Jeep Haberleri

Jeep Haberleri

Marmaris'te Jeep safari turlarına sıkı denetim

Muğla’nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te, alternatif gezi ve eğlence seçeneklerinden biri olan jeep safari turları yoğun denetim altına alındı. Emniyet ve Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekipleri, İlçe Jandarma trafik ekipleri özellikle kırsal mahallelerde denetim uygulamasına devam ediyor.

Jeep Safarilerine Sıkı Denetime Alındı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde kırsal mahallelerde jeep safarilerin denetimlerine ara vermeden devam ediliyor. Marmaris Bölge Trafik istasyonu ekipleri ile ilçe jandarma trafik ekipleri yaptıkları şok uygulamalarda emniyet kemeri, belge kontrolü yapıp şoförlere alkol testinden geçiriyor. yapılan denetimlerde 1 jeep şoförünün alkollü vaziyette direksiyon başına geçtiği belirlendi. Ekipler tarafından şoförun ehliyetine el konulup idari para cezası yazıldı.

Safari turları turizme hareketlilik kazandırdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizm sezonu erken başladı. Özellikle Avrupa ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin en fazla tercih ettiği jeep safari turları ile Bodrum'da turizm hareketliliği erken başladı.

Safari jeeplerine sıkı trafik denetimleri devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistik kırsal mahallelerinde safari adı ile tur yapan jeeplere trafik ekipleri tarafından her gün sıkı denetim uygulanırken, yapılan uygulamalara rağmen kurallara uymayan sürücülere ceza yağdı.

30 Ağustos Zafer Konvoyuna Coşkulu Katılım

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. Yıl dönümü nedeniyle Fethiye Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen Zafer Kortejine yoğun katılım oldu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’nın yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir’in de bir safari jeepi üzerinde katıldığı korteje yüzlerce araç katıldı.

Ölüdeniz’den Babadağ’a teleferik start aldı

Dünya'nın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da hayaller gerçekleştirildi. Yaklaşık 25 yıldır Fethiye’nin hayalini kurduğu “Babadağ Teleferik” projesi nihayet tamamlandı. Fethiye’nin 20-25 yıllık hayali olan ve yıllardır yapılması konuşulan tam 12 vali, 22 bakan ve 9 kaymakam değişmesine rağmen bir türlü yapılamayan “Babadağ teleferik projesi” KIRTUR şirketi tarafından yaklaşık 350 milyon TL’ye kuruldu. Ölüdeniz terasından başlayan, bin 200 rakımda bir ara istasyonu devam eden, ve bin 700'de sonlanan Babadağ teleferik ile daha önce jeeplerle 35-40 dakikada çıkılan Babadağ’a şimdi teleferik ile 16 dakikada çıkılabiliyor. Babadağ başlangıç istasyonundan yamaç paraşütü pilotları ve müşterileri şu günlerde teleferik ile ücretsiz çıkış yaparlarken, firma yetkililerinin bu jesti paraşüt pilotlarını sevince boğdu. 

Fethiye Alternatif Turizm Merkezi Olacak

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Travel EXPO Ankara fuarında Fethiye standında Babadağ Hava Sporları Merkezi başta olmak üzere jeep safari, trekking gibi alternatif turizm çeşitleri tanıtıldı.

Sportif Faaliyet İstatistiklerinde Düşüş Var

Fethiye Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre 2016 yılı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyetler İstatistiğinde sadece Jeep Safari de artış oldu.