Ilaçlama Haberleri

Ilaçlama Haberleri

Muğla’da İlk Defa Görülen Turunçgil Uzun Antenli Böceği ile Mücadele

Muğla Büyükşehir Belediyesi il sınırları içinde tespit edilen Turunçgil Uzun Antenli Böceği (Anoplophora chinensis) için İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile ilaçlama çalışması yaptı. 

Narenciye İhracatına Büyükşehir Desteği

Muğla’nın en önemli ihracat ürünlerinden biri olan narenciyede yaşanan Akdeniz Meyve sineği sorununu Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahada yaptığı çalışmalarla çözerek üreticileri büyük bir ilaçlama maliyetinden kurtarıyor ve narenciyenin ihracatında önemli bir katkı sağlıyor. Büyükşehir ekipleri Köyceğiz ilçesinde narenciye üretiminin yüzde 70’inin yapıldığı 35 bin dekar arazide 3 bin ara konukçuda Akdeniz meyve sineğine karşı biyoteknolojik yöntemlerle tuzaklama çalışması başlattı.

Marmaris’te derelerde ikili mücadele

 Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri derelerde koku ve sivrisinek oluşumunun önüne geçmek için ortak çalışma başlattı.

Ortaca’da haşere ile mücadele devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaz aylarında yoğun olarak görülen başta sivrisinek ve diğer haşerelere karşı Ortaca Belediyesi ekipleri tarafından gece-gündüz ilaçlama çalışması devam ediyor.

Konteynerlerin dezenfeksiyon ve temizliğine hız verildi

Menteşe Belediyesi ilçe genelindeki 4 Bin 65 adet çöp konteynerini ilaçlama ve dezenfeksiyon sistemine sahip özel temizleme aracıyla yıkayarak temizliyor.

Seydikemer’de Drone ile İlaçlama Yapılacak

Seydikemer Ziraat Odası önderliğinde şehirde Drone ile ilaçlama yapılacak.

BELEDİYENİN ZİRAİ DRONE ÇİFTÇİLERİN HİZMETİNDE

Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tarımda teknoloji destekli kalkınma ve gelişme çalışmaları kapsamında zirai ilaçlama ve gübreleme için envantere alınan drone çiftçilerin hizmetinde. Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü envanterine alınan zirai drone ile doğru ilaçlama ve gübreleme uygulaması gerçekleştirilerek çevreci bir yöntemle üreticilere kolaylık sağlanacak.

Trakya’daki Muğlalı arıcılardan ‘çayır tırtılı’ ilaçlama uyarısı

Yüzde 95'i gezgin arıcılık yapan ve Trakya'da bulunan Muğlalı arıcılar, ayçiçeği ürünlerinde görülen 'çayır tırtılı' istilası sonrası gündüz gerçekleştirilen ilaçlamalarda sıkıntı yaşamaya başladıklarını açıkladılar.

Köyceğizli üreticilere, arıcılık faaliyetleri nedeniyle ilaçlama uyarısı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde devam eden arıcılık faaliyeti nedeniyle tarım işi ile uğraşan üreticilerin ilaçlama zamanına dikkat etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İlaçlama hizmeti alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Nevşehir Özel İdaresi Su Ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Nevşehir İli Sınırlarında bulunan 153 Köye ait Biyosidal ilaçlama uygulaması ile Kızılırmak nehrinin Simullium SPP Mücadelesi uygulaması hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Sınav Öncesi Okullar Dezenfekte Edildi

Fethiye Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde ilçede sınav yapılacak okullarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirdi.