Iç Pazar Haberleri

Iç Pazar Haberleri

Turizmde “Seçim” etkisi yaşandı

Bodrum turizm pazarında seçimler nedeniyle iç pazarda daralma oldu, yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirterek, “Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN ÇIRALI: “ÜRETİCİMİZ DE İHRACATCIMIZ DA MAĞDUR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, fiyat artışları ve depremi gerekçe göstererek domates ihracatına 14 Nisan 2023 tarihine kadar kısıtlama getirmesine tepki gösterdi. Kararın acilen yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Kısıtlama kararı, üreticimizi de tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de ihracatçımızı da mağdur edecektir. İhracat taleplerine dönük üretilen ve şu an tırlarda kalan tonlarca domatesin kısa süre içinde iç pazarda tüketilmesi mümkün olmadığından tonlarca domatesin çöpe gitmesine neden olacak bu kararın acilen gözden geçirilmesi gerekmektedir.” dedi. 

Marmaris’ten tanıtım atağı

Yaklaşan Ramazan Bayramı tatili öncesi iç pazarda hareketlilik sağlanması amacıyla Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Belediyesi iş birliğinde İstanbul'un en işlek bölgelerinde yer alan 28 dijital ekranda Marmaris tanıtımına başlandı.

Gelecek Partisi, pazarcı esnafını kongreye davet etti

24 Şubat Çarşamba günü yapacakları kongre öncesi hem resmi kurumları hem esnafları ziyaret eden Gelecek Partisi İlçe teşkilatı, herkesi kongreye davet ediyor. Patlangıç Pazar Yeri’nde de ziyaret ettikleri pazarcı esnafına maske ve broşür dağıtan Gelecek Partisi İlçe Teşkilatı, üreticilerin sorunlarını da dinledi. 

Kayaman "1 litre ilaç için 1 ton domates"

Gelecek Partisi İl Başkanı Kayaman, domates üreticisinin sorunlarını dile getirdi. Kayaman, üreticilerin sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayarak " Pandemi sürecinde Hükümet Çiftçiyi ağzına bile almıyor" dedi.

Fethiye’yi Ankara’da FTSO Tanıtacak

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, yaklaşan turizm sezonu öncesi yurt içi tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Fethiye’yi Türkiye’nin en önemli iç pazarı olan Travel EXPO Ankara’da tanıtacak. Fuarda FTSO tarafından ilçemizin tanıtımı ile ilgili hazırlanan materyallerin yanında üye işletmelerin tanıtım materyallerinin de dağıtımı yapılacak.