Kaplumbağa Haberleri

Kaplumbağa Haberleri

Köyceğizli miniklere deniz kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerine deniz kaplumbağaları (Caretta caretta) tanıtıldı.

Marmaris sahilinde ölü yavru caretta bulundu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sağanak yağışların ardından, Uzunyalı sahiline vurmuş ölü bir Caretta Caretta deniz kaplumbağa yavrusu bulundu. Kaplumbağayı bulan Marmaris Doğa Koruma Derneği üyeleri DEKAMER’e durumu bildirdi.

Sahile ölü Caretta Caretta vurdu

Muğla’nın Ula ilçesi Akçapınar ile Gökçe arasında kalan sahile ölü Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası vurdu.

Deniz kaplumbağası sahile vurdu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 'caretta caretta' cinsi yetişkin bir deniz kaplumbağası ölü halde sahile vurdu.

Vali Akbıyık’a anlamlı ziyaret

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü ve Pamukkale Bilim Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla Valisi İdris Akbıyık'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağa görenleri duygulandırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde bir bahçede çıkan yangında alevlere karşı yavrusuna siper olan anne kaplumbağadan geriye kalan görüntüler duygulandırdı.

Yaralanan Kaplumbağalar Tedavi Ediliyor

Bodrum’da çıkan yangın sonrası yanarak yaralanan kaplumbağalar tedavi ediliyor.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Deniz Kaplumbağaları İlgi Çekti

Fethiye Körfezi’nde Deniz Kaplumbağaları yerli ve yabancı turistlerin ilgini çekti. Körfezin kıyılarına gelen kaplumbağalar vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlendi.

Tatilcilere Caretta Uyarısı

Muğla'da Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk sürerken, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, tatilcileri caretta carettalara dokunmamaları ve beslememeleri için uyarıda bulundu.

Caretta caretta kaplumbağaları tanıtıldı

Muğla’da öğrencilere Caretta Caretta kaplumbağaları tanıtılarak çevre eğitimleri veriliyor. Muğla Mavi yeşil okullar Projesi etkinlikleri çerçevesinde verilen eğitimlerle öğrencilere çevre sevgisi aşılanıyor.

’Kaplumbağa muhafızları’ iş başında

Muğla'nın Ortaca ilçesinde Kemaliye İlkokulu Okul öncesi Öğretmeni Mine Serhat ve öğrencileri Türkiye, Yunanistan ve Romanya ülkelerinin ortaklı Kaplumbağa Muhafızları (Turtle Guards) projesine katıldı.

ORTACA'DA ‘DİJİTAL GÖÇEBE' TOPLANTISI

Muğla'nın Ortaca ilçesinin dünyaca ünlü kral mezarları, Dalyan Kanalı, Caretta Caretta kaplumbağaları, çamur ve kükürt banyosu ile gözde tatil destinasyoları her mevsim turizm için yapılan çalışmalara alternatif olarak dijital göçebelerin ilgisi çekmek amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

KAPLUMBAĞA DIŞLAMA CİHAZI TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Başta deniz kaplumbağaları olmak üzere çok sayıda deniz canlısının ölümüne veya yaralanmasına eden olan Trol ağlarına karşı kaplumbağa dışlama cihazı testleri balıkçılar ile test çalışmaları sürüyor.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KAPLUMBAĞA ÖLÜSÜ SAHİLE VURDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde nesli tükenmekte olan caretta caretta cinsi kaplumbağa, fırtınanın etkisiyle ölü halde sahile vurdu.

DATÇA'DA OLTAYA CARETTA CARETTA TAKILDI

Muğla'nın Datça ilçesinde balıkçıların oltasına Caretta Caretta deniz kaplumbağası takılırken, oltadan kurtarılan kaplumbağa tekrar doğal ortamına salındı.

DATÇA SAHİLİNDE ÖLÜ CARETTA CARETTA BULUNDU

Muğla'nın Datça ilçesinde sahilde nesli tükenme tehdidi altında olan caretta caretta ölü deniz kaplumbağası bulundu.

DENİZ KAPLUMBAĞALARI ÖZGÜRLÜĞE KULAÇ ATTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde başlatılan proje çerçevesinde Muğla İztuzu Plajı'nda aralarında tedavisi tamamlanan, uydu cihazı takılan ve kuluçka dönemini tamamlayan yavru deniz kaplumbağaları da olmak üzere aynı anda 10 deniz kaplumbağası denize bırakıldı. Türkiye genelindeki 5 plajda son 2 yılda denize ulaşan yavru sayısının 216 bine ulaştığı bu durumun da ekosistem açısından sevindirici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Deniz kaplumbağası yuva sayısında iklim krizi etkisi

Muğla'nın dünyaca ünlü İztuzu kumsalına caretta caretta deniz kaplumbağaları tarafından geçen yıl 700'ün üzerinde yuva ile rekor kırılırken, bu yıl yuva sayısında düşüş yaşandı.

Marmaris’teki yangında dumandan zehirlenen kaplumbağa kurtarıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınında karbonmonoksit zehirlenmesi yaşayan kaplumbağa, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Vetbüs ve Vetbulans veterinerlerinin müdahalesi ile kurtarıldı.

İtfaiyecilerden kaplumbağaya can suyu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Salı günü başlayan orman yangınının kontrol altına alınması için tüm kurumlar canla başla çalışırken, ormanlık alanda yaşam mücadelesi veren canlılar da unutulmuyor.

Datça’da caretta caretta kıyıya vurdu

Muğla'nın Datça ilçesinde caretta caretta cinsi kaplumbağa ölü olarak kıyıya vurdu.

Deniz kaplumbağalarının korunması için bir araya geldiler

Deniz kaplumbağalarının Akdeniz'de korunması için iş birliği yürüten uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, MAVA Vakfı'nın desteklediği proje kapsamında DEKAMER'in ev sahipliğinde Pamukkale'de bir araya geldi.

Ağlara takılan kaplumbağayı tekrar denize bıraktı

Caretta Caretta Deniz kaplumbağası ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının en büyük düşmanı balıkçı ağları, balıkçılara verilene eğitim ile bu canlılara karşı daha hassasiyet gösterilmesine neden oluyor.

Bodrum’da ölü deniz kaplumbağası sahile vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası ölü olarak sahile vurdu.

Tedavileri tamamlanan deniz kaplumbağaları denize bırakıldı

Muğla'nın Ortaca ilçesi İztuzu Plajı'nda düzenlenen törenle tedavileri tamamlanan 3 deniz kaplumbağası denize bırakıldı.

Deniz kaplumbağalarının “annesi” için şükran geçişi

Dalyan İztuzu Plajı'nda yumurtalarını bırakan deniz kaplumbağalarının neslinin korunması için verdiği mücadeleyle bilinen 'Kaptan June' lakaplı çevreci June Haimoff için şükran geçişi yapıldı. 15 dernek ve spor kulübü tarafından düzenlenen 'Kaptan June Şükran Geçişi' büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

"Emel" ve "Muhsine” takip cihazı ile denize bırakıldı

Fethiye’de Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 caretta caretta suya bırakıldı.

Ağzında poşetle kıyıya vurdu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde caretta caretta cinsi deniz kaplumbağası, ölü olarak sahile vurdu. Kaplumbağanın ağzında poşet olduğu görüldü.

Marmaris’te yaralı yeşil deniz kaplumbağası bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü körfezinde yaralı bulunan yeşil deniz kaplumbağası Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından DEKAMER'E teslim edildi.