Havalimanı Haberleri

Havalimanı Haberleri

Dalaman Havalimanına 6 Ayda 2 Milyon 2 Bin 226 Yolcu

Muğla’nın iki uluslararası havalimanından Dalaman Havalimanına 2024 yılının ilk 6 ayında 2 milyon 2 bin 224 yolcuya hizmet verildi.

Milas-Bodrum Havalimanı 6 ayda 1 milyon 574 bin yolcuya hizmet verdi

Dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Muğla’nın Bodrum ilçesi başta olmak üzere bölgeye hizmet veren Milas-Bodrum Havalimanı Haziran ayında 639 bin 99 yolcuya hizmet verdi.

Dalaman Havalimanında yılın ilk toplu turistleri törenle karşılandı

Muğla'nın Dalaman ilçesine İngiltere'den gelen 189 kişilik turist kafilesi havalimanında törenle karşılandı. 2024 yılının Ocak ayında, 77 bin 722 yolcu ve Bin 256 uçağa hizmet verildi.

Marmaris’ten Antalya’ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris’e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya’da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etti

Milas Havalimanı Gümrük Müdürlüğü personelleri, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek gümrük işlemleriyle ilgili fikir alışverişlerinde bulundu.

Dalaman Havalimanı'ndan 2023 yılında 5 milyon 247 bin 488 kişi uçtu

Bölge turizmi için büyük önem teşkil eden Dalaman Havalimanı’nda 2023 yılında toplam 5 milyon 247 bin 488 kişi yolculuk yaparken, 2023 yılının Aralık Ayı’nda 76 bin 24 kişi yolculuk yaptı.

Dublin - Bodrum Uçağında Olay Çıktı

İrlanda’dan Milas-Bodrum Havalimanı’na gelen uçaktaki sarhoş oldu, uçağı birbirine kattı. Uçaktaki başka bir yolcuya saldıran yabancı uyruklu kadın, havalimanında gözaltına alındı.

Seyir Halinde Cep Telefonu İle Mesajlaşan Şoföre Para Cezası

Marmaris-Dalaman Havalimanı arasında yolcu taşıyan MUTTAŞ’a ait yolcu otobüsünün şoförü, seyir halinde iken cep telefonu ile sürekli olarak mesajlaşmasının sosyal medyada yayınlanması sonrası cezadan kurtulmadı.

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan Dalaman seferi

Fly Kıbrıs Havayolları, Air Anka'dan kiraladığı Airbus A330 tipi uçaklarla Ercan Havalimanı operasyonlarına başladı. Nisan 2023'te ilk uçuşunu yapan, Kuzey Kıbrıs merkezli tarifeli uçuşlar düzenleyen ve 2024 yılı içerisinde de uçuş noktalarına Dalaman’ı da ekleyeceği duyuruldu.

Müdür Seyhan, Dalaman Havalimanına tayin oldu

Muğla’nın Marmaris Deniz Liman Emniyet Müdürü Samed Seyhan, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü olarak atanarak göreve başladı.

Adını Tarihe Yazdıran Aysu, Coşkuyla Karşılandı

Kuzey Kanalı'nı yüzerek 11 saat 48 dakikada geçerek adını tarihe yazdıran 22 yaşındaki Aysu Türkoğlu, Milas-Bodrum Havalimanı'nda coşkuyla karşılandı.

18 ayrı suçtan kaydı çıktı

Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağında 14 Temmuz’da başlayan orman yangınının faili jandarmanın teknik ve fiziki takibi sonrası kısa sürede yakalandı. Şüphelinin aracı ile giderken ormanlık alana torpil attığı ortaya çıktı.

Havalimanı Kavşağındaki Orman Yangını Kontrol Altında

Milas-Bodrum karayolu havalimanı kavşağında başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Yangında 160 hektar alan zarar gördü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın sahasında gece görüşlü helikopterle incelemelerde bulundu.

Yangını söndürmek için ekipler alevlere dört koldan müdahale etti

Milas-Bodrum karayolu havalimanı kavşağında çıkan ve yayılan orman yangınına karadan ve havadan müdahale edildi.

Bodrum yangınına 7 helikopter 3 uçak müdahale ediyor

 Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında yol kenarında başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Bodrum yangını büyüyor

Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisi ile büyüyor.

Bodrum Havalimanı kavşağında yangın

Milas-Bodrum karayolu havalimanı kavşağında saat 14.40 sıralarında yol kenarındaki otların tutuşması ile yangın başladı.

Muğla’ya tatilci akını başladı 

Gözde turizm merkezi Muğla’ya, sezonun başlamasıyla turist akını başladı. Okulların kapanmasıyla başlayan yaz tatili nedeniyle kent girişlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. Havalimanı ve feribotlara ek seferler eklendi.

179 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacc'a gidecek olan Dalaman 1. Kafile 179 Hacı adayı Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Dalaman havalimanından yola çıktı.

SEZONUN İLK TURİSTLERİ ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

İngiltere'den gelen 166 yabancı turist, Milas-Bodrum Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

POLİS MEMURU KALBİNE YENİLDİ

Milas-Bodrum Havalimanı'nda görevli polis memuru geçirmiş olduğu kalp krizi sonucunda yaşamını yitirdi.

BARİYERLERE ÇARPAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Muğlada güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Turgut Dağlarbaş, Antalya'da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Dalaman Havalimanı’nın CEO koltuğuna Yiğit Laçin atandı

İspanyol havacılık ve altyapı şirketi Ferrovial Airports'un yüzde 60, Türkiye'nin en büyük inşaat şirketlerinden YDA İnşaat'ın ise yüzde 40 hissesine sahip olduğu YDA Dalaman Havalimanı'nın yeni CEO'su Yiğit Laçin oldu.

MİLAS-BODRUM HAVAALANI 754 BİN 736 YOLCUYA HİZMET VERDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Milas-Bodrum Havalimanı'nın Ağustos ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

TEKNOFEST KARADENİZ’DE MUĞLA’YA 4 KUPA

Bu yıl Samsun Çarşamba havalimanında düzenlenen Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST Karadeniz’de Muğla rüzgarı esti. Muğla’lı gençler geliştirdikleri projeleriyle Türkiye'nin enleri arasında yer aldı. Biri şampiyonluk kupası olmak üzere 4 kupa kazandı.

MUĞLALI ÖĞRENCİLER TEKNOFEST KARADENİZ’E KATILDI

Muğla'nın çeşitli okullarından Teknofest yarışmalarına katılan ve projeleriyle ilk 10'a girerek Teknofest finali ödül törenine davet edilen takımlar Samsun'da yerlerini aldılar. Samsun Çarşamba Havalimanında kurulan Teknofest Karadeniz Festival alanında açtıkları stantlarla finale kalan projelerini sergileme imknı bulan öğrencilere ziyaretçilerin ilgisi yoğun oldu.

Tarihe geçen Aysu’ya davullu zurnalı karşılama

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada geçerek Manş'ı geçen en genç Türk yüzücü olan Bodrumlu Aysu Türkoğlu'na, Milas-Bodrum Havalimanı'nda davullu zurnalı karşılama töreni düzenlendi. Tarihe geçen genç yüzücü ve ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Binlerce valiz Almanya’daki havalimanlarında kaldı

Almanya'daki havalimanında personel sıkıntısı nedeniyle Türkiye'ye gelen tatilcilerin valizleri, Almanya'da kaldı. Kendileri gelip eşyaları Almanya'da kalan tatilciler, büyük mağduriyet yaşıyor. Gurbetçiler, günler geçmesine rağmen valizlerine ulaşamıyor.

Uyuşturucu tacirleri Dalaman polisini geçemedi

Muğla'nın Dalaman ilçesine havayolu ile gelerek 3 ayrı havalimanı kontrol noktasından geçen uyuşturucu tacirleri, Dalaman Narkotik ekiplerini geçemedi.

Milas - Bodrum Havalimanı’nda devir teslim yapıldı

Milas-Bodrum Havalimanı'na Başmüdür olarak atanan Yücel Karadavut görevine başladı. Erzurum'a ataması yapılan Necati Algül ise görevini Karadavut'a teslim ederken, personelle de vedalaştı.