Hasret Haberleri

Hasret Haberleri

Vatan Hasretine Dayanamayan Genç Mühendis Amerika'yı Bırakıp, Marmaris'e Ata Topraklarına Döndü

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi'nde doğup büyüyen, 18 yaşında üniversite okumak için gittiği Amerika'da başarılarla dolu çalışmalara imza atan 33 yaşındaki Bilgisayar Mühendisi Cihan Öner, vatan hasretine dayanamayınca tüm kariyerini bırakıp memleketi Marmaris'e döndü. Dünyaca ünlü Tesla firmasında müdür olarak çalışan Cihan Öner, 2 yıl önce aldığı karar ile ülkesine dönerek turizmci oldu.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Yörük Türkmen Toyu'nda binlerce Yörük hasret giderdi

 Muğla merkezdeki Düzeyn Yaylası, 14. Yörük Türkmen Toyu'na ev sahipliği yaptı. Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından düzenlenen bu özel etkinlikte, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Yörük Türkmen derneklerini ağırlandı.

Fethiyespor’un Rakibi Üst Sıralara Yaklaştı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta  Fethiyespor’un rakibi, arka arkaya 3 maçta galibiyete hasret kalan Menemen FK, deplasmanda alınan 24 Erzincanspor galibiyetiyle kötü gidişatı sonlandırdı ve 7 puanla play-off hattının bir basamak altı olan 7. sırada haftayı tamamladı. Menemen FK, bu hafta evinde Fethiyespor’u konuk edecek.

Seksendört Sevenleriyle Buluştu

2005'te yayımladıkları "Ölürüm Hasretinle" ile Türk Rock müziğine damgasını vuran grup "Seksendört", Telmessos Antik Tiyatro'da konser vererek sevenleri ile buluştu.

Marco Paixao gol atamayınca Altay galibiyete hasret kaldı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay'ın bu sezon ligde attığı 45 golün 21’ini Marco Paixao kaydetti. İzmir temsilcisi, ligde Paixao'nun skor üretemediği hiçbir müsabakada galibiyete ulaşamadı.

Hasret Çakır'ın öldürülmesi ile ilgili şüpheli yakalandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 41 yaşındaki Hasret Çakır isimli kadının öldürülmesi ile ilgili M.B. isimli şüpheli yakalandı.

FETHİYESPOR’UN RAKİBİ GALİBİYETİ UNUTTU 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ligin 30. haftasında seyircisi önünde Serik Belediyespor karşısında 3 maçlık galibiyet hasretine Murat Yılmaz ve Oktay Balcı’nın golleriyle son verdi. Alınan sonucun ardından Şimşekler puanını 36’ya yükselterek ligin 12. sırasında yer aldı.

BALIKÇILARIMIZIN DENİZ HASRETİ BİTTİ

En uzun kıyı şeridinde sahip Muğla'da denizlere hasret sona erdi. Muğla Tarım ve Orman Müdürlü Barış Saylak balıkçılar ile birlikte Vira Bismillah diyerek Av Sezonunu açtı.

Topallar sülalesi yıllar sonra ilk defa bir araya geldi

1500'lü yıllarda Menteşe Beyinin daveti ile Muğla'ya yerleşen Muğla'nın köklü ailelerinden 'Topallar' sülalesinin 200 ferdi ilk defa bir araya gelerek hasret giderdi.

Baba hasretini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gideriyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz 2021'de çıkan orman yangınında evi tamamen yanan Günay Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un takibi ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından kısa sürede yapımı tamamlanan yeni evine taşınmanın mutluluğunu yaşıyor. Şahin, rahmetli babasına benzettiği için baba hasretini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile giderdiğini, Cumhurbaşkanını yakından görmeyi çok istediğini söyledi.

Fethiye Anneleri kahvaltıda buluştu

Fethiye'de sosyal medya aracılığı ile bir araya gelen Fethiye anneleri hasret giderdi. 'Fethiye Anneleri' ismi ile sosyal medya platformu kuran Ayşe Honamlı ve arkadaşları zaman zaman bir araya gelerek çeşitli eğitici toplantılar gerçekleştiriyor. Honamlı ve arkadaşları kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek stres attılar.

Bodrum’un 2 yıllık hasreti bitti

200 metre uzunluğunda, 29 metre genişliğindeki dev yolcu gemisi 'Blue Sapphire' 218 yolcusuyla Muğla'nın Bodrum ilçesine geldi.

İYİ Partili Çoban, Genel Başkan Akşener’i Ziyaret Etti

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki makamında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Akşener’in Fethiye halkına selam gönderdiğini ifade eden başkan Çoban, “İnşallah bu yılın sonlarına doğru genel başkanımız Fethiye halkı ile hasret gidermek için ilçemize ziyarette bulunacak” dedi.

Müziğe hasret kalan sanatçılar sahneden inmek bilmedi

Korona virüs (Kovid-19) salgının nedeniyle işsiz kalan müzisyenler sahneyi görünce inmek bilmedi. Bodrum’da yaşayan 300 sanatçıya sahip çıkan Bodrum Belediyesi müzisyenlere müzik yapma fırsatı verdi.

Hasretle Beklenilen Köprü Tamamlandı

Seydikemer ilçesinde Seki Barajı inşaatı kapsamında Boğalar Mahallesi için büyük önem arz eden Seki Çayı üzerindeki Köprü yapımı tamamlandı.

Otgöz; “Hizmetlere Devam Edeceğiz”

Seydikemer’in hasretle beklediği Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası’nın temel atma töreni coşkulu bir şekilde yapılmıştı.

Fethiye’de değişim “Alim Karaca Başkan”

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Belediyesini aldı. CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca; 25 yıllık hasrete son verdi. Seçim şarkısında olduğu gibi Gümür Gümbür Fethiye Belediye Başkanlığını kazanan Alim Karaca; Beşkaza meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. yoğun kalabalığın ve izdihamın yaşandığı Beşkaza meydanında vatandaşlara seslenen Alim Karaca; partili partisiz, bize gönül veren tüm Fethiyeli hemşerilerime ve Fethiye’de yaşayan tüm vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum, dedi…

Seydikemer’e bir günde 3 sevinç

18 Mart Pazartesi günü unutulmayacak bir güne imza atan Seydikemer’de önce Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu açılışı gerçekleşti. Hemen ardından ise Seydikemer’in hasretle beklediği Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası’nın temel atma töreni coşkulu bir şekilde yapıldı. Aynı gün içerisinde iki mahalleyi bir birine bağlayan köprünün açılışı da gerçekleşti.

Beşkazalılık Ruhu Yaşatılıyor

Eski Fethiyeliler yemekte buluştu. 1920’li yıllardan bu yana Fethiye’nin gerçek yerli yaşayanları bir bir ebediyete göçerken, günümüzde halen yaşayan simalar eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemekte bir araya geldi. Yıllardır görüşmeyen can dostlar yemekte buluşunca yılların hasretini giderip, nostalji yaşadılar.

Fethiyespor Galibiyete Hasret

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Fethiyespor, kendi sahasında ağırladığı Konya Anadolu Selçukspor’a 2-0 mağlup oldu.