Karaçulha Gönüllüleri Derneği Haberleri

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Haberleri

Yöremiz Yörük Geceleri Programı Belediye Başkan Adaylarını Ağırladı

Myra Mimarlık Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda Fethiye TV ve Beşkazanın Sesi tarafından hazırlanmış olan, Fethiye Gönüllüleri Derneği’nde gerçekleştirilen İsmail Peynirci ile Yöremiz Yörük Geceleri programının Karaçulha bölümü finali gerçekleşti. Finalde CHP Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, CHP Seydikemer Belediye Başkan Adayı Özgür Can Çoban, Cumhur İttifakı MHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’da konuk oldu.

“Yöremiz Yörük Geceleri” Programının Konuğu Kökten

Myra İnşaat Ahmet Yasin Çolak ana sponsorluğunda İsmail Peynirci'in sunumuyla "Yöremiz Yörük Geceleri" programına davet edilen AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, düzenlenen programa 50 araçla katılırken vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Geleneği Sürdürdü

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu.

Çolak, “Kültürümüzü Gelecek Nesillere Aktarmak İçin Çabalıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde, derneğe 100 Bin TL bağış yapan Myra Yapı İnşaat Firması sahibi Ahmet Yasin Çolak, parayı dernek yönetimine teslim etti. 

Otgöz, “Yörük Şenliği çok önemli bir değeri ifade ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Programa katılan AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hancı, “Yörük Şenliği ile Türkiye genelinde nam salıyoruz”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, bu yıl sekizincisi düzenlenen Geleneksel Yayla Karaçulha Yörük Türkmen Şöleni’nde açıklamalarda bulundu.

Yörük Şenliğini Değerlendirdiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenliğe katılan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu, Fethiye Belediye Başkanı Yardımcısı Oğuz Bolelli ve Fethiye Belediyesi Başkan Vekili Metin Sevinç çeşitli açıklamalarda bulundu.

Çaylı, “Bu şölen sekiz senedir devam ediyor”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’ne katılan Karaçulha Eski Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, şenlik hakkında konuştu.

“Temsili gelin alma” gerçekleşti

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde “Temsili gelin alma” gerçekleştirildi.  

“Temsili gelin alma” programında doya sıya eğlendiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından bu yıl sekizincisi organize edilen Yayla Karaçulha Yörük Şenliği’nde “Temsili gelin alma” programı öncesinde doya sıya eğlendiler.  

İYİ Parti İlçe Teşkilatı Keşkek Günü’ne Katılım Sağladı 

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde İyi Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Ayfer İlhan Öçer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katılım sağladı. 

Milletvekili Demir, Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Demir, Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen Geleneksel Keşkek Günü etkinliğine katıldı.

KARAÇULHALILARDAN ANLAMLI ETKİNLİK

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı düzenlendi. Dernek binasında gerçekleştirilen programa ilgi yoğun oldu.

KARAÇULHALILARIN TIRI GAZİANTEP’E ULAŞTI

Karaçulha Gönüllüleri Derneği’nin depremzedelere yardım için Fethiye’den gönderdiği tır Gaziantep’e ulaştı.

KARAÇULHA GÖNÜLLÜLERİ’NDEN KAYMAKAM KARAMAN’A ZİYARET

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

KARAÇULHA BELEDİYESİ EMEKLİLERİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen programda Karaçulha Belediyesi emekli personelleri gönüllerince doyasıya eğlendi.

KARAÇULHA GÖNÜLLÜLERİ’NDEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Karaçulha Gönüllüleri Derneği 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenledi.

KARAÇULHA GÖNÜLLÜLERİ TOPLANTIDA BİR ARAYA GELDİ

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

BAŞKAN HANCI, “AŞURE ETKİNLİĞİMİZE TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğinin tarihi belli oldu.

ŞENLİK TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Karaçulha gönüllüler Derneğinin geleneksel hale getirdiği Yayla Karaçulha'da yapılan Yörük Şenliği tüm hızıyla devam ediyor.

Yörük Şenliği 23-24 Temmuz’da

Karaçulha Gönüllüler Derneği tarafından her yıl yapılan Yörük Şenliği bu yıl 23-24 Temmuz tarihinde Yayla Karaçulha Mahallesi’nde yapılacak. Çeşitli etkinliklerin yapılacağı şenlikte 24 Temmuz’da Özlem Şahin’de konser verecek.

Yörük Türkmen Şölenine Karaca’yı da davet ettiler

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı beraberinde yönetim kurulu, 23-24 Temmuz’da gerçekleşecek Yörük Türkmen şölenine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı da davet etti.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği Hamza Özkaraca için 3500 kişilik aşure ikramında bulundu

Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen geleneksel aşure etkinliğine yoğun katılım oldu. Geçtiğimiz aylarda Covid-19 salgınından dolayı hayatını kaybeden dernek üyesi Hamza Özkaraca hayrına düzenlenen etkinlikte 3 Bin 500 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

"Mahalle Bizim Gençlik Bizim" etkinliği kapsamında Karaçulha Gönüllüleri Derneğine ziyaret

Ak parti İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kaplan ile Ak parti Fethiye Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil beraberinde Karaçulhalı gençler, "Mahalle Bizim Gençlik Bizim" etkinliği kapsamında Karaçulha Gönüllüleri Derneğine ziyarette bulundu.

Karaçulha Yörük Şöleninin tarihi belli oldu

Fethiye Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından her sene gerçekleştirilen Karaçulha Yörük Şöleninin bu yılki tarihi belli oldu. Geleneksel hale getirdikleri Karaçulha Yörük Şöleninin bu yıl 24-25 Temmuz tarihlerinde yapılacağını dile getiren Fethiye Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Halil Hancı, “Yapılan açıklamalarla normalleşme bazında biraz daha serbestleşti. İnşallah o tarihte uygun olursa pandemi nedeni ile her hangi bir yasak gelmezse biz Karaçulha gönüllüleri derneği olrak yönetim kurulu toplantımızı da yaptık. Her hangi bir aksilik olmaz ise 24-25 Temmuz’da Yayla Karaçulha’da şölenimizi yapacağız” dedi.

Karaçulha Gönüllüleri Derneği’nden Şehitlerimize Saygı

Karaçulha Gönüllüleri Derneği bu haftaki Yörük Yaren eğlence programını iptal etti. Bunun yerine başta İdlib’teki hain saldırıda şehit olan askerlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu ve lokma dağıtıldı. Böyle bir dönemde eğlence etkinliği yapılmaması kararı aldıklarını kaydeden Dernek Başkanı Halil Hancı, “Eğlence programını iptal ederek şehitlerimiz için duada bulunulup, lokma döktürdük” dedi.

Şehitlerin Anısına Lokma Döktürdüler

Her 15 günde bir düzenledikleri Yörük Yareni eğlenceleri ile Yörük kültürünü yaşatan Karaçulha Gönüllüleri Derneği, şehitlerimizin olmasından dolayı konseri iptal ettiler. Gerçekleşen programda Mevlit okunup, lokma döktürüldü.

Yörük Kültürü Yaşatılıyor

Türkiye Kamu-Sen Fethiye İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Yörük Türkmen Türkü Şöleni etkinliği Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Karaçulha Gönüllüleri Derneği saz ekibi tarafından yöresel türküler ve oyunların sunulduğu organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.