Hayat Haberleri

Hayat Haberleri

Fethiye’de zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 11 yaralı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde 6 aracın birbirine girdiği kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Bayır Muhtarı Şengül; “Suyu Eşeklerle Taşıyorduk, Artık Çeşmemizden Akıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris’te hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu projesi kapsamında Bayır Mahallesine su verildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bayır Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Şengül, “Eskinden eşeklerle, tankerlerle su taşıyorduk. Artık çeşmemizden kesintisiz su akıyor. Vatandaşımız çok memnun. Artık rahatça uyuyabiliyorum” dedi.

Şadan Gökovalı kütüphanesi açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal hayata katkı sunmak, okuma alışkanlığını arttırmak ve kültürel yayılımı genişletmek amacıyla il genelinde başlattığı kütüphane açma çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ula ilçesi Gökova Mahallesi'nde yer alan Prof. Dr. Şadan Gökovalı Kültür Evi bünyesinde "Şadan Gökovalı Kütüphanesi" faaliyete geçirildi.

Kazada ağır yaralanan Altaş hayatını kaybetti

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 3 Eylül tarihinde meydana gelen trafik kazasında, ağır yaralanan Nazife Altaş hayatını kaybetti.

Fethiye Aktüel Magazin Dergisi Geri Dönüyor

SED Medya bünyesinde uzun yıllar yayın hayatına devam eden ve Fethiye'nin kültürel simgelerinden biri haline gelen Fethiye Aktüel Magazin Dergisi, pandemi nedeniyle verdiği aranın ardından okurlarıyla yeniden buluşmaya hazırlanıyor.

Bodrum’da otomobil ile minibüs kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otomobil ile minibüsün kafa kafaya çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi ağır yaralandı.

Başkan Aras, Bodrum’un Su Sorununu Çözüyor

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un içme suyu sorununu çözecek olan projelerin hayata geçirilmesi için MUSKİ Genel Müdürlüğüne ödenek aktardı. Belediyenin öz kaynaklarının kullanılacağı projelerle Bodrum’a hem ilave su sağlanacak hem de hat arızaları büyük oranda azalacak.

Muğla'da Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi

Hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri planlamak ve uygulamak amacıyla Muğla'da İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi.

Motosiklet tıra arkadan çarptı: 1 ölü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tıra arkadan çarpan motosikletin sürücüsü Buğra Ekin (24) hayatını kaybetti.

Fethiye’de Emekliler Maliyetlerden Şikayetçi

Fethiye’de yaşayan emekli Coşkun Korur, artan yaşam maliyetlerinin kendilerini zor durumda bıraktığını ve bu durumun hayat kalitelerini olumsuz etkilediğini belirtti.

Menteşe'de Açık Hava Sinema Günleri Çamoluk Mahallesi'nde Başladı

Menteşe Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği açık hava sinema günlerine Çamoluk Mahallesi ile başladı. İlki gerçekleştirilen sinema günlerinde Yüksel Aksu imzalı ‘Entelköy Efeköye Karşı’ filmi gösterildi.

‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi ile 420 bin kadın iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı Fuarı’ açılışı için Muğla’ya geldi. Bakan Işıkhan Şubat ayında hayata geçirilen ‘İş Pozitif Kadın İstihdamı’ projesi kapsamında 420 bin kadının işe yerleştirildiğini açıkladı.

Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak’ın Oğlu Selami Can Kavak Toprağa Verildi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cami Mahallesi Muhtarı Gürol Kavak’ın oğlu Selami Can Kavak, dün hayatını kaybetmişti. Selami Can Kavak, Karagedik Mahallesi’nde düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Fethiye’de 15 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan sanığın ilk duruşması görüldü

29 Temmuz 2024 tarihinde Fethiye Patlangıç Mahallesi Şehit Fethi Bey Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazasında, otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü 15 yaşındaki Asım Bulut Ertürk hayatını kaybetmişti. Ölüme sebebiyet veren araç kullanıcısı S. Y. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayla ilgili duruşmanın birinci celsesi Fethiye Adliyesi’nde görülürken, Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

MUSKİ’nin Yenilenebilir Enerji Yatırımlarına Yenileri Ekleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Denizova GES projesini hizmete sunan ekipler dört farklı GES ve bir mikro HES projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Silahla göğsünden vurulan genç hayata tutunamadı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde tartıştığı kişi tarafından silahla göğsünden vurulan Mutlu Kılıç, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eski Başkan Musa Yapıcı Hayatını Kaybetti

Seydikemer’in Eşen Mahallesi'nin eski Belde Belediye Başkanı ve veteriner hekim Musa Yapıcı, 63 yaşında hayatını kaybetti.

SKYFALL Arena'da DJ Novak fırtınası!

Fethiye'nin en popüler gece hayatı merkezlerinden SKYFALL Arena, 9 Ağustos Cuma akşamı DJ Novak'ın enerjik performansıyla yeniden hareketlendi. Novak'ın eşsiz müzik setleri, dans pistini dolduran binlerce kişiyi coşturdu.

Fethiye Rotary Kulübü kapılarını yeni üyelere açtı

Fethiye'nin dinamik iş dünyası ve sosyal hayatına yön veren Rotary Kulübü, yeni üyelerle daha da güçlendi.

Müjdat Gezen’in devrimci hikayesi “Bir Sevgi Belgeseli” Muğla'da

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türk Tiyatrosu’nun yaşayan çınarı Müjdat Gezen’in hayatını anlatan “Bir Sevgi Belgeseli”ni sanatseverlerle buluşturuyor. 

Ahmet Aras'tan Güvenli Seyir İçin Cam Teras Müjdesi Kelebekler Vadisi'nde Yeni Dönem

Genç kızın kayalıklardan düşerek hayatını kaybetmesi, bölgedeki güvenlik önlemlerinin yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Fethiye'de şok eden olay: Yürüyüşe çıkan genç kız hayatını kaybetti

Fethiye'nin gözde doğal güzelliklerinden Kelebekler Vadisi'nde acı bir olay yaşandı.

Profesyonel yüzücü ve cankurtaran boğuldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı cankurtaran ve profesyonel yüzücü İlhan Çelik (31) Konya'dan tatil için geldiği Marmaris'te çıktığı dalış esansında boğularak hayatını kaybetti.

Bodrum'da Muhittin Orhon Parkı düzenlenen törenle açıldı

Trafik kazası sonucu hayatını kaybeden iş adamı Muhittin Orhon’un adının verildiği park Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen törenle açıldı.

Kaza anında hayatınızı korumanın en iyi yolu: Kask

Fethiye’de motosiklet kullanımı birçok kişi için tercih edilen bir ulaşım aracı olsa da, beraberinde önemli riskler de taşımaktadır. Bu risklerin başında ise kaza sonucu meydana gelebilecek baş ve beyin yaralanmaları gelmektedir. İşte bu noktada kaskın önemi hakkında konuşan Honda Kıvrak Motor çalışanı İbrahim Bey, kalk takmanın önemini anlattı.

Fethiye’de Gözlemeye Zam Geldi

Enflasyon durmuyor, hayatın her alanındaki ürünlere zam geliyor. Son olarak Fethiye’de semt pazarlarında satışının bir kültür haline geldiği gözlemeye gelen yüzde seksenlik zam dikkat çekti.

Fethiye'de Otomobille Çarpışan Motosikletin 15 Yaşındaki Sürücüsü Öldü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin 15 yaşındaki sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza yerine gelen babasının feryatları yürek dağladı.

Safiye Soyman Oğlunu Gözyaşları İçerisinde Son Yolculuğuna Uğurladı

Burdur'da dün hayatın kaybeden ünlü sanatçı Safiye Soyman'ın 52 yaşındaki oğlu Harun Akaröz, Muğla'nın Bodrum ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Kızılay’dan kan bağış kampanyası

Fethiye'de yaşayan duyarlı vatandaşlar, Kızılay'ın düzenlediği kan bağışı kampanyasıyla hayatlara dokunmaya devam ediyor. İlçemizin her köşesinden gelen bağışçılar, kan ihtiyaçları olan hastalara umut oluyor.

'Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama' toplantısı gerçekleştirildi

Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş'in başkanlığında, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve komisyon üyelerinin katılımıyla "Hayat Boyu Öğrenme ve Planlama Toplantısı" düzenlendi.