Hortum Haberleri

Hortum Haberleri

Milas sağanak yağışa teslim oldu

Milas ve çevresinde dün yapılan kuvvetli sağanak yağış uyarısı, bugün etkisini göstermeye başladı. Sabah saatlerinde normal olarak başlayan yağış akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yağışlar dolayısıyla bazı bölgeler su birikintileri oluşurken meteoroloji yetkilileri olası sel baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Muğla’ya Gök Gürültüsü Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Muğla genelinde gök gürültülü ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Muğla’yı Uyardı, Sel, Dolu, Hortum Riski Var

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, bu geceden itibaren Muğla genelinde yaşanacak yağış nedeniyle sel, dolu, su baskını ve kıyı kesimlerde hortum riskine karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

Önce hortum, sonra sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

Muğla'nın Dalaman ilçesinde oluşan hortum ve yoğun yağış ilçede büyük tahribata yol açtı.

Muğla’da dolu, yağmur, fırtına sonrası hortum

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, fırtına ve dolu yağışının ardından hortum oluştu.

Deniz ve Kara Hortumları Tetikleniyor

Dünya genelinde iklim değişikliğine bağlı olarak ekstrem hava olaylarında her geçen gün artış yaşanırken, bu değişimlerin kara ve denizlerde yaşanan hortumları tetiklediği açıklandı.

Fethiye’de hortumla serinledi

Fethiye’de sıcak havadan bunalan vatandaş, çareyi hortumla serinlemekte buldu.

DATÇA’DA KORKUTAN DEV HORTUM

Muğla'nın Datça ilçesinde denizde oluşan ve 15 dakika süren dev hortum ilçede şaşkınlığa neden oldu.

Bodrum’u hortum vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan hortum, elektrik tellerini kopardı, konteynerleri sürükledi.

Bodrum’da hortum

Muğla'nın Bodrum ilçesinde hortum nedeniyle 10'dan fazla zeytin ağacı zarar görürken, bir evin paneli de uçtu.

Karadere’de Hortum Seralara Zarar Verdi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde meydana gelen hortum seralara zarar verdi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yayınladığı mesajıyla mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Marmaris Belediyesi’nden tarlaları zarar gören vatandaşa destek

Marmaris Belediyesi yangında seraları ve tarlaları zarar gören vatandaşlara el uzattı. Yangında bahçe malzemeleri kullanılmaz hale gelen 51 kişiye su motoru, hortum, el arabası, ilaç pompası gibi malzemeler dağıtıldı.

Seydikemer’de ‘Şükür Yemeğinin’ 19’uncusu düzenlendi

Seydikemer’in Karadere Mahallesi’nde deniz kenarında bu yıl 19’uncusu yapılan şükür yemeğine binlerce kişi katıldı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.

Yangını duyan koştu, metrelerce uzunluğunda insan zinciri oluştu

Muğla'nın Datça ilçesindeki makilik yangınını duyan tatilciler, vatandaşlar söndürme çalışmalarına destek vermeye koştu. Yangını söndürmek için zirveye uzanan hortuma herkes el verince yangın kısa sürede söndürüldü.

Kimisi şişeyle söndürdü, kimisi hortumu tuttu, kimisi su taşıdı

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yangın evlere yaklaştı, vatandaşlar alarma geçti. Kimisi su şişesi ile alev alan yerleri söndürdü, kimisi hortumu tuttu, kimisi ise yangın söndürme çalışmalarına katılanlara su, ayran gibi içecek taşıdı.

Mazot tankeri korkulu anlar yaşattı

Muğla-Marmaris yolu sakar mevkiinde fren hortumunun patlaması sonucu mazot yüklü tanker şarampoldeki direğe çarparak durabildi.

Bodrum’a hortum uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla'nın Bodrum ilçesi için şiddetli sağanak yağış, hortum ve dolu beklendiğini açıkladı.

Turgay Öztürk, Bizim adayımız Kadem Mete

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk Muğla’da 1 Şubat Pazartesi günü Muğla Menteşe Spor Salonunda yapılacak olan İl Kongresi ile ilgili açıklamasında, “Bizim adayımız Genel Merkez’in adayı Kadem Mete’dir” dedi. AK Parti Fethiye İlçe başkanı Turgay Öztürk Fethiye’ye büyük bir devlet hastanesi, hükümet konağı, polis karakol binası kazandırmak için çalışma yaptıklarını belirtip, İnlice mahallesinde meydana gelen hortumda oluşan zararların ortadan kaldırılması için çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

Başkandan hortumzedelere ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İnlice Mahallesinde hortumzedeleri ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, belediye temizlik işleri ekipleri de yıkılan ağaçları kaldırıp vatandaşların yardımına koştu. 

Hortum İnlice’de zarara yol açtı 

Fethiye’nin İnlice Mahallesi’nde sabah saatlerinde etkili olan hortum, asırlık ağaçları ve beton direkleri yıkarken; prefabrik evi devirdi. Çelik konstrüksiyondan yapılmakta olan inşaatı da yıkıp geçti. 2 kişinin hafif yaralandığı hortumda zararın büyük olduğunu söyleyen İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, “Yaklaşık 30 yıl önce benzer hortum olmuştu. Ancak bu kez daha büyük zararla karşılaştık. Asırlık ağaçlar bile yerle bir oldu” dedi. 

Fethiye’de etkili yağış

Fethiye’de sabah erken saatlerde meydana gelen fırtına ve ardından başlayan yağmur etkili oldu. Saatteki hızı 60-70 km’yi bulan fırtına İnlice Mahallesinde hortuma yol açtı. Ağaçlar yıkıldı. Şiddetli yağmur nedeni ile Fethiye merkezinde de zaman zaman yollar su ile doldu. Karaçulha Mut Deresinde sular iyice yükseldi. 

Muğla için denizlerde fırtına, karada yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son meteorolojik değerlendirmelerine göre; 26 Ocak gece saatlerinden itibaren Muğla Çevrelerinde çok kuvvetli (51-110 kg/m) yağış beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, kıyıda hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Seydikemer’de hortum bizi vurmasın duası

Muğla’nın Seydikemer İlçesi Karadere Mahallesi sakinleri, Hortum Vurmasın Duası'na çıktı. Her sene gerçekleştirilen duada bu yıl da şükür yemekleri yenilip, hortum ve afetlere karşı dualarda bulunuldu.