Hayal Haberleri

Hayal Haberleri

Datça’da 2 bin 500 yıllık hayal, temsili olarak gerçeğe dönüştürüldü

Ege ile Akdeniz’in birleşme noktası olan Muğla’nın Datça ilçesinde su testilerine doldurulan ve Akdeniz’den Ege’ye sembolik olarak taşınan deniz suyu, düzenlenen törenle Ege Denizi’ne döküldü.

Genç yeteneklere ödülleri verildi

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hayallerim Kanatlanıyor” temalı resim yarışmasında başarılı olan genç yeteneklere ödülleri verildi.

Kayaköy: Fethiye’de bulunan büyüleyici hayalet köy

Fethiye'nin tarih kokan beldelerinden olan Kayaköy, yüzyıllardır varlığını sürdüren antik bir kent. Kayadan yapılmış evleri ve senelerdir yapısını koruyan mimarisiyle tatil planlarının vazgeçilmezi olan kent, şehir hayatından uzaklaşıp kafa dinlemek isteyenler için oldukça ideal bir seçim. Terk edilmiş olan köy şimdilerde adeta hayalet bir köyü andırıyor. Peki, Kayaköy neden terk edildi? Kayaköy'ün tarihi ne?

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu'dan Geleneksel İftar Yemeği

5 yıldır Muğla Merkezde faaliyet gösteren Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu geleneksel iftar etkinliğini düzenledi.

Milas’ın efeleri sonunda Efeler Ligi hedefine ulaştı

Uzun yıllardan bu yana Türk Voleybolunun en prestijli ligi olan Efeler Ligi’ne çıkabilmek için olağanüstü mücadele eden Milas Belediyespor Erkek Voleybol Takımı, hayalini gerçeğe dönüştürdü. Konya’da düzenlenen play-off yarı final ve finallerde başarı göstererek Efeler Ligi’ne çıkmaya hak kazandı.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

Tatil hayaliniz kabusa dönüşmesin

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, 2024 turizm sezonu öncesi tatil planı yapacaklara uyarıda bulunarak, sahte site ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılıklara dikkat çekti.

Ege Yıldızları’nın Avrupa şampiyonası hedefi için 2 maçı kaldı

Türkiye Kadınlar Hokey Süper Liginde mücadele eden Menteşe Ege Yıldızları 7-8 Ocakta oynanacak süper finalde son 2 takım ile karşı karşıya gelecek.

Minik Arzunur, Okul Çantasına Kavuştu

Seydikemer’in Bayır Mahallesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen trafik kazasında, şans eseri yara almadan kurtulan ancak kazada okul çantasının kirlenmesine üzülen minik Arzunur’un yeni okul çanta hayalini Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli gerçekleştirdi.

Hayallerinin Peşinden Giderek Okuma Yazma Öğrendiler

Muğla'da yaşayan 66 yaşındaki Nurcan Canberi ile 61 yaşındaki Hanife Tambaş küçük yaşlarda gerçekleştiremedikleri okuma hayallerini, yıllar sonra okuma yazma öğrenerek gerçekleştirdiler.

Milas-Yatağan karayolunda akla hayale sığmayan trafik kazası

Muğla'nın Milas ilçesinde gece yarısı meydana gelen trafik kazası görenleri ve güvenlik güçlerini şaşırttı. Bölünmüş yolda iki aracın kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi ağır yaralanırken, suikast gibi kazanın oluş şeklini çözmek için ekipler soruşturma başlattı.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Denizden 500 metrekare hayalet ağ topladılar

Bodrum'da son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş ile beraberindeki denizciler, deniz dibinden yaklaşık 500 metrekare büyüklüğünde hayalet ağ çıkardı.

“Banker Bilo” Filmi Fethiye’de Gerçek Oldu!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden olan “Banker Bilo” filmi Fethiye'de gerçek oldu. Farklı ülkelerden Avrupa hayaliyle için Yunanistan'a gitmek isteyen mültecileri, deniz yoluyla Fethiye'ye getiren insan kaçakçıları mültecilere Fethiye ilçesindeki akvaryum koyunu Rodos diyerek kandırdı.

Mavi yolculuğun merkezinde hayalet ağ temizliği

 Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Muğla kıyılarında bulunan hayalet ağlar temizleniyor. Vatandaşların bilgilenmesine yönelik yapılan çalışmalarda 'Sucul İstilacı Türler ve Hayalet Av Araçları Farkındalık' etkinliği düzenlendi.

‘Orman’ın hayalet Kedisi’ Karakulak ölü bulundu

‘Orman’ın hayalet kedisi’ olarak da bilinen ve nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altında olan Karakulak Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde ölü bulundu.

Öğretmen adayları içeride aileler dışarıda ter döktü

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumları bugün başladı. Öğretmen adayları zamanla yarıştıkları sınavda hayalleri için ter dökerken, onları bekleyen aileler de dışarıda ter döktü.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.

Paravan Şirket operasyonunun Muğla ayağında 6 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, paravan şirket kurarak hayali ihracat yapan ve bu yöntemle devleti milyonlarca lira zarara uğratan 490 kişiye yönelik, 6 aylık çalışmanın ardından operasyon düzenledi.

Hayal Gerçek Oluyor…

Muğla İli Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırları içerisinde yapılacak S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesinin 1.etap ihalesini MRF Group Ticaret İnşaat A.Ş- ADASER İnşaat A.Ş. ve MUSAD Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin oluşturduğu üçlü konsorsiyum kazandı. 

AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı Toplandı

Fethiye İlçe Başkanlığı görevine atandığı daha ilk gün yapmış olduğu açıklamada tüm teşkilatı toplama sözü veren Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı bu hayalini gerçekleştirmiş oldu. 

Milletvekili adayı Tan, ‘Biz sadece milletimizin dediğine bakıyoruz'

Ortaca’da beraberinde Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Yakup Otgöz, İlçe Başkanı Burak Kaplan ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, ‘’ 21 yıl önce bir hayal kurmuştuk.

HATİCE NİNE’NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

SERAMİK ATÖLYESİNİ FETHİYE’YE KAZANDIRDI

Seramik sanatçısı Dilek Konakoğlu 35 yıllık hayali olan seramik atölyesini Fethiye’ye kazandırdı. Birbirinden güzel el işçiliği seramik modellerinin sergilendiği atölyede hediyelik olarak satıldığı da bildirildi. 

SEYDİKEMER'İN 50 YILLIK HAYALİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Seydikemer ile Kaş’ı birleştirecek olan bölge halkının da uzun zamandır beklediği Patara Köprüsünün yapım ihalesinin tamamlanmasının ardından köprü inşaatı başladı.

KIZIYLA BERABER AYNI ÜNİVERSİTEDE EĞİTİM GÖRÜYOR

Muğla'nın Fethiye'nin ilçesinde turizm işletmeciliği yapan 51 yaşındaki Tarkan Sapmaz, hayalini kurduğu üniversite eğitimini,18 yaşındaki kızı Mine ile birlikte gerçekleştiriyor.

ÇOCUKLUK HAYALİ ŞARKICILIĞA 82 YAŞINDA KAVUŞTU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan Bekir Tokaç, çocukluk hayali olan şarkıcılığı 82 yaşında gerçekleştirdi.

SEYDİKEMER TURİZMİ “PATARA KÖPRÜSÜ” İLE YÜKSELECEK

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, deniz, doğa ve kültür turizmi gibi birçok çeşitliliği içinde barındıran Seydikemer ve Kaş’ı birbirine bağlayacak bölgenin 50 yıllık hayali “Patara Köprüsü”nde çalışmaların en kısa sürede başlayacağını duyurdu.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET TİYATRO GÖSTERİSİ İLE SAHNELENDİ

Muğla'da Hayalhane 2 Tiyatro Topluluğu, sergiledikleri “3. Sayfa” isimli tiyatro oyunu ile kadına şiddete dikkat çekti.

MAKAM ARACI GELİN ARABASI OLDU, HÜLYA MURADINA ERDİ

Muğla'nın Ortaca ilçesinde yaşayan down sendromlu 22 yaşındaki Hülya Er'in gelin olma isteğini kırmayan Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, makam aracını düğün arabası olarak hazırlatarak, Hülya'nın isteğini yerine getirdi. Temsili düğünde Başkan Uzundemir ile dans eden Hülya, hayaline kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.