Hırvatistan Haberleri

Hırvatistan Haberleri

A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi'nde çeyrek finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi 3. hafta son maçında karşı karşıya geldiği Hırvatistan'ı setlerde 3-0 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi. Milliler, ABD'nin Arlington kentinde yapılacak finallerde mücadele edecek.

'Entrecomp ın Actıon Etwınnıng' Proje Duyuruldu

Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan'daki meslek liseleri ile ortak yürütülen "EntreComp In Action" eTwinning projesine başlandı.

MUĞLA'NIN MASTERCHEF'LERİ HIRVATİSTAN'DAN 8 MADALYA İLE DÖNDÜ

Uluslararası Erasmus Plus 18. Biser Mora Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda Muğla'yı temsil eden 4 meslek lisesi, yarışmada 2'si altın olmak üzere 8 madalyayı Muğla'ya kazandırdı.

FETHİYELİ MİLLİ SPORCUDAN, HİRVATİSTAN’DAN TÜRKİYE’YE BİRİNCİLİK

Milli Sporcu Serkan Özdemir, Hırvatistan’da 13 etabın 12’sini lider tamamlayarak şampiyon oldu.

HIRVATİSTAN VE BOSNA-HERSEK’TE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Türkiye Ralli Şampiyonu Fethiyeli Serkan Özdemir 21-28 Ağustos tarihlerinde Hırvatistan ve Bosna-Hersek’te düzenlenecek Avrupa Ralli Şampiyonasının ayağı olan Dinaric Rally de ülkemizi temsil etmek için hazırlıklarını tamamladı.

Tersane sorunu büyüyor

Fethiye’de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye’nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan’a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar” dedi.

Balkan Üçüncüsü Fethiye’den

Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Fethiye Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü sporcusu Hatice Sena Kayacan Hırvatistan’ın Rijeka şehrinde gerçekleştirilen 21. Ümit Genç U21 Balkan Karate Şampiyonası’nda Balkan üçüncüsü oldu.

Bu hafta maç oynanmayacak

Basketbol Erkek Milli takımımızın bu hafta sonu oynayacağı milli maçlar nedeniyle ING Basketbol Süper Ligi’nde maçlara ara verilecek. FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası (EuroBasket 2022) elemelerinde D Grubu’nda mücadele eden (A) Erkek Milli takımımız, İstanbul’da, 27 Kasım Cuma günü Hırvatistan ve 29 Kasım Pazar günü Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Uluslararası Ekolojik Proje

Erasmus-Okul Eğitimi işbirliği ile Türkiye ile birlikte 4 ülkeden öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ‘Ekolojik Yaşamda Farkındalık’ konulu proje başladı. Türkiye’den Fethiye Çalıca Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Hırvatistan, Yunanistan ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı proje ile doğaya ve doğal kaynaklara verilen zararın azaltılmasının amaçlandığı bildirildi.