Güzellik Salonları Haberleri

Güzellik Salonları Haberleri

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Kuaför ve Güzellik Salonları Çalışma Saatleri Konusunda Duyuru

Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda “6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 13 üncü maddesi ve Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin “Çalışma gün ve saatleri” başlıklı 13 üncü maddesi hükümleri doğrultusunda; odalar ve meslek kuruluşlarının yazılı görüşü alınarak ilçeler bazında berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın belirtilen günlerinde kapalı kalmaları ve diğer günlerde faaliyet göstermeleri konusunda; Valilik Makamından alınan Olur gereği, 01.01.2023 tarihinden itibaren İlimiz ve İlçelerindeki berber, kuaför ve güzellik salonlarında uygulamaya geçilmesi talimatı ilgili odalara gönderilmişti.

BERBER VE KUAFÖRLER İÇİN YENİ KARAR!

Ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde alınan karar 1 Temmuz 2023’e ertelendi.

BEKLENEN KARAR, 1 OCAK 2023'E ERTELENDİ

Ticaret Bakanlığı 1 Ekim'den itibaren tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar almıştı. Bakanlık bu uygulamanın 1 Ocak 2023'e ertelediğini duyurdu. Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz aylarda berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olmasını zorunlu hale getirmişti. Buna göre, berber, kuaför ve güzellik salonları bulundukları illerdeki valiler tarafından belirlenecek şekilde haftanın bir günü kapalı kalacaktı. Söz konusu karar ise 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktı.

Fethiye’de berber ve kuaförler dezenfekte edildi

Dünyayı ve ülkemizi etkileyen korona virüsü tedbirleri kapsamında kademeli olarak berberler, kuaförler, güzellik salonları ve AVM’lerin faaliyete geçeceği duyurulunca tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de hazırlıklar başladı.