Kamu Kurum Ve Kuruluşları Haberleri

Kamu Kurum Ve Kuruluşları Haberleri

Kaymakam Yakuta Şehit Aileleri İle Bayramlaştı

Dalaman Kaymakamlığı, Ramazan Bayramı’nda anlamlı bir etkinlik düzenleyerek şehit aileleri ve gazilerle bayramlaştı.

Kaymakam Aktaş’ı Öğrenciler Çiçekle Karşıladı

Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, Ortaca Ortaokulu’nu ziyaret etti. Kaymakam Aktaş Ortaca Ortaokulu’nda öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı.

MSKÜ'de Üniversite Danışma Kurulu toplandı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde, Üniversite Danışma Kurulunun yıllık toplantısı Öğrenci Sarayı Özel Salonda Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile özel sektör ve mezun derneklerinden temsilcilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Voleybol takımı Ege ikincisi oldu

Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kutlamaları kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen voleybol turnuvasında Voleybol Takımı Muğla il birincisi olarak Denizli’ de düzenlenen bölge şampiyonasına katıldı.

‘Aile’ çalıştayı gerçekleştirildi

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü tarafından Ülkemizde yaşanan sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönünde Ailenin güçlendirilmesi amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bilimsel verilerle derleneceği ‘Aile’ konulu çalıştay düzenlendi.

ASKIDA SEBZE KAMPANYASI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde gerçekleşen depremler nedeniyle ilçemize gelen vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli destekler verilmeye devam ediyor. İhtiyaçlar dahilinde de farklı kampanyalar başlatılıyor ve yürütülüyor.

ESNAF HASTANESİ’NDEN BÖLGEYE DEV KATKI  

Bir Esnaf Hastanesi kuruluşu olan S.A.F.’da düzenlenen kokteylde Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nin Fethiye’nin hastanesi olduğu vurgulandı. Fethiye ve çevre ilçelerinde yaşayan kişilerin sağlığı için gece gündüz demeden çalışma yapıldığı söylendi. Bunun yanında halkına, esnafına, sporcusuna, öğrencisine, sivil toplum kuruluşlarına, Kamu kurum ve kuruluşlarına bütçeleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda destek olduklarının altı çizildi. Bu desteğin çoğunluğunun çalışanlara, şehir esnafına, kamu giderlerine ve bağışlara harcandığı bilgisi paylaşıldı.

KAYMAKAM BALCI TARAFINDAN SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunda istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı.

PROJE YAZMA EĞİTİMİ PROGRAMI YAPILDI

Fethiye Kaymakamlığı bünyesinde kurulacak olan ve danışmanlığını Öğr. Gör. Mahmut Beler’in yaptığı Fethiye Kaymakamlığı Proje Ofisi kurulumu çalışmaları kapsamında, ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, proje yazma ve yürütme konusunde istekli olan personellere yönelik hazırlanan 2 gün 16 saatlik Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi başladı.

Kıvrak Motor’dan Gaziler Derneği’ne Elektrikli Motosiklet

Honda Bayisi Nuri Kıvrak tarafından Muharip Gaziler Şehit Aileleri, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kamu kurum ve kuruluşlarında dernek işlerinin halledilebilmesi için kullanılmak üzere elektrikli motosiklet bağışı yapıldı. Bağışlanan motosiklet Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı törenle derneğe teslim edildi.

DOLANDIRICILIK YAPAN ŞAHIS YAKALANDI

Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri tarafından yapılan operasyonla hakkında “Kamu Kurum ve Kuruluşları vb. Tüzel Kişilerin Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan B.A. isimli şahıs yakalandı.

'2020 Fethiye-Seydikemer Sosyoekonomik Raporu' Yayınlandı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) tarafından toplanan bilgi ve istatistiklerin yer aldığı 190 sayfalık ‘2020 Fethiye ve Seydikemer Sosyoekonomik Raporu’ bölge halkı ve yatırımcıların hizmetine sunuldu. Rapor, TÜİK verilerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarından alınan veriler harmanlanarak ilçe, il ve ülke bazında verileri karşılaştırma imkânı sağlıyor.

“Mesai saatleri 09.00-12.00 ve 13.00-17.00 olmalı”

Korona virüs salgını nedeni ile alınan yeni tedbirleri açıklamasının ardından Muğla'da Valilik tarafından il genelinde kamu kurum ve kuruluşların mesai saatleri değiştirilmişti. Yapılan değişiklikle il genelinde kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatleri 10:00-12:30, 13:00-16:00 olarak belirlenmişti. Memur-Sen Muğla İl Başkanı Adem Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm kamu çalışanlarımızın sesi olarak mesai saatlerinin 09.00-12.00 ile 13.00-17.00 arası olarak belirlenmesi için Muğla Valiliği’ne başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.”

Fethiye, Seydikemer Turizm Destinasyon Toplantısı yapıldı

Ülkemizin iç ve dış turizm pazarlarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzelliklerin belirlenen strateji doğrultusunda ilgili kamu kurum ve kuruluşları, STK ve sektör temsilcilerinin işbirliği ve koordinasyonu ile "İller ve Destinasyonlar " tanıtım çalışmaları kapsamında, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın onayı ile oluşturulan "Fethiye - Seydikemer Turizm Destinasyonu" toplantısı düzenlendi.

Kurumların çalışma saatleri değişti

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün korona virüsü salgını genelgesi kapsamında; Muğla’daki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatlerinin 2 Aralık Salı gününden itibaren sabah 10.00-12.30, öğle 13.00-16.00 arası olduğu açıklandı.

Kamu kurumlarında HES Kodu dönemi başladı

Kamu kurumlarında yeni dönem başlarken, Seydikemer Belediyesi’nde de artık işlem yapmak için vatandaşların HES Kodu sahibi olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi. Belediye binası girişinde HES kodu denetimi yaparak, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulundu.

Hastaneler korona vakası ile doluyor

Tüm Türkiye’de korona virüs vakaları ve hasta sayısı giderek artarken, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri ile Muğla ve ilçelerinde de artış yaşandığı öğrenildi. Fethiye’de bazı kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda öğrenci ve öğretmenlerde de pozitif vakalar olduğu ileri sürülürken, geçtiğimiz bir buçuk ayda Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 15 kişinin Kovid-19 bulaşıcı hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu arada Fethiye Devlet Hastanesinde hemen her gün en az 20 pozitif vakanın tespit edilip, tedaviye alındığı kaydedilirken dün yapılan test sonuçlarına göre de bir günde 22 pozitif vaka tespit edildi. İçişleri Bakanlığı tarafından hemen her gün Kovid-19 önlemleri olarak çeşitli kısıtlamalar getirilmesine rağmen, vatandaşlar hala maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayınca vakalar ve hasta sayısı giderek artıyor.

KAYMAKAM ŞAHİNER, “YOL GÖSTERİCİ OLACAĞIZ”

Fethiye’de turizm sezonu olması dolayısıyla başta Kovid-19, hanutçuluk ve diğer konularda gerçekleşecek denetlemeler, Pazartesi günü başlıyor. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıda kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerinden oluşan Denetleme Kurulu ilk kez bir araya geldi. Kaymakam Şahiner, “Normalleşme sürecinde her işletmeye ayrı ayrı genelgeler gönderildi. İl ve İlçe Hıfzıssıhha Kurullarının aldığı kurallar uygulanıyor. Amacımız turizm merkezi olan Fethiye’de, normalleşme sürecine hızlı bir şekilde geçebilmek” dedi.

Otgöz, “Mücadelede Kilit Rol, Maske Ve Sosyal Mesafeden Geçiyor”

Seydikemer Belediye binasında koronavirüs tedbirleri yeni genelgeye uygun hale getirildi. Seydikemer Belediyesi, ilçe genelinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektöre ait bina, ofis ve depoları korona virüs salgınına karşı ilaçlarken, belediye binasında da hijyen sağlayıp gerekli tedbirleri alıyor.

Örnek Hayırsever Vatandaşlar Ödüllendirildi

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, hayırsever vatandaş Hüseyin Yılmaz’a plaket ve teşekkür belgesi takdim etti. Hayırsever esnaf Yılmaz; Fethiye’ye bir okul, Kayaköy Mahallesi’ne bir cami yaptırmanın yanı sıra çeşitlik kamu kurum ve kuruluşlarına bağışlarda bulundu.