Kalkan Haberleri

Kalkan Haberleri

Başkan Akdenizli’den Sevindiren Müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret için Muğla’ya geldi. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Seydikemer-Söğüt, Seydikemer-Kalkan Yolu, Saklıkent Kavşağı ve Hastane Kavşaığıyla ilgili çalışmaları iletip, sürecin hızlanması adına girişimlerde bulundu.

Fethiye’deki yörük şenliğinde görme engelliler alkışı hak etti

Dünya Engelliler Günü nedeniyle Altı Nokta Körler Derneği Fethiye şubesi ve Fethiye Yörük Türkmen Derneği işbirliği ile farklı bir etkinliğe imza atıldı. ‘Yörük Şenliği’nde ’ ilkler yaşanırken, görme engelli gençlerde sahne alıp özellikle Kur’an-ı Kerim okuyan Kerem Kalkanlı ile piyano resitali gerçekleştiren Ecrin Kalkanlı ayakta alkışlandı. Görme engelli Semir Kalcı’nın davul çalarak ekipleri oynattığı gecede, birbirinden güzel türküler geceye damga vurdu.

Muğla’da 25 öğretmen yemin etti

Muğla’da 24 Kasım öğretmenler günü çerçevesinde Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Programda 13 ilçeden adaylıkları kalkan 25 öğretmen yemin etti.

Kongar Ve Kalkandelen, Cumhuriyet Devriminin 100 Yılında Menteşeliler İle Buluştu

Menteşe Belediyesi’nin 8. Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında Felsefe Kültür Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile gazeteci - yazar Zülal Kalkandelen’in ‘Cumhuriyet Devriminin 100 Yılı’ başlıklı söyleşisi ve ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ eserlerine ilişkin kitap imza töreni, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Fethiyeli Fizikçi Yener Yasun ve Ekibi TEKNOFEST ’e Damga Vurdu

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

'Buzağı Kalkanı Projesi' Devam Ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri hayvansal sağlığının korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

TURMEPA Tekneleri ile Sezonu Açtı

Ülkemizin mavi koyları, 20 yıldır olduğu gibi bu yaz da TURMEPA atık toplama filosunun koruması altında! Deniz turizminin ve deniz ekosisteminin sürdürülebilirliği için her yıl projelerine yenisini ekleyen TURMEPA, tekne sayısını 9'a çıkararak denizlerdeki koruma kalkanını genişletti.

'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için STEM ' konulu eğitim düzenledi

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Çevre Haftası kapsamında 'Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için Stem ' konulu eğitim düzenledi.

DORSE KÖPRÜYE ÇARPTI; 2 YARALI 

Milas-Bodrum karayolunda seyreden kamyonun havaya kalkan dorsesi, köprüye çarptı. Dorsenin koparak köprüde kaldığı kazada kamyon sürücüsü ile yolcu yaralandı. 

AKUT EKİPLERİ FETHİYE’DE EĞİTİM YAPTI

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye, Bodrum, Marmaris ve Kaş-Kalkan ekipleri ile Fethiye’de eğitim yaptı.

AKUT, BİLGİLENDİRME TOPLANTISI İÇİN KARACA’YA ZİYARET ETTİ

15-16 Ekim tarihlerinde Akut Fethiye, Akut Bodrum, Akut Marmaris, Akut Kaş-Kalkan ekipleri ile Fethiye’de eğitim faaliyeti yapılacak. Akut Fethiye ekipleri Fethiye’de yapılacak etkinlikle ilgili Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yla görüşme yaptılar.

KALP KRİZİ GEÇİREN 20 YAŞINDAKİ GENÇ KURTARILAMADI

Muğla’nın Menteşe İlçesi Orhaniye Mahallesinde bugün sabaha karşı 04:00 sıralarında tuvalete gitmek için yatağından kalkan 20 yaşındaki Nedim Ülkü fenalaştı.

SEYDİKEMER DEVLET HASTANESİ BİTTİĞİNDE ÖZEL HASTANE KONSEPTİNDE OLACAK

Seydikemer’e biz dizi ziyaret dolayısıyla gelen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş ile birlikte Seydikemer Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundular. Başkan Otgöz burada yaptığı konuşmada; “Kaş’tan bu yana, Kalkan’dan bu tarafa, Dirmil tarafı o bölgeler komple buraya gelecek. Ben Fethiye’nin yüzde 40 yükünü azaltacağını tahmin ediyorum” dedi.

BAYRAMIN TADINI ÇOCUKLAR ÇIKARIYOR

Pandeminin etkisini azaltması ile kalkan yasaklardan sonra, ilk bayram olan Ramazan Bayramı’nda tatili fırsat bilen çocuklar, bayramın tadını çıkardılar.

‘Buzağı Kalkanı’ projesinin tanıtımı yapıldı

Muğla Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı tarafından 2 milyon 350 bin TL destek sağlanan ve Hastalıktan Arilik Projesi kapsamında Buzağı Kalkanı projesinin tanıtımı yapıldı. Ula İlçesi Yeşilçam Mahallesinde gerçekleştirilen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Ula Belediye Başkanı Özay Türker, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Ortaca Belediyespor yönetiminden Muğlaspor’a ziyaret

Muğla Süper Amatör Lig ekiplerinden Ortaca Belediyespor'un Kulüp Başkanı Erem Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kalkan ve Kulüp Müdürü Mehmet Yıldız, Bölgesel Amatör Lig temsilcilerinden Muğlaspor'a ziyarette bulundu.

Kurtarma operasyonunda 2 kişi kurtarıldı

İki kişinin Kabak-Cennet koyları arasında mahsur kaldığı ihbarı üzerine Karaçulha Kayıkseki mesire alanında “Haritacılık, Navigasyon ve GPS Eğitiminde” bulunan AKUT Fethiye, Marmaris ve Kaş-Kalkan ekiplerinden 7 gönüllü; Jandarma Arama Kurtarma ekibi ile ortak operasyon gerçekleştirdi.

Kamil Mutlu Demirtaş, Esnaf Ziyaretlerini Sürdürüyor

Ocak ayında yapılması beklenen Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için adaylar çalışmalarına devam ediyor. Şimdilik üç adayın adaylığını açıkladığı seçimlerde, 38 yaşındaki genç aday Kamil Mutlu Demirtaş, söylemleri ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Demirtaş Nakliyat, Turizm Hayvancılık Şirketi, Fethiye Sürat Kargo İşletmeciliği ve Kalkan Hatay Ocakbaşı Restoran işletmeleriyle Fethiye ticari hayatının tanınan ve sevilen yüzlerinden biri olan Demirtaş, esnaf ziyaretlerinde de ilgiyle karşılanıyor.

Gelenek bozulmadı

Fethiye'de hayırseverlerin bağışladığı gıdalar ihtiyaç sahipleriyle buluşturuluyor. Hayırseverler ramazan ayı boyunca her gün Cumhuriyet Mahallesi'ndeki giyim mağazasının önünde sebzeden ekmeğe çeşitli gıda paketlerini ihtiyaç sahipleri için bağışlıyor. Ramazan ayında bir gelenek haline gelen yardım kampanyasına bu yıl katılımın daha çok olduğu kaydedildi. 

Günday’ı Unutmayacağız

Türk Halk Müziği Sanatçısı Fethiyeli Ahmet Günday’ın vefatı, sevenlerini üzüntüye boğdu. Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Başkanı Hasan Kalkan, Ege bölgesinin değerli sanatçısı Ahmet Günday’ı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

Yüzde 50 koltuk sınırlaması kaldırıldı

Pandemi nedeniyle şehirler arası otobüslerde başlayan yüzde 50 koltuk sınırlaması Türkiye genelinde kaldırıldı. Alınan karara göre Fethiye’de de kalkan kısıtlama sayesinde otobüsler tam kapasite çalışabilecek. Ayrıca çok yüksek risk grubunda bulunan iller hariç terminal ve gar binalarındaki lokanta, restoran ve kafeterya gibi yeme-içme işletmeleri de 7 gün 24 saat açık kalabilecek. Seyahat firması çalışanları ve otobüs sahipleri bir yandan kapasite sınırlamasının kaldırılmasından memnuniyet duyarken, öte yandan yolcu azlığından yakındılar.

Özbay’ın anıtına karanfil bıraktılar 

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

AK Parti Menteşe'den "Erken Kalkanlar" Projesi

AK Parti Menteşe İlçe Başkanlığı pazar yeri esnafına Muğla simidi, çay ve maske dağıtımı yaptı.

Bir şey bulamayınca merdiven çaldılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir halı sahayı soymaya kalkan hırsızlar bir şey bulamayınca seyyar merdiveni çaldı. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

2 damlası 8 saat koruyor, Korona virüse siper oluyor

Korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı merkezi Bodrum'da bulunan bir bitkisel ilaç firması elde, ağızda ve burunda kullanılabilen bir jel ürettiğini açıkladı. Ürettikleri bu jelin yüzde 99.99 bakterilere ve virüslere karşı etkili olduğunu ve içerisinde alkol bulunmadığını belirten İmmu-Nat bitkisel ilaçlar firmasının sağlık danışmanı Prof. Dr. Seyhan Ersan "Virüse karşı kalkan olan antibakteriyel jel 8 saate kadar etkisini koruyor" dedi.

SEYDİKEMER’DE 4 BİN 550 KİŞİYE, BİN TL ULAŞTIRILDI

Koronavirüs salgını nedeniyle zor duruma düşen vatandaşlar ve esnaflar, bugüne kadar devlet kanalıyla yardımlar yapıldı. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketinden çıkan Bin TL lik yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılırken, emekli vatandaşlarımızın maaşları kendilerine teslim edildi. Bir taraftan yardım kolileri imdada koşarken diğer yandan da 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları da temin edilip evlerine kadar götürüldü. Bu süreçte devlet kanalıyla alınan kararları harfiyen uygulayan Seydikemer Kaymakamlığı da, Sosyal Vefa Destek Grupları, Belediye ve diğer kurumlarla koordinasyonlu bir şekilde hareket ederek vatandaşların mağduriyetlerini giderdi. Pandemi Bilim Kurulu’nun aldığı tedbir kararlarının da titizlikle uygulandığı ilçede ölüm vakasına rastlanmazken izole durumda olan vatandaşlar da sıklıkla aile hekimleri tarafından kontrol ediliyor.

SED MEDYA’dan Başkan Ulutaş’a Ziyaret

SED Medya sahibi Seda Köktener, Genel Müdür Sıdıka Zeybek Kölemen, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’a ziyarette bulundu. Kalkan Belediye Hizmet Biriminde halk günü düzenleyen Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş vatandaşların sorunlarını dinlerken SED Medya ekibi de Ulutaş’a ziyarette bulundu.

Başkan Otgöz, Engelli Gençleri Ziyaret Etti

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası" dolayısıyla Seydikemer’in Zorlar mahallesinde ikamet eden Zekeriya ve Saliha Kalkanlı çiftinin evini Zorlar Mahalle Muhtarı Şaban Türkmen ve Sosyal Yardım İşleri Müdürü Kasım Gürbüz ile birlikte ziyaret ederek sözkonusu çiftin görme engelli olan çocukları Ecrin ve Kerem Kalkanlı’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN RESİM SERGİSİ “HÜLYA ÇİÇEK” TARAFINDAN AÇILDI

Fethiye Yunus Nadi İlkokulu görme engelli öğrencileri Semih Karcı ve Ecrin Kalkanlı'ın okul döneminde yaptıkları resimlerinden oluşan ''Elimdeki Göz'' isimli sergisi Muğla Valisi Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek tarafından açıldı. Sergi açılışında duygusal anlar yaşandı.