Hayırsever Haberleri

Hayırsever Haberleri

El Ele Butik Dayanışma Merkezi'nden ihtiyaç sahiplerine Yardım

Menteşe Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak hayata geçirdiği El Ele Butik Dayanışma Merkezinden 2023 yılında 9 Bin kişiye kıyafet, ayakkabı, mobilya ve beyaz eşya temin edildi.

Hayırseverin yaptırdığı Menteşe Anadolu Lisesi laboratuvarının açılışı yapıldı

Muğla Anadolu Lisesinde hayırsever vatandaş Doç. Dr. Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan laboratuvarın açılışı Vali İdris Akbıyık tarafından yapıldı.

Fethiye’de Kur’an Kursu Dualarla Açıldı

Fethiye'de hayırsever vatandaşın bağışı ile eğitim - öğretime başlayan Mıstan / Oğlu Niyazi Kacar Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Muğlalı hayırseverden Üniversiteye 50 bilgisayar bağışı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde, hayırsever bir vatandaşın bağışlarıyla oluşturulan 50 bilgisayarlık bilgisayar salonu açıldı.

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.

Hayırsever Vatandaş Tarafından Yaptırılacak Cami Temeli Atıldı

Muğla’da hayırsever vatandaş tarafından bağışlanan arsaya Muğla il Müftüğü. Menteşe ilçe Müftüğü ve Menteşe Kaymakamlığı tarafından caminin temel atma töreni düzenlendi.

Cumaların Vazgeçilmezi: Lokma 

Fethiye’de Cuma Namazı vakitlerinde çeşitli camilerde lokma hayrı yapılmaya devam ediliyor. Hayırseverler, vatandaşın lokmaya gösterdiği ilgiden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

MENTEŞE BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI KURULDU

Menteşe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkılarıyla geleneksel olarak verilen iftar yemeğinin ilki Cumhuriyet Okulu bahçesinde verildi. 

RAMAZAN AYI BOYUNCA AŞEVİ HİZMET VERECEK

Fethiye Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Çatalarık Sosyal Tesislerde bulunan aşevinde iftar yemeği verecek. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla Fethiye Belediyesi ayrıca Ramazan Kolisi dağıtmaya devam ediyor. Fethiye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Ali Rıza Kıroğlu, “Bizler yardım kolilerimizi ulaştırıyoruz. Ancak Ramazan sofrasında benim de katkım olsun diyen hayırsever vatandaşlarımız varsa, desteklerini bize ulaştırabilir. Biz de ramazan kolilerini yardıma muhtaç vatandaşlarımıza aktarmaya devam ederiz” dedi.

“HAYRAT MANAVI” NIN DÖRDÜNCÜSÜ KURULDU  

Fethiye’de hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ve artık geleneksel hale gelen Ramazan ayı Hayrat Manavı yardım etkinliğinin bu yıl dördüncüsü kuruldu.

MENTEŞE BELEDİYESİ HER GÜN 3 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ VERECEK

Menteşe Belediyesi Ramazan ayı hazırlıklarına başladı. Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin sağladığı erzak ile 3 bin kişilik 4 çeşit iftar yemeği verilecek. Belediyenin aşevinde özenle hazırlanacak iftar yemeği, Perşembe günleri pazar kurulması nedeniyle Cumhuriyet Okulu bahçesinde diğer günler pazar yerinde verilecek.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA GÖNDERİLEN YARDIM KOLİSİNDEN ÇIKAN NOT DUYGULANDIRDI

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrasında Muğla'ya gelen depremzedelere Muğlalı hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar giderken, bir vatandaşın gönderdiği yardım kolisinden çıkan not duygulandırdı.

KAYMAKAM BÜYÜKER VE BAŞKAN OTGÖZ, DEPREMZEDELER İÇİN YARDIM EDEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, “asrın felaketi” olarak nitelenen ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrası Seydikemer’den depremzedeler için yardım bağışlayan hayırseverlere teşekkür ettiler.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN DUYGULANDIRAN YARDIM

Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketini yaşayan Türkiye, tek yumruk oldu. Vatandaşlar 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Seydikemer Belediyesi tarafından deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için araçlarla hareket eden ekiplere, Antalya’da hayırseverler tarafından yakıt desteği sağlandı. 

BİR DİZİ ANLAMLI ZİYARET

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuğba Baki, Hayırsever Esnaflardan Bekir Kaya, Fethiye Huzurevi, Sevgi Evleri, Fethiye Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve 2 ayrı evi ziyaret etti.

HZ. FATIMA KIZ KUR’AN KURSU AÇILDI

Fethiye Müftülüğü ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Çamköy Hz. Fatıma Kız Kuran Kursu törenle açıldı.

SEVENLERİ HAYIRSEVER İŞ ADAMINI UNUTMADI

Muğla'nın Datça ilçesinde hayırsever iş adamı Necat Kabaklarlı, ölümünün ikinci yılında yaptırdığı okulda anıldı.

KARAOVA'YA GÜNDÜZ BAKIMEVİ YAPILIYOR

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle, hayırsever Nazmi Canbaz tarafından yaptırılan 4 derslik kapasiteli Karaova Gündüz Bakımevi'nin temel atma töreni gerçekleşti.

KARACA, “ONLAR UNUTSA DA BİZ ONLARI UNUTMAYACAĞIZ”

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Alzheimer Derneği işbirliğinde birçok hayırseverin yardımlarıyla Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

HAYIRSEVERLER, BODRUM'A 2 OKUL YAPTIRDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 2 okul, düzenlenen törenlerle açıldı.

EŞEN T TİPİ CEZAEVİNE YAPILACAK CAMİNİN TEMELİ ATILDI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Eşen T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesinde hayırsever Mehmet Şal’ın yardımı, Seydikemer Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının destekleriyle yapılacak caminin temel atma törenine katıldı.

SEYDİKEMER’DE ÖRNEK BİRLİKTELİK

Seydikemer Müftülüğü öncülüğünde Seydikemer Belediyesi, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve hayırseverlerin desteğiyle piknik etkinliği düzenlendi.

Seydikemer’de Hayırsever Esnaftan Örnek Davranış

Seydikemer’de hayırsever bir vatandaş bir ilki gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara ulaştırılması amacıyla Seydikemer Belediyesi’ne bağışladığı akülü tekerlekli sandalyeler, engelli vatandaşlara teslim edildi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün katılımıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edilen akülü tekerlekli sandalyelerin teslimi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Anaokuluna Hayırseverlerden Sınıf

İbrahim Gül Anaokulu’na hayırseverler tarafından 2 sınıf yaptırıldı. Yapılan sınıflar için açılış töreni düzenlendi.

Köyceğiz’de hayırsever vatandaştan okula müzik sınıfı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Atatürk Ortaokulu hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan müzik sınıfına kavuştu.

CHP’den Beşkaza Meydanı’nda İftar

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından hayırseverlerin desteği ile Beşkaza Meydanı’nda iftar programı düzenlendi.

ÜLKÜ OCAKLARINDAN RAMAZAN GURURU

Az çok demeden başlatmış olduğu kampanyalara imza atan Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı bir yandan ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarına destek olurken diğer yandan da modern ve örnek projeleriyle hayırseverlere farklı çözümler sunuyor.

CHP’DEN İFTAR YEMEĞİ

CHP İlçe Başkanı Mehmet Demir, hayırseverlerin katkılarıyla Esenköy Düğün Salonu’nda iftar yemeği programı düzenledi.

BAŞKAN GÜMÜŞ, İFTAR SOFRASINDA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Menteşe Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca her yıl geleneksel olarak verdiği iftar sofrasını Kötekli Mahallesine de taşıdı. Hayırsever vatandaşların katkılarıyla belediye aşevinde hazırlanan 2 bin 500 kişilik iftar yemeği üniversite öğrencisi gençlere dağıtıldı.

FETHİYE BELEDİYESİ İLE İNGİLİZ HAYIRSEVERLER ELELE

Bir süredir özel temasları çerçevesinde Fethiye’de bulunan Liverpool eski Belediye Başkanı (Lord Mayor of Liverpool) Anna Rothery ile uzun yıllardır Fethiye’de yaşayan, sosyal medyada 16.000’den fazla takipçisi bulunan Fethiye Times’in genel direktörü Lyn Ward Fethiye Belediyesi’ne bir ziyarette bulundular.