Ilk Sırada Haberleri

Ilk Sırada Haberleri

Muğla'dan 912 milyon dolar ihracat performansı

Su ürünleri, çam balı ve börülce üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Muğla, Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Ege Bölgesi ihracat rakamlarında Ocak-Ekim arasında 912 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaştı.

Başkan Gürün; “Güçlü mali yapısıyla Büyükşehir Belediyemiz ilk sıralarda”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings’den yedinci kez en yüksek seviye olan AAA notu aldı.

Afrika’ya 100 milyon dolarlık ihracat hedefi

Türkiye’nin su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatında ilk sırada yer alan Muğla başta olmak üzere 2023 yılı hedeflerini ilk yakalayan sektör şimdi de yönünü Afrika’ya çevirdi. Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Kenya'yı radarına alırken, su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü Afrika’ya 100 milyon dolar ihracat hedefi koydu.

Turizmciler uyardı! “Bayramda dolandırılmayın”

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere tatil destinasyonlarında yoğun rezervasyon talebi oluşturdu. Kıyı destinasyonlarında Antalya'da Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş öne çıkarken Ege'de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Kapadokya ilk sırada yer alıyor.

Fermuar modeli Muğla’da uygulanacak mı?

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaştı. Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak. 

ARICILARA YANGIN TÜPÜ ZORUNLULUĞU

Orman yangınına en hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla'da Ağustos-Kasım arasında konaklayan gezgin ve yerli arıcılara yangın tüpü bulundurma zorunluluğu getirildi.

BALIK ÜRETİMİ 7 MİLYON TON AZALACAK

Türkiye’de 17 milyon ton ile alabalık üretiminde ilk sırada olan ve 54 ülkeye ihracat yapan Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin çok sayıda tesise zarar vermesi ve toplu balık ölümlerine neden olması nedeniyle yüzde 40 oranında düşüş beklendiği bildirildi. Bakanlığın destek vermesi ile tekrar ayağa kalkmayı hedefleyen balıkçılık sektörü ise umudunu kaybetmeyerek 2024 yılı için hedefine 20 milyon ton üretimi koydu

SUALTI ARKEOLOJİ KAZISI İÇİN BALIKÇI AĞLARI TEMİZLENDİ

Türkiye'nin en fazla arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da yer üstü arkeolojik kazı çalışmalarının yanında deniz altı kazı çalışmaları da yılın 12 ayı devam ediyor. Marmaris Bozburun mevkisinde iki ve Datça bölgesinde bir olmak üzere üç ayrı noktada devam eden su altı arkeolojik kazı çalışmaları ile Muğla su altı arkeolojik kazı çalışmalarında da ilk sırada yer alıyor.

Milas’ta Üreticiye Makine -Ekipman Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığını Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi projesi çerçevesinde Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 1056 üreticiye 1056 makine-ekipman dağıtımı başladı. Milas ilçesi 342 üreticiye makine-ekipman hak kazanarak ilk sırada yer aldı.

Bakan Koca, “Aşılamada ilk sırada Muğla var”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 51 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiğini, 19 bin 761’de yeni vakanın olduğunu açıkladı.

Ölüdeniz Kumburnu Plajı baştan aşağıya yenilendi

Türkiye'nin tanıtımında kapak fotoğrafı olan Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı, 5 yıldızlı plajlar gibi  hizmet veriyor. Ülkemizin tüm tanıtımlarında ilk sırada yer alan Ölüdeniz Kumburnu Plajı bu yıl çehresini tamamen değiştirerek, dünyanın en gözde plajları ile yarışır hale geldi. Bu sezon görünümünü baştan aşağıya yenileyen Kumburnu Tabiat Parkı Plajında şezlong ve şemsiye kullanmak istemeyenler için özel bir bölümde ayrıldı. Kumburnu tabiat parkı plajında güvenliğe büyük önem verilirken, cankurtaranlarda nöbete başladı. Kano ve Deniz Bisikletinin yanı sıra su sporlarının da rağbet gördüğü plajdan tatilciler çok mutlu. 

EBA kullanımında Milas il birincisi

Uzaktan eğitim sürecinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın eğitimlerini yürüttüğü ve öğretmenler ile öğrenciler tarafından kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Muğla Türkiye birincisi, Milas ise ilde 13 ilçe arasında ilk sırada yer aldı.

SED Medya’nın anketi sona erdi

SED Medya’nın Fethiye ve Seydikemer’de AK Parti, CHP ve MHP ilçe başkanları kim olmalı anketine her 2 ilçeden büyük bir katılım oldu. AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı için adı kulislerde anılan 24 aday arasında Muhittin Kayabaş yüzde 18.2 ile 2 bin 288 ilk sırada yer alırken, Turgay Öztürk yüzde 16.1 ile 2 bin 16 oy ile ikinci Harun Balcı ise yüzde 12.3 bin 539 oy ile üçüncü sırada yer aldı. CHP Fethiye İlçe Başkanlığı için ise Ulaş Yavuz yüzde 49.6 ile bin 999 oyla ilk sırada yer alırken, Mehmet Demir yüzde 48.4 ile bin 951 oy ile ikinci sırada yer aldı. MHP Fethiye İlçe Başkanlığı için ise yüzde 31.5 309 oy ile Enver Demirci ilk sırada yer alırken Emre Tekcan yüzde 28.5 280 oy ile ikinci oldu.