Karşılıyor Haberleri

Karşılıyor Haberleri

Derince Barajı bölgenin su ihtiyacını karşılıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Derince Barajı 8 bin 300 dekarlık Selimiye Ovası'nın tarım arazilerinin sulanmasına imkan tanıyor.

MSKÜ Yeni Öğrencilerini Karşılıyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, yeni kayıt yaptıracak öğrencileri için karşılama töreni düzenliyor.

Karaağaç Biberi Bodrum’un Tatlı Acısını Karşılıyor

Edirne’de 40 dereceyi bulan sıcağın altında ciğerin can yoldaşı patentli ve tescilli Karaağaç biberinin hasadı 100 tarım işçisiyle başladı.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

BBŞT, BEŞİNCİ YILINI “SİHİRLİ GEMİ” İLE KUTLUYOR

İlk kez 27 Mart 2018 Dünya Tiyatro Günü’nde perdelerini açan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT), beşinci yılını Sihirli Gemi adlı çocuk oyununun prömiyeri ile karşılıyor

KOÇYİĞİT, “DEPREMZEDELERİN HER TÜRLÜ TALEBİNİ KARŞILIYORUZ”

Fethiye Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ‘nün spor salonunda depremzedelere yardım çalışmaları sürdürüldü. Fethiye’den devam eden yardım çalışmaları ise bugün itibariyle Türk Kızılay Fethiye Şubesi tarafından sürdürülüyor.

KÖYCEĞİZ'E GELEN DEPREMZEDELERİN İHTİYAÇLARINI YARDIMSEVERLER KARŞILIYOR

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine gelen depremzede vatandaşların ihtiyaçları yardımsever gönüllüler tarafından karşılanıyor.

Temizlik görevlilerinin çikolata ikramı gönülleri fethediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki çocuklar kendilerine çikolata ikram eden belediye temizlik görevlilerinin ve çöp kamyonunun gelişini her gün büyük heyecanla beklerken, personeli alkışlarla karşılıyorlar.

Çoban, “Yüz yüze eğitim hayatı sorunlarla ve yine andımız okunmadan başlıyor”

Yüz yüze eğitimden uzak geçen bir buçuk yılın ardından okulöncesi ile ilk ve orta dereceli okullar yeniden tam zamanlı olarak eğitim öğretime açıldı. Okulların yeniden yüz yüze eğitime açılmasıyla bir basın açıklaması yayınlayan İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Ülke genelinde 18 milyon civarında öğrencimiz nihayet yüz yüze eğitimle buluşuyor. İlk ve orta öğretim kurumlarımız, sağlanan olanaklar ölçüsünde hazırlıklarını yapabilirlerken, özellikle son aylarda yine artan pandemi tehlikesi nedeniyle veliler, haklı olarak eğitim öğretim sezonunu adeta diken üstünde karşılıyor” dedi.

Girgin Fethiye ve Seydikemer’deki su sorunu TBMM’ye taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Fethiye ve Seydikemer’deki çiftçilerin su sorunu sordu. Girgin “Ülkemiz tarımı ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çiftçimiz topraktan uzaklaşıyor, ektiği ile masrafını zor karşılıyor. Bu şartlarda bir de Fethiye ve Seydikemer’deki çiftçilerimiz su sorunu ile boğuşuyor. Tarımsal üretimin devamını sağlayacak şartları oluşturmak devletin kamusal sorumluluğudur” dedi.

Menteşe Belediyesi, yangınlarda sahadaki ekiplerin ihtiyaçlarını karşılıyor

Orman yangınlarına sahada görevli tüm birimleriyle destek veren Menteşe Belediyesi, Yardım Toplama Merkezlerinde kurduğu ekiplerle yangına müdahale edenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kızılay, Seydikemer’de yaraları sarıyor

Seydikemer’de meydana gelen ve üç gündür devam eden yangın bölgesine Kızılay seferber oldu. Binlerce hayvanın telef olduğu, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle döndüğü yangınlar adeta yürekleri dağladı. Mağdur vatandaşların yanında olan Türk Kızılay’ı bir yandan üç öğün yemek dağıtımı gerçekleştirirken, diğer yandan temizlik ürünleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor.

Turizm kenti Bodrum’un merkeze bağlı köyünde susuzluk isyanı

Turizmin gözbebeği Bodrum'da suyu olmayan köy halkı isyan etti. Afrika'daki su sıkıntısının aynısını Bodrum'da yaşayan köy halkı su sarnıçlarından su ihtiyaçlarını karşılıyor.

Oymak, “Kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor”

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye Kadın Kolları, ilçe teşkilatında bir basın açıklaması yaptı. İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak, “Bu yıl 25 Kasım’ı pandemi koşullarının gölgesinde karşılıyoruz. Ancak hepimiz biliyoruz ki; ülkemizde kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlalleri artarak devam ediyor” dedi.

Mete Ay; “2019 Sezonu dolu dolu geçecek”

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay, yaklaşan turizm sezonundan beklentilerini açıkladı. 2019 yaz turizminin Fethiye, Çalış ve bölgede dolu dolu geçeceğini ifade eden Ay, İngiltere’den bölgeye olan ilginin arttığına dikkat çekti. Mete Ay, geçtiğimiz yıllara göre İngiltere’den ilk defa Türkiye’ye gelen turist sayısında gözle görünür şekilde artış yaşandığını kaydetti. 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinin Çalış’ta tatil planı yapan misafirlerin rezervasyonlarını iptal ettirdiklerini ve bunu hoşgörüyle karşıladıklarını ifade eden Ay; “Seçimin iptali ve yeni seçim tarihi ile ilgili doğabilecek bütün rezervasyon iptallerini bütün otelciler hoş görülü olarak karşılıyor. FETOB’un geçtiğimiz günlerde vermiş olduğu demecine Çalışlı turizmciler olarak tümüyle katılıyoruz. Tatile gelmeyecek kişilere paralarını iade ve rezervasyon iptallerinin kabulünü her zaman yapıyoruz. Biz de müşteri memnuniyeti önceliktir. Müşterilerimizi kötü bir duruma sokmak istemeyiz” dedi.

Otgöz; “Çamur atanlar çamura gömülecek!”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve mevcut Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, seçim çalışmaları kapsamında ilçede adım atılmadık yer bırakmıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşan Yakup Otgöz’ü vatandaşlar büyük bir coşku ile karşılıyor. Rakiplerinin ismini kullanmadan eleştirilere cevap veren Otgöz, “Geçen seçimlerde 12 gün kala çamur atmaya başlamışlardı. Şimdi adayın biri çıkmış, 30 gündür sallıyorda sallıyor. Allah aşkına bir tane proje üret. Milletin oyuna talip ol! Kaynağı nereden bulacaksın, projelerini nasıl hayata geçireceksin birazda bunlardan bahset” diye konuştu.

Başkan Otgöz’den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ sebebiyle basın çalışanları için bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Otgöz mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için gerek yerel, gerek ulusal basında görevini sürdüren basın çalışanlarının ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmalarını takdirle karşılıyorum. ''Dinamik mesleklerden biri olan gazetecilik, ideal manada haberin doğrusunu insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu sahiptir. İletişim çağının hayatımızın her noktasına sirayet ettiği günümüzde bu anlayışla görev icra eden tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.