Imar Planı Haberleri

Imar Planı Haberleri

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Kökten, Emlakçılar Derneğini Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye Emlakçılar Derneği’ni ziyaret etti.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Başkan Aras’tan Sazköy ve su hattı patlamaları açıklaması

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı Belediye Meclisinin gündem maddelerinden olan Sazköy Mahallesi'nde Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili alınan karar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

MAHKEME, BODRUM ÇİFTLİK YALI MEVKİİ İMAR PLANI’NI İPTAL ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesi Çiftlik Mahallesi Yalı mevkiinin imar planına yönelik açılan davada mahkeme bölgenin nazım imar planını iptal etti. Alanın korunması ve bölgedeki mülk sahiplerinin haklarını ve doğal sit alanlarını korumak amacıyla hukuk mücadelesi verdiklerini belirten davanın avukatı Av. Bilgehan Şahin, çıkan kararı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

SEYDİKEMER TARIMA DAYALI İHTİSAS (SÜT SIĞIRCILIĞI) OSB ARAZİSİ SATIN ALINDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) öncülüğünde Seydikemer’in Çobanisa Mahallesi’nde kurulacak Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas (Süt Sığırcılığı) Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı 1143 dekar arazi, tüzel kişilik tarafından satın alınarak projede önemli bir eşik daha aşıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla’da gerçekleştirilen toplantıda müteşebbis heyet tarafından satın alma sürecine ilişkin değerlendirmeler yapılırken, bundan sonraki aşamada haritaların çıkarılacağı, zemin etüdünün tamamlanacağı ve projenin imar planının hazırlanacağı kaydedildi. Toplantıya katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, projenin büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, bu aşamaya gelinmesinde emeği geçen başta Muğla Valisi Orhan Tavlı olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür etti.

Menteşe Akçaova’da 20 yıllık imar sorunu çözüldü

Menteşe Belediyesi, Akçaova Mahallesindeki 2003 yılından beri süre gelen imar planı ve imar uygulaması ile ilgili sorunlara son noktayı koydu.

BAŞKAN OTGÖZ; “İMAR PLANI BİTTİKTEN SONRA ÇOK GÜZEL BİR SEYDİKEMER OLACAK”

Seydikemer Belediye Meclisi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan Başkan Otgöz, meclisin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak; “Birlik, beraberlik içinde Seydikemer’i yaşanılacak bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ama İmar Planı bittikten sonra çok güzel bir Seydikemer olacak. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Menteşe’de İmar Planı Ve İnşaat Ruhsatı Sıkıntısı

MUTSO 6. Meslek Komitesi Ve TMMOB Muğla Temsilcilerinden Oluşan Komisyon Menteşe Belediyesi İle Toplantı Gerçekleştirdi

Başkan Otgöz; "Seydikemer'de yapılacak çok işimiz var"

AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Seydikemer Kadın Kolları Başkanı Zeynep Yalçınsoy, AK Parti Seydikemer Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Sıtkı Ülker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yatırımların devam edeceğini işaret ederek; "Şu an bekleyen imar planımız var. İmar planımızı bitirdikten sonra Seydikemer'de yapılacak çok daha işimiz var" dedi.

Başkan Çay, “Artık sona gelindi”

Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi sınırı içindeki “Küçük Sanayi Sitesi Alanı”nın 1/1000’lik revize uygulama imar planı, Menteşe Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı.

Erbay, “Akyaka koruma planı değil talan planıdır “

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla Akyaka’da doğal güzellileri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka İmar Planı Revizyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Ula Belediye Başkanı Akkaya, “Plan halkın yararına”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ve 14 Ekim 2020 tarihinde askıya çıkarılan Ula'nın sakin kent unvanlı Akyaka Mahallesinin 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000'lik uygulama imar planına bazı çevrelerin verdiği tepkilere Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya cevap verdi. Başkan Akkaya, düzenlemenin eko sistemin korunmasına, kaçak kullanımın önlenmesine, işgallerin önlenmesine azmak kenarındaki işletmelerin ticari kullanımlara düzenleme getirdiğini açıkladı.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Fethiye’nin Göcek mahallesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kalan alana ait “İskele Alanı ve Emniyet Müdürlüğü Gümrük Alanı” amaçlı nazım imar planı ve uygulama alanı imar planları askıya çıkarılınca vatandaşlar Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz yağdırmaya başladı.

Otgöz “Millet Bahçesi Kuracağız”

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Belediye Başkanı AK Partili Yakup Otgöz ilçede Eşen Çayı kenarında 40 dönümlük alana millet bahçesi kuracaklarını bildirdi. Otgöz Seydikemer imar planı çalışmalarını devam ettirdiklerini millet bahçesi için 20 dönümlük alanın ihalesinin yapıldığını 2. etap olan diğer 20 dönümlük alanın da ihalesinin en kısa sürede gerçekleştirileceğini bildirdi.

KAYAKÖY’ÜN İMAR SORUNU GÖRÜŞÜLDÜ

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Eylül ayı olağan toplantısında Fethiye’nin önemli turizm bölgelerinden olan Kayaköy’ün imar planı ele alındı.