göle döndü. Fethiye’de aşırı sıcaklar yaşanırken şehirler arası yaşanan hava durumu farkı şaşırttı.

Fethiye’de Şarj İstasyonları Rağbet Görüyor

Fethiye’de Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları 2. Etap Sahil Bandı'na ve Beşkaza Meydanı'na konumlandırıldı. Şarj istasyonları, vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanıyor.

Danilo Zanna, Tatilin Tadını Fethiye’de Çıkarıyor

Sinema, televizyon ve müzik dünyasının tanınmış isimleri, yaz sezonunun başlamasıyla rotalarını tatil beldelerine çevirdi. Genellikle Fethiye ve Bodrum’da tatillerini geçiren ünlüler, masmavi denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarıyor.