Kansere Haberleri

Kansere Haberleri

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

10 Kişiden 8’i Hayatının Bir Döneminde HPV İle Karşılaşıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Melih Gündüz kadınlarda en sık görülen 5 kanser türünden biri olan rahim ağzı kanserinin test ve aşı yoluyla “önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek, “HPV aşısı virüs içermez, enfeksiyon yapmaz, felç veya kansere yol açmaz. 9 yaşından itibaren kız ve erkek çocuklara uygulanabilir” dedi.

Kansersiz Yaşam Savaşçısı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, kanser hastalığına Türkiye’deki GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) tohumların yol açtığını belirterek, “Fethiye Belediyesi olarak,atalık tohumların kullanması noktasında, doğal ürünlerin yetiştirilmesi noktasında burada bölgemizde kooperatifler kurdurduk. Ve bu kooperatifler aracılığı ile de atalık tohumlarla ürettiğimiz ürünleri sadece Fethiye değil önümüzde ki günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında halkımızla birlikte buluşturmak istiyoruz. Böylelikle en azından kansere yol açan GDO’lu tohumlardan uzaklaşıp doğal ürünleri halkımızla buluşturmak istiyoruz” dedi.

Yüzlerce Kez Uçtu Ama Kansere Yenildi

Fethiye'de 35 yıllık yamaç paraşütü pilotu, 52 yaşında kansere yenik düştü.

9 Yaşındaki Kaan Kansere yenik düştü

Fethiye’de oyun oynarken karnının üzerine düşen 9 yaşındaki çocuğun götürüldüğü hastanede çok ender rastlanan beyin merkezli karın boşluğunda kanser olduğu ortaya çıktı. Fethiye Gazi İlkokulu 4 sınıf öğrencisi olan 9 yaşındaki Kaan Ege Özcan Fethiye’de özel bir hastanede konulan teşhisin ardından kaldırıldığı Antalya Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma hastanesinde 40 gün süren tedaviye cevap veremeyince melek olup ayrıldı.