Ibadet Haberleri

Ibadet Haberleri

İncirköy Camii Törenle İbadete Açıldı

Fethiye Belediyesi tarafından İncirköy Mahallesi’nde yapımı tamamlanan İncirköy Camii, düzenlenen törenle açıldı. 9 ayda tamamlanan caminin 14 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Fethiye’de İbadethaneler Temizleniyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ibadethaneler görevliler tarafından temizleniyor.

Başkan Oktay Aşure hayrına katıldı

 Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi tarafından düzenlenen Aşure hayrına katıldı. Başkan Oktay, Muharrem Ayı'nı kutlayıp; "Birliğimiz, beraberliğimiz ve ibadetlerimiz kabul olsun" dedi.

179 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı

2023 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Hacc'a gidecek olan Dalaman 1. Kafile 179 Hacı adayı Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere Dalaman havalimanından yola çıktı.

Yıldız Kaplan ibadet edenlere saldırdı

Oyuncu Yıldız Kaplan, Göcek’te teknesinde ibadet eden insanları gizlice kayda alıp "Gerçek Müslümanlık budur." ifadelerini kullandı.

KÖYCEĞİZLİ UMRECİLER DUA VE TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinden 27 kişi umre ibadeti için kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Köyceğiz’de Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilerin 17 Haziran itibariyle karne almaları sonrasında, Diyanet İşleri Başkanlığı 'Haydi koş gel, Camiler seninle güzel' adı altında yaz Kur'an Kursları düzenledi. Köyceğiz'deki Camilerde ve Kur'an Kurslarında 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Kurslar, sabah 10.00-12.00 saatleri arasında haftanın 5 günü devam edecek. Yaz Kur'an kursları ile çocuklara Kur'an-ı Kerim, meali, ezber, itikad, ibadet, siyer ve ahlak konularında bilgiler verilecek.

Köyceğiz’de Hacıbey Camii yeniden ibadete açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bir süre önce tadilata alınan tarihi Hacıbey Camii yeniden ibadete açıldı.

Köyceğiz Balcılar Mahallesi Merkez Camii ibadete açıldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Balcılar Mahallesi'nde yapımı devam etmekte olan Merkez Camii, iç mekanının tamamlanmasıyla ibadete açıldı.

MENTEŞE’DE CAMİLERE RAMAZAN TEMİZLİĞİ

Menteşe Belediyesi Ramazan ayına sayılı günler kala cami temizlik uygulamasına hız verdi. İbadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapan belediyenin cami temizlik ekibi uygulama kapsamında cami içlerinde halıları, kapıları, ayakkabılıkları, pencereleri, mihrap, kürsü ve minberine kadar köşe bucak her yeri temizliyor.

Bodrum’daki camiler pırıl pırıl oluyor

Bodrum'daki camiler her gün özenle temizlenerek Bodrum Belediyesi tarafından ibadete hazır hale getiriliyor.

Seydikemer Belediyesi’nden Engelli Vatandaşa Tekerlekli Sandalye Sürprizi

Seydikemer’de yaşayan ve geçirdiği rahatsızlık sonucu yürüme becerisini kaybeden İsa Sarı, ihtiyacı olduğu tekerlekli sandalyeye Seydikemer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sayesinde kavuştu. En büyük dileğinin tekrar camiye gidip ibadet edebilmek olduğunu belirten Sarı; “Artık ibadetimi camiye gidip yapabileceğim” dedi.

Fethiyeli vatandaşlar “İnsanlık suçu işleniyor”

Mübarek Ramazan Ayında İsrail’in Kudüs’te bayram namazında Mescid-i Aksada ibadet yapan Müslüman halka saldırıp, bombalar yağdırarak, çoluk çocuk çok sayıda Filistinli yurttaşları şehit etmesi Fethiyeli vatandaşlar tarafından da kınandı. Vatandaşlar, “Filistin’de insanlık suçu işleniyor. Dünya seyrediyor. İsrail’i yaptığı bu zulümden dolayı kınıyoruz” ifadelerini kullandılar.

Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor

Kadir gecesi idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olarak bilinen Kadir Gecesi tüm islam aleminde idrak ediliyor. Kadir Gecesi nedeniyle Fethiye’de Merkez yeni caminde yürüme mesafesinde gelecek vatandaşlar için kısa bir mevlit programı düzenlenecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Cumartesiyi Pazar gününe bağlayan bu gecenin, ibadetle geçirilmesini tavsiye etti. 

Yarın Miraç Kandili

Hz. Muhammed’in (SAV) göğe yükseldiği geceyi temsil eden Miraç Kandili, Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece; her yıl olduğu gibi ibadetler ve dualar ile idrak edilecek. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, “Miracın hediyesi, Allah’a ortak koşmayan kimselerin günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” şeklinde ifadeler kullandı.

Fethiye’de Cuma Namazı İkinci Kez Kılındı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından korona virüsü salgını önlemleri kapsamında camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesinin ardından tarihi bir sessizlik yaşayan camiler, geçen hafta itibariyle yeniden cemaatine kavuştu. Fethiye’de vatandaşlar, belirlenen alanlar arasında yer alan Fethiye Merkez Yeni Camii bahçesinde yerini aldılar.

Regaib Kandili İdrak Edilecek

Müslüman alemi için en değerli günlerden birisi daha geldi, çattı. Regaip Kandili, bu yılda dualar ve ibadetler ile geçirilecek. Akşam saatlerinde camiler dolup taşacak, eller semaya yükselecek.

Hac kurası 9 Ocak 2020’de çekilecek

Hac ön kayıtları 11 Kasım tarihinde başlamış, 13 Aralık’ta sona ermişti. Şimdi hacı adaylarını kura heyecanı sardı. Bu yıl Fethiye’den 213 vatandaşın Hac ibadeti için yeni kayıt yaptırdığı öğrenilirken; geçtiğimiz yıllarda kayıt yaptırıp bekleyen kişi sayısının ise 2 bin 653 olduğu ifade edildi.

KAYMAKAM ÇALIK’ TAN GAZİLERE VEDA ZİYARETİ…

Balıkesir’in Erdek ilçesine Kaymakam olarak tayini çıkan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık çeşitli kurumlara veda ziyaretleri gerçekleştirmekte. Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneğine veda ziyaretinde bulunan Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Hac ibadetinden yeni dönen Fethiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Muharip Gaziler Derneği yönetim kurulu üyesi Kıbrıs Gazisi Durmuş Ali Dağdelen’i evinde ziyaret etti. Ziyarete; Menteşe Mahallesi muhtarı Ramazan Küçük, Kesikkapı mahallesi muhtarı Musa Karaca, Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli ve bazı resmi kurumların yöneticileri katıldılar…