Güney Ege Kalkınma Ajansı Haberleri

Güney Ege Kalkınma Ajansı Haberleri

GEKA’nın 162’nci toplantısı Muğla’da gerçekleştirildi

Güney Ege Kalkınma Ajansının 162’nci Yönetim Kurulu toplantısı GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un Başkanlığında Muğla’da gerçekleştirildi.

GEKA'nın desteklediği Muğlalı 15 öğrenci, Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen SiberVatan Eğitim Programını başarıyla tamamlayan Muğlalı 15 öğrenci, Antalya'da düzenlenen Siber Vatan Bootcamp etkinliğine katıldı.

GEKA, 2024 yılı SOGEP ‘Anadoludakiler’ programını açıkladı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 yılında ülke genelinde yürütülecek olan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP)-Anadoludakiler programının ilan edildiğini açıkladı.

GEKA Yönetim Kurulu toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi

Güney Ege Kalkınma Ajansının 161’inci Yönetim Kurulu Toplantısı 22 Mayıs 2024 tarihinde GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın başkanlığında Denizli’de gerçekleştirildi.

GEKA’nın desteklediği ‘Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi’ eğitimi sona erdi

Muğla Valiliği ve MUTSO iş birliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde Muğla Ticaret İl Müdürlüğü katkılarıyla iki gün süren “Gastromuğla-Coğrafi İşaret ve Gastronomi Turizmi” eğitimi tamamlandı.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

Stantlara gençlerden yoğun ilgi

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliğinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kariyer ve Teknoloji Sohbetleri' paneli, işveren ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı’na Vali Akbıyık da katıldı

3 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Güney Ege Kalkınma Ajansının 158’inci Yönetim Kurulu Toplantısı’na Muğla Valisi İdris Akbıyık da katılım sağladı.

Su Sporları Merkezi’ne GEKA’dan Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Köyceğiz’e su sporları kamp ve eğitim merkezi yatırımı yapılması için hazırlanacak fizibilite projesine destek veriyor.

FETHİYE KAYA İNCİRİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ AB YOLUNDA

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) coğrafi işaretli Fethiye Kaya İnciri’ne Avrupa Birliği tescili yaptırmak için hazırladığı ‘Fethiye Kaya İnciri Coğrafi İşaret Tescili AB Yolunda’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başarılı bulunarak, 2022 Teknik Destek Programı kapsamına alındı.

TURİZM ALTYAPI VE DİGİTAL NOMAD’S PROJESİ TOPLANTISI 

İlçede turizm alanında içme suyu, kanalizasyon, atık su arıtma, katı atık toplama ve bertaraf tesisleri, telekomünikasyon, elektrik, ulaşım gibi altyapı konularındaki sorunların, eksikliklerin turizm sezonundan önce tespiti ve giderilmesi, kurumlar arası koordinasyonun tesisi noktasında gerekli planlamanın yapılması, çalışmaları değerlendirmek ve takibini gerçekleştirmek ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından finanse edilen yeni nesil iş ve çalışma dünyası çalışanlarını bölgeye getirebilmek amacıyla yürütülen “Dalyan Digital Nomads” projesinin istişare toplantısı yapıldı.

DİJİTAL PAZARLAMA, TARIMSAL KALKINMA İLE BULUŞTU

Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi dijital pazarlama eğitimleri sona erdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile sunulan dijital pazarlama eğitimi Fethiye Ticaret Odası tarafından sağlanan Likya Salonu’nda gerçekleşti.

‘FETHİYE’DE SPOR TURİZMDE REKOR’ PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANIYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Teknik Destek Programı kapsamında hibe aldığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor” projesine ilişkin Gezimanya Kurucu Ortağı ve Proje Danışmanı Murat Özbilgi tarafından FTSO Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

FTSO’NUN FETHİYE FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ FİZİBİLİTE RAPORU YAYINLANDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Güney Ege Kalkınma Ajansının (GEKA) fizibilite desteği kapsamında hazırladığı ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ yayınlandı. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, raporun bölgenin farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapabilecek bir kongre merkezine olan ihtiyacının net olarak ortaya çıktığını söyledi. 

"WORLD ACRO CUP" ETKİNLİĞİ ÖLÜDENİZ’DE BAŞLADI

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Fethiye Kaymakamlığının katkılarıyla; Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ile Uluslararası Hava Sporları Federasyonunun (FAI) onayıyla ve Babadağ Teleferik’in organizasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen "World Acro Cup" etkinliği tören ile başladı.

MENTEŞE BELEDİYESİNE SAĞLIKLI KENTLER BİRLİĞİNDEN JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl 13'ncüsü düzenlenen, 45 üye belediyenin 143 projeyle başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması sonucunda Menteşe Belediyesi ‘Kurumsal Karbon Ayak İzi Azaltım Projesi' ile Jüri Özel ödülüne layık görüldü.

Karaca, projelerle ilgili GEKA’yla görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, daha önce gerçekleştirilen ve bundan sonra Fethiye için yapılacak projeleri görüşmek üzere Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ile Denizli’de bir araya geldi.

Fethiye’nin Fuar Alanı Ve Kongre Merkezi İhtiyacı Ftso’da Ele Alındı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanılarak tamamlanan ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ FTSO’daki toplantıda Fethiye’nin resmi kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle paylaşıldı. Projenin uygulanabileceği alanlar, finansal analizi ve kış turizmine yapacağı katkıların katılımcılara aktarıldığı toplantıda, ilçenin kongre merkezine ihtiyaç duyduğu görüşü ön plana çıktı. Fethiye’ye kongre merkezi kazandırmak için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, bu doğrultuda bu yıl 15 Mayıs’ta netleşecek, Babadağ Teleferik’ten elde edecekleri gelirin büyük önem kazandığını söyledi.

GEKA & Belediye İşbirliği ile Eğitim Verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmalarıs sona erdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında, harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

GEKA, Yönetim Kurulu Gladyötörler Kenti Stratonikeia’da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 146’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, 31 Ocak 2022 tarihinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde yer alan Stratonikeia Antik Kenti’nde gerçekleştirildi.

GEKA & Belediye işbirliği ile eğitim verildi

Fethiye Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) işbirliğinde gerçekleşen GIS Tabanlı İmar ve Altyapı Projeleri üretilmesine yönelik teknik eğitim çalışmaları sona erdi.  Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Fethiye Belediyesi’nin ilgili tüm personelinin katılım sağladığı teknik destek programında,  harita ve imar projeleri, yol projeleri ve 3 boyutlu projelendirme eğitimleri verildi.

Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2021 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen “Muğla Spor Turizminde Rotasını Çiziyor” projesinin sözleşmesi, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan tarafından imzalandı.

Ftso’nun ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ Projesine Geka’dan Yüzde 100 Hibe Desteği

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye’de spor turizminin geliştirilmesi amacıyla başlattığı ‘Fethiye’de Spor, Turizmde Rekor’ projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) yüzde 100 hibe desteği almaya hak kazandı. Proje kapsamında Fethiye’de yapılabilecek spor turizmi türleri ile uygun cazibe merkezleri belirlenecek, ayrıca ilçenin spor turizmi haritası ve envanteri çıkarılacak. Proje kapsamında Fethiye’nin önemli bir turizm potansiyelini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Dünya Ticaret Örgütü verilerine göre küresel turizm sektörü yıllık yüzde 3,5 civarında büyürken, spor turizmi yüzde 10’un üzerinde büyüyor. Bu potansiyeli ilçemizde canlandırmak için FTSO olarak önemli bir projeye imza attığımızı düşünüyorum.” dedi.

Mal Alımı İçin İhale İlanı

Basın İlan Kurumu İlan Portalı ilan.gov.tr'de Yer Alan İlana Göre, S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Güney Ege Kalkınma Ajansı 2020 Yılı Kooperatif ve Birliklerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Kavaklıdere/MUĞLA’da “Kavaklıdere Kapasiteyi Katlıyor, Atıl Kapasite Hayat Buluyor.” için bir mal alımı ihalesi sonuçlandırmayı planlamaktadır.

‘Köy okullarında akıllı tarım, akıllı arıcılık’ projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteği ve koordinasyonuyla Güney Ege Kalkınma Ajansının yürüttüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında 1 milyon 500 bin TL bütçe ile onaylanan ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü 'Köy Okullarında Akıllı Tarım Akıllı Arıcılık' projesi tanıtımı yapıldı.

Fethiye Eko-Turizm Değer Haritası Çıkarılması Odak Grup Toplantısı Yapıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) ev sahipliğinde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından düzenlenen Eko-Turizm Destinasyon Komisyon ve Hedef Pazar Analizi odak toplantısında, bölgenin eko-turizm potansiyeli ele alındı ve değer haritası çıkarıldı.

GEKA Genel Sekreteri Akdoğan FTSO’yu ziyaret etti

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Özgür Akdoğan ve Planlama Birimi Sorumlusu Barış Kıyak, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi.

Fethiye Fuar Alanı Kongre Merkezi fizibilite çalışmaları sürüyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı ‘2020 Yılı Fizibilite Desteği’ programından yararlanarak yürütülen ‘Fethiye Fuar Alanı ve Kongre Merkezi Fizibilite Raporu’ çalışmaları kapsamında ara rapor bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’ye yapılacak bir kongre merkezinin ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, projenin bölgeye, ilgili sektörlere ve turizm sezonun 12 aya yayılmasına, sağlayacağı faydalarla ilgili ortak fikir birliğine varıldığını söyledi.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.

Dalyan’a sürdürülebilir ‘Eko Turizm’ projesi

Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı salonundaki toplantıya Vali Orhan Tavlı'nın yanı sıra Dalyan Turizm Tanıtım Sosyal Gelişim ve Eğitim Vakfı (TUSEV) Başkanı Başar Koşargelir ve Güney Ege Kalkınma Ajansı Muğla Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Sert katıldı.