Halk Müziği, Haberleri

Halk Müziği, Haberleri

Köyceğiz’de Türk Halk Müziği konseri izleyenlerden tam not aldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türk Halk Müziği konseri dinleyenlerden tam not aldı.

Menteşe’de Ege’den Teke’ye türkü dolu bir gece

 Menteşe Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun Ege’den Teke’ye isimli konseri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ritim grubu gösterisi beğeni topladı

ÇYDD ve Fethiye Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği konseri, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Günhan hayatını kaybetti

Türk halk müziğinin sevilen sesi Şakir Öner Günhan (82), Muğla’nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Türk Halk Müziği konseri programı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Etkinlik programları kapsamında Fethiye Özer Olgu Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.

Marmaris'te Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Seslendirildi

Muğla Sıtkı Koçman Tazelenme Üniversitesi Marmaris Kampüsü öğrencilerinden oluşan koro Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verdi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğün’den Hükümlülere THM Konseri

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde hükümlülerin toplumla bütünleşmesin desteklemek, olumlu sosyal davranışlarına ilgi alanları ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmasını sağlamak amacıyla sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

MUSTAFA KESER MARMARİS’TE KONSER VERDİ

Türk Halk Müziğinin duayen sanatçılarından Mustafa Keser en son 15 yıl önce gelerek konser verdiği Marmaris'te sevenleri ile buluştu. Türkiye'nin en geniş repertuarına sahip ses ve sahne sanatçısı Keser amfi tiyatroda unutulmaz bir konser verdi.

Zara, söylediği şarkılarla tatilcilere unutulmaz bir gece yaşattı

Türk Halk Müziği'nin sevilen sanatçısı Zara, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde The OBA otelde sahne aldı.

Özbay’ın anıtına karanfil bıraktılar 

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün açtığı kursları tamamlayan kursiyerler hünerlerini sergilediler. Türk Halk Müziği, Ney, gitar, bağlama,işaret dili ve halk oyunları kurslarını tamamlayan kursiyerler zaman zaman ayakta alkışlandılar.