Karakulak Haberleri

Karakulak Haberleri

Başkan Aras’tan 'Orman'ın sırrı Karakulak’lı mesaj

Orman yangınlarına en hassas iller arasında ilk sırada yer alan Muğla’da orman yangınlarının önlenmesi ve ormanların korunmasına yönelik Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’da özellikle karayolu kenarında bulunan billboardlarda Karakulak fotoğrafı ile yangınlara dikkat çekti.

Türkiye'de İlk Defa Karakulak'a Uydu Takip Cihazı Takıldı

2021 ve 2022 yıllarında Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde çıkan orman yangınlarında Yaban Hayatı Koruma sahalarında çıkan orman yangınlarında yaban hayatındaki birçok canlı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmıştı.

Yaban hayatı foto kapanlarla görüntülendi

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesi Göktepe Dağı'nda kurulan foto kapanlar tarafından kurt sürüsü, domuz ve karakulak görüntülendi.

'Karakulak’ Avusturya Doğa Filmleri Festivali'nde finale kaldı

Yönetmenliğini Ece Soydam’ın, danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Avusturya’da düzenlenen Innsbruck Doğa Filmleri Festivali’nde finale kaldı. Belgesel, Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi Seçimler’ arasına girmişti.

‘Orman’ın hayalet Kedisi’ Karakulak ölü bulundu

‘Orman’ın hayalet kedisi’ olarak da bilinen ve nesli tehlike altında olması nedeniyle koruma altında olan Karakulak Muğla’nın Kavaklıdere ilçesinde ölü bulundu.

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

MUĞLA'DA NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KARAKULAKLAR FOTOKAPAN İLE GÖRÜNTÜLENDİ

Muğla’da nesli tükenmekte olan karakulak ve iki yavrusu ormanlık alana yerleştirilen fotokopan tarafından görüntülendi.

KARAKULAK TÜRÜ EYLEM PLANI ÇALIŞTAYI MUĞLA’DA YAPILDI

Yeni Bir Metodoloji çerçevesinde Türkiye'deki Nesli Tehlike Altındaki Türler İçin Eylem Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi Projesi'ne bağlı olarak 'Karakulak Eylem Planı Çalıştayı' Muğla'da yapıldı.

YANGINDAN KURTULAN YAVRU KARAKULAK MARMARİS-DATÇA ARASINDA BULUNDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Bördübet mevkiinde 21 Haziran'da çıkan orman yangınında doğal yaşam alanının yüzde 90'ı yanarken, bölgede yaşayan yavru karakulak, Datça Balıkaşıran mevkiindeki bir tesisin yakınlarında bulundu.

Nesli tükenme tehlikesinde olan karakulak ölü bulundu

Türkiye’de sayısı çok az olan ve ’karakulak’ (Caracal caracal) adıyla bilinen yabani kedi türü, Muğla’nın Fethiye ilçesinde ölü olarak bulundu.