Hükümlüler Haberleri

Hükümlüler Haberleri

Denetimli Serbestlik Müdürlüğün’den Hükümlülere THM Konseri

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde hükümlülerin toplumla bütünleşmesin desteklemek, olumlu sosyal davranışlarına ilgi alanları ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmasını sağlamak amacıyla sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Mor Yaşam Projesi ile hükümlülere destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi Mor Yaşam Projesi ile bugüne kadar bin 759 hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirdi.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN TUTUKLU VE HÜKÜMLÜLER İÇİN KİTAP BAĞIŞI

Muğla Basın Emekçileri Platformu üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, hükümlülerin topluma kazandırılmasına destek olunması amacıyla başlatılan "Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası"na bağışta bulundu.

Bu kampanya kaçmaz!

Adalet Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan ‘Bir kitap bir umut’ kampanyası Fethiye’de de başlatıldı. Ceza İnfaz Kurumu kütüphanelerine kitap bağışında bulunarak insanlara umut olunması istenen kampanya yaklaşık 15 gün sürecek. Kitap bağışında bulunmak isteyenlerin Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde açılan standa kitapları getirmeleri istendi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığımız İle Kültür Turizm Bakanlığımız arasında imzalanan protokol ile “Bir Kitap Bir Umut” kampanyası düzenlendi. Buradaki amaç vatandaşın ve kurumların kitap bağışı yaparak özellikle  cezaevi kütüphanesini zenginleştirmeleri. Orada ki tutuklu ve hükümlülerin bu kitapları okuyarak, bundan faydalanarak  kendilerini geliştirebilmeleri” ifadelerini kullandı. 

85 kadın hükümlüye destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi başlattığı “Mor Yaşam” projesi ile kadın hükümlüler ve çocuklarına 2 yılda 889 adet hijyen paketi desteğinde bulundu.

‘Bir Meslek Bir Umut’ Porojesi Tanıtıldı

Fethiye Kaymakamlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) arasında imzalanan protokol çerçevesinde yürütülen ‘Bir Meslek Bir Umut’ projesi işverenlere tanıtıldı. Proje, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek kurslar ile meslek edinmelerini ve firmaların talepleri doğrultusunda istihdam edilmelerini öngörüyor.

EFSANELER, HÜKÜMLÜLERİN REHABİLİTESİ İÇİN GELDİLER

Efsane futbolcular, Ali Gültiken, Oğuz Çetin, Hami Mandıralı ve Ergün Pembe Gençlik ve Spor Bakanlığı proje ve koordinasyon Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş birliği ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde bir araya geldi. Seydikemer Eşen T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumunda söyleşi ve futbol maçı yapmak için Seydikemer İlçesi'ne de giden efsane futbolcular, hayata geçirilen proje ile kader mahkumları ile vakit geçirirken, spora karşı ilgilerinin arttırılması sağlandı. Efsane futbolcular Fethiye'de Letonya Tatil köyünde Fethiye ve Seydikemer protokolü ile kahvaltılı bir toplantı da gerçekleştirdi.

KARATAŞ’DA TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPILDI

Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Kaydem Plastik ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hükümlülerinin katılımıyla Koca Çalış’ta bulunan Karataş mevkiinde temizlik çalışması yapıldı.

“Kirleterek nereye varacağız?”

Orman Haftası nedeniyle Fethiye Belediyesi ve Kaydem Plastik ekipleri, öğrenciler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler Değirmenbaşı mevkiinde temizlik çalışması yaptı.