Izci Haberleri

Izci Haberleri

Engelsiz İzciler bağımsız yaşamayı öğreniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

Bakan Yardımcısı Ünüvar, Denizcilerin Sorunlarını Dinledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Fethiye ziyareti kapsamında denizcilerin sorunlarını dinledi.

Denizciler Sorunlarına Çözüm Talep Etti

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, kordon boyunda bulunan teknecilerin sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Kökten, körfez temizliğinin Fethiye’nin geleceği ve turizm sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Marmaris’te Şiddetli Lodos

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü ve AFAD uyarılarınca Muğla’da turuncu kodlu fırtına uyarısı yapıldı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde şiddetli lodos etkisini gösterirken, denizciler teknelerini sağlama almak için gün içinde kontrollerini yaptı.

Bodrum-Kaş Arası Denizlerde Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kaş ilçesi arasında denizlerde fırtına bekleniyor.

Devri Alem’in Ardından Çocuklarının Okulu İçin Fethiye’de Demir Attılar

Dünyayı tekneleriyle dolaşan ve Antarktika’ya giden ilk Türk denizciler olarak tarihe adlarını yazdıran Osman Atasoy ve Sibel Karasu çifti, çocuklarının okulu için Fethiye’de tekne yaşamlarını sürdürüyor.

Kökten, “Ortak Kararlarla Denizcilerin Sorunlarını Çözeceğiz”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay ve ekibini ziyaret etti. Ziyarette denizcilerin sorunları hakkında istişarede bulunuldu.

Denizcilere ve balıkçılara fırtına uyarısı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, Bodrum-Antalya Kaş arasında denizlerde fırtına uyarısı yapıldı.

Marmaris’te denizciler fırtınaya hazırlandı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Muğla’nın Marmaris ilçesi için şiddetli fırtına ve yağış uyarısının ardından, yat limanındaki ve balıkçı barınağındaki tekneler kendilerini sağlama alarak hazırlıklarını tamamladı.

Denizcilerin Cumartesi günü dikkatli olması tavsiye edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü erken uyarı sistemi tarafından yapılan açıklamada Ege Denizi’nde 04 Kasım 2023 Cumartesi günü fırtına beklendiği ve denizcilerin tedbirli olması istendi.

Knidos Kupası Datça Yarımadası’nda yapılacak

İki deniz bir yarış Knidos Kupası ustaların yarışı temasında 2 bin yıl önce Triremeler ile Knidos sularında seyreden denizcilerin anısına düzenlenecek olan yat yarışları 19-20-21 Ekim tarihlerinde Datça Yarımadası’nda gerçekleştirilecek.

Denizden 500 metrekare hayalet ağ topladılar

Bodrum'da son süngerci Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş ile beraberindeki denizciler, deniz dibinden yaklaşık 500 metrekare büyüklüğünde hayalet ağ çıkardı.

'Engelsİzciler' projesi hayata geçirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ailelerin engelli çocuklarını bırakabilecekleri huzurlu, güvenli ve keyifli bir ortamın sunulduğu Kısa Mola merkezleri ile sosyal projelere devam ediyor.

Yelken Kulübü’nde amatör denizcilik eğitimi

Fethiye Yelken Kulübü’nde amatör denizcilik eğitimleri devam ediyor.

Aras,” Yelkencilik Artık Bodrum’un Bir Parçası Haline Geldi”

Her yıl Ekim ayında binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren, bu yıl Maximiles Black’in isim sponsorluğunu üstlendiği Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup için geri sayım başladı.

Likya Diyet Yeni Teknolojileri ile Zayıflatıyor

Fethiye’de 14 yıldır hizmet veren Likya Diyet Beslenme ve Diyet Danışma Merkezi zayıflatmaya devam ediyor. Bünyesine yeni kattığı teknolojilerle diyet konusunda oldukça iddialı olduklarını belirten Diyetisyen Zeynep Arıkan Cevizci, yarım saatte 2500 -3000 kalori yaktıran VacuShape ve vücuda şekil veren RollTech cihazlarını tanıttı. Cevizci ayrıca cihazı denemek isteyenler için hiçbir ücret almadıklarını ifade etti. 

Çanakkaleli İzciler Bodrum'da

Çanakkale Kale Gençlik Derneği izcileri, 100. Yıl Deniz İzci Kampı için geldikleri Bodrum'da Belediye Başkanı Ahmet Aras'ı ziyaret etti.

“Başkanım Bize Pizza Alır Mısınız?”

Çanakkale Kale Gençlik Derneği’nin izcileri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler. Minik izciler Başkan Karaca’dan pizza istediler. Karaca, minik izcilere pizza sipariş verdi.

Güllük'te Melike Şahin rüzgarı esti

Türk pop müziğinin güçlü sesi Melike Şahin, Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlediği konserde sevilen şarkılarını seslendirdi.

Güllük sokaklarını kortej ve konser coşkusu saracak

Milas Belediyesi’nin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında 8 Temmuz’da Güllük’te gerçekleştireceği Melike Şahin konseri öncesinde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek.

Kaymakam Böke Kabotaj Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kaymakam Böke, bu yıl 97.si düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Güllük Liman Başkanlığı tarafından Güllük'te gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

Kabotaj Bayramı Coşkusu Melike Şahin Konseri İle Taçlanacak

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Milas Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikte Türk pop müziğinin ünlü ismi Melike Şahin 8 Temmuz’da Güllük’te sahne alacak.

Deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı 

Fethiye’de gerçekleştirilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında deniz şehitleri anısına, denize çelenk bırakma töreni yapıldı. 

Fethiye’de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Törenle Kutlandı 

Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 97. Yıl dönümü Fethiye’de törenle kutlandı.

Kaymakam Böke’den Kabotaj Bayramı Mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı mesajla kutladı.

Marmaris’te TCG TUFAN Botu Ziyarete Açıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Marmaris’te TCG TUFAN botu saat 10.00-17.00 arasında vatandaşların ziyaretine açıldı.

TCSG-911 Botu Ziyarete Açıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı etkinlikleri kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı bağlısı TCSG-911 botu vatandaşların ziyaretine açıldı.

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı 3 Temmuz'da Kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. yıl dönümü tören ve etkinlikleri 1 Temmuz’un Kurban Bayramı’na denk gelmesi dolayısıyla 3 Temmuz pazartesi gününe alındı.

Uluslararası Denizci Kadınlar Günü Kutlu olsun

2021 yılında Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 18 Mayıs’ı Uluslararası Denizci Kadınlar Günü olarak ilan etti.

Ergün, Açıklamalarda Bulundu

İyi Parti Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Metin Ergün, Bodrum Denizciler Derneği’nde denizciler ve vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.