Heyelan Haberleri

Heyelan Haberleri

Heyelan Nedeniyle Kapanan Yola Menteşe Belediyesi Müdahale Etti

Muğla’da devam eden sağanak yağışlar sonrası bazı bölgelerde yaşanan heyelan nedeniyle ulaşım aksadı.

Yoğun yağış sonrası heyelan meydana geldi

İki gündür Muğla genelinde devam eden sağanak yağış sonrası Ula Kavakçalı Mahallesinde heyelan meydana geldi.

Marmaris Belediyesi teyakkuzda

Orman yangının ardından yaşanacak sel ve heyelan tehlikesine karşı Marmaris Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti. Geçtiğimiz gün meydana gelen yağmurda ekipler gün boyu kara yollarını temizledi. Geçtiğimiz ağustos ayında Marmaris’te meydana gelen ve 8 gün süren yangında 13 bin 600 hektarlık ormanlık alan kül olmuştu. Yangının ardından Türkiye’nin en çok yağış alan yerlerinden biri olan Marmaris’te sel ve heyelan endişesi oluşmuştu.

Marmaris Belediyesi teyakkuzda

Orman yangının ardından yaşanacak sel ve heyelan tehlikesine karşı Marmaris Belediyesi ekipleri teyakkuza geçti. Dün meydana gelen yağmurda ekipler gün boyu kara yollarını temizledi.

AKUT’a önemli destek 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ve iştiraki Fethiye Güç Birliği Turizm Tanıtım ve Ticaret Limited Şirketi (FGB), arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere piyasa değeri 100 bin TL olan ekipman alarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye Ekibi’ne teslim etti. FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiye’nin 1. Derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, “Deprem, sel, heyelan felaket anında vatandaşımızın yanında olan arama kurtarma çalışmalarında ön safta yer alan AKUT’ta ne kadar teşekkür etsek azdır. Bölgemizin deprem bölgesi olduğunu unutmadan hazırlıklı olmalıyız. Tüm felaketlerde yanımızda olan AKUT Fethiye Ekibi’ne destek olmak için, ihtiyaç duyulan ekipmanların temin edilmesini sağladık” diye konuştu.

Marmaris'te heyelan, karayolu trafiğe kapandı

Muğla’nın Marmaris İlçe girişine 7 kilometre mesafede olan Taşhan Mevkiinde aşırı yağmura bağlı heyelan oluştu. Dağdan inen toprak ve kaya parçaları yolu bir süreliğine kapattı.

Emniyet Müdürü, doğum günü pastasını heyelan yerinde kesti

Muğla İl Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu doğum günü pastasını heyelan yerinde ekipler ile beraber kesti.

Ortaca’da toprak kayması meydana geldi

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi'nde dünyaca ünlü İztuzu sahili yolunda toprak kayması meydana geldi.Sülüngür mevkiindeki heyelanın ardından yapılan müdahale ile kısa sürede yol temizlendi.