Iş Başı Haberleri

Iş Başı Haberleri

Defineciler iş başı yapamadan jandarmaya yakalandılar

 Muğla’nın Milas ilçesinde kazı yapmak için keşif yapan 4 şahıs jandarma ekipleri tarafından iş başı yapamadan yakalandı. Gözaltına alınan 4 kişi hakkında soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Muğla'da orman işletmede İş Başı Eğitimi yapıldı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde iş başı eğitimleri Muğla ile Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Başından Silahla Vurulmuş Halde Bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde bir şahıs başından silahla vurulmuş şekilde ölü olarak bulundu.

Karya ve Dostları oyunu 10 mahallede sahnelendi

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz döneminde 'Karya ve Dostları İş Başında' isimli müzikli çocuk oyununu Menteşe'nin 10 farklı Mahallesinde sahneledi. Sahnelenen oyunu çocuklar ilgiyle izlediler.

Belediye'den, Çocuklara Tiyatrosu Yaz Oyunları

Menteşe Belediye Tiyatrosu yaz oyunları kapsamında “Karya ve Dostları İş Başında” adlı müzikli çocuk oyunu ilçe genelinde ki mahallelerde çocuk izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

Belediye Tiyatrosu Yaz Oyunlarına Başlıyor

Menteşe Belediye Tiyatrosu, yaz etkinlikleri kapsamında ‘Karya ve Dostları İş Başında’ isimli müzikal çocuk oyunu ile seyircisiyle buluşuyor. 10 Temmuz Pazartesi günü Bayır Mahallesi’nde başlayacak çocuk oyunları 9 Mahallede sahnelenecek.

Ateş savaşçılarının eğitimi başladı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadele eden arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin 2023 yılı iş başı eğitimleri başladı. Eğitime, Seydikemer ve Fethiye bölgesinde bulunan orman gönüllüleri de katıldı.

’Kaplumbağa muhafızları’ iş başında

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Kemaliye İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Mine Serhat ve öğrencileri Türkiye, Yunanistan ve Romanya ülkelerinin ortaklı Kaplumbağa Muhafızları (Turtle Guards) projesine katıldı.

Şemdinli’den Muğla’ya gelen ekipler iş başında

Muğla’nın birçok ilinde çıkan orman yangınları nedeni ile bölgeye birçok il ve ilçeden destek gönderildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelen ekipler Muğla’da yangın söndürme çalışmalarına başladı.

Yangın ekiplerine işbaşı eğitim Tatbikatı

Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerinde arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin işbaşı eğitim tatbikatı Çamköy eski futbol sahası yanında gerçekleştirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nce hemen her ilçede yapılan orman yangınlarıyla mücadele tatbikatı, bu yılda komando eğitimlerini aratmadı. Kovid-19 nedeniyle maske ve sosyal mesafeye uygun şekilde gerçekleştirilen Fethiye'deki iş başı eğitim tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Klima dolandırıcıları yine iş başında

Fethiye ve çevresinde havaların ısınmasını fırsat bilen korsan klimacıların ucuz fiyata bakım ve onarım yapacağız diyerek, çat kapı ev ve iş yerlerine gidip ek masraflar çıkartarak fahiş ücret aldıkları iddia ediliyor. Bu korsan servislerin zaman zaman klimalara zarar vererek para alıp ev ve iş yerlerinden ayrıldıkları da belirtildi. Klima servis yetkilileri, her yıl gerçekleşen bu dolandırıcılık tezgâhına vatandaşların inanmamaları konusunda uyardı. Klima bakım ve onarımlarının Fethiye'deki yetkili servislerce yapılması gerektiğini hatırlattılar.

Köktener, “Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüyoruz”

İnternet Gazeteciliği Federasyonu (İGF) Başkan Vekili ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği(İGD) Başkanı Seda Köktener, Marmaris basınına İnternet Gazeteciliği Federasyonunun ve Muğla İnternet Gazetecileri Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Federasyon ve dernek olarak gün geçtikçe büyüdüklerini ifade eden Köktener, “Amacımız ilk önce merdiven altı basını yok etmek. Bunun için birlik olmamız gerekiyor” dedi.

Dedektörlü altın arayıcıları iş başında

Fethiye'de son günlerde etkili olan yağışlı havalarla birlikte, ellerinde dedektörlerle yüzük, küpe ve bozuk para arayan vatandaşlar plaja koştu. Gün boyu ilçedeki plajlarda yazın yerli ve yabancı turistlerin düşürdüğü ziynet eşyaları ve madeni paraları arayan vatandaşlar, bu kıymetleri ekonomiye kazandırıyor. Haftada yaklaşık 2 bin TL’lik yüzük, küpe ve bozuk para bulduğunu söyleyen Cenk Akın; “Pandemi tüm dünyayı etkilediği gibi ülkemizi ve Fethiye’yi de etkiledi. Plajlarda fazla turist yoktu. Kıymetli altın ve gümüş gibi takılarla madeni para bulabiliyorum. Ancak bu yıl geçen yıllardan daha az iş oluyor” dedi.

Yangın Ekipleri İş Başı Eğitimleri Tamamlandı

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde orman yangınlarıyla mücadelede görev alan arazöz ve yangın söndürme ekipleri iş başı eğitimleri tamamlandı. Orman yangınları açısından en kritik bölgede bulunan Muğla'da Orman Bölge Müdürlüğünce arazöz ve yangın söndürme ekiplerine yönelik olarak düzenlenen işbaşı eğitimleri tamamlandı. Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda 12 Orman İşletme Müdürlüğünde gerçekleştirilen programla orman yangınlarıyla mücadelede görev alan arazöz ve yangın söndürme ekipleri eğitimden geçirildi.

Maskeli İş Başı Eğitimi Nefesleri Kesti

Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlüklerinde arazöz ve yangın söndürme ekiplerinin iş başı eğitimleri Çamköy eski futbol sahası yanında gerçekleştirildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nce hemen her ilçede yapılan orman yangınlarıyla mücadele tatbikatı, komando eğitimlerini aratmadı. Kovid-19 nedeniyle maske ve sosyal mesafeye uygun şekilde gerçekleştirilen Fethiye’deki iş başı eğitimi zaman zaman nefesleri kesti.

Fethiye’de Dedektörlü Altın Avcıları İş Başında

Fethiye’de son günlerde etkili olan yağışlı havaların ardından ilçedeki plajlarda ellerinde dedektörlerle yazın turistlerin düşürdüğü küpe ve ziynet eşyaları ile bozuk para arayan vatandaşlarla doldu. Plaj avcıları, yazın turistler tarafından düşürülen değerli eşyaları bulabilmek için Çalış ve Ölüdeniz plajlarında dedektörlerle arama yapıyor. Dünyanın sayılı plajları arasında gösterilen Çalış ve Ölüdeniz plajları her yaz yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlarken; düşürülen ziynet ve madeni paralar dedektörler ile ekonomiye kazandırılıyor. 30 yıldır Fethiye’de yaşayan motosiklet kiralama işi ile uğraşan Cenk Akın, “Yaz mevsiminde plajlarda düşürülen başta yüzük ve küpe olmak üzere madeni paraları ekonomiye kazandırıyoruz. Kış mevsiminde haftada 3-5 bin TL kazanıyoruz. Biz defineci değiliz. Amatör plaj temizleyicileriyiz. Bu arada pek çok içecek teneke kutu ve kapaklarını da çıkarıp, çevreye hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı.