Katma Değer Haberleri

Katma Değer Haberleri

Meyve Sebze Kurutma Tesisi İle Dört Mevsim Üretim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

Meyve – Sebze İhracatçılarından Katma Değerli Ürün Hedefi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ çerçevesinde 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

Fethiye’de vergi rekortmenleri kimler?

Fethiye’de geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda ilk sıraları paylaşan rekortmenler devlete önemli katma değer sağladılar.

Bu sefer de KDV'ye zam geldi! 

Katma Değer Vergisi (KDV) oranı zammı, Resmi Gzazete'nin yayınlanmasının ardından gündeme geldi. Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Milletvekili Aday Tan, “Halkımız yine doğru tercih yapacaktır”

AK Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, "14 Mayıs’taki tercih çok önemli. Katma değerden yana olanlarla mı yoksa kurusıkı sallayanlarla mı bu ülke yola devam edecek. Biz inanıyoruz ki şimdiye kadar nasıl doğru tercih yapıldı ise yine doğru tercih yapılacaktır" dedi.

Turizme istihdam ve katma değer sağlayacak

Marmaris’e ve Türkiye turizmine yaz kış daimî katma değer üreten bir işletme olması hedeflenen ‘Kızılbük Thermal Wellness Resort’ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı ÇED raporu ile inşaatına kaldığı yerden hız kesmeden devam ediyor.

BARUT ÇİFTİ, AŞKLARINI YK ENERJİ'DE BULDULAR

Ş. (YK Enerji), kurulduğu günden bugüne, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine oluşturduğu katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. Genellikle bölge halkının istihdam edildiği YK Enerji'de pek çok genç sadece işine değil aşkına da kavuşuyor. Bunlardan biri de YK Enerji'de çalışırken tanışıp evlenen Özlem-Emre barut Çifti oldu.

CHP’li Erbay: Köyceğiz Çileğini dünya markası haline getirebiliriz

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Köyceğiz ilçesindeki çilek üretiminin ülke ekonomisine büyük katma değer kazandırma potansiyeli olduğunu vurgulayarak, çilek üreticisinin desteklenmesi durumunda çilek üretiminin dünya ile yarışabilecek düzeye geleceğini söyledi.

GİRGİN: ‘SERVİSÇİLER İFLAS BAYRAĞINI ÇEKMEMEK İÇİN ZOR DAYANIYOR’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin Genel Kurul’da görüşmeleri sürüyor.

GİRGİN: MUHTARLARI DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞI HÂLİNE GETİRMELİYİZ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” bu hafta Genel Kurul’da görüşülecek.

GİRGİN: ‘HAKKI VERİLSE DÜNYAYI DOYURACAK OLAN ÇİFTÇİMİZİ ACİZ VESİKASI ALIR HALE GETİRDİLER’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı.

GİRGİN: ‘TURİZME DERMAN OLACAK BİR DESTEKLEME PAKETİ HAZIRLANSIN!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine devam edildi. İlk 21 maddenin görüşmeleri tamamlandı. Teklif’in Komisyon’daki görüşmelerinin bugün bitmesi bekleniyor.

GİRGİN YENİ TORBA YASAYI DEĞERLENDİRDİ: HALKIMIZIN GERÇEK SORUNLARINA DERMAN OLACAK BİR PAKET DEĞİL

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 39 maddeden oluşan ve 17 kanunda değişiklik yapan, “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine başlandı. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, kanun teklifinin geneli üzerine yaptığı konuşmada ,vatandaşın yüzünün gülmediğini, canının yandığını belirterek bu noktada getirilen kanun teklifinin vatandaşın gerçek sorunlarına derdine derman olacak bir kanun teklifi olmadığını belirtti.

Aydem ve Gediz Perakende Tasarruf Sağlayan Enerji İzleme Ürünlerini Tanıttı!

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, verimlilik odaklı teknolojik ürünleriyle, işletmelerin enerji yönetimi ihtiyaçları için katma değer sağlayan dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Kurumsal müşterilerinin, elektrik tüketimlerini her zaman, her yerde gerçek zamanlı izleyerek kayıt altına almasına imkan veren Aydem ve Gediz Perakende, şirketlerin enerji tüketimlerinin raporlamalarını da sağlayan yeni enerji izleme ürünlerini tanıttı.

İlk karpuz hasadı gerçekleşti, üreticilere fide dağıtıldı

Muğla’da “Katma Değeri Yüksek Sebze Üretim Projesi” kapsamında 40 bin adet karpuz ve 23 bin adet altay f1 tipi salatalık fidesi üreticilere dağıtıldı.

Muğlalı arıcılara eğitim

Yüzde 68'i ormanlarla kaplı olan Muğla'da çam balı üreticisinin daha fazla verim elde etmesi için 'Sürdürülebilir Arıcılık, Katma Değerli ve Verimli Üretim' çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi üniversite ve kooperatif ile yapılan şibrilği ile arıcımara eğitim verecek.

3. Yıla Pastalı Kutlama

Nezahat Güler tarafından 3 yıl önce kurulan Gizza Homes, 3. yılını renkli bir organizasyon ile kutladı. Emlak ofisinde gerçekleşen kutlama etkinliğine çok sayıda davetli katıldı. 11 personelin çalıştığı emlak ofisi hem istihdam hem de ekonomik anlamda bölgeye katma değer sağlıyor.

Her Geçen Gün İlgi Artıyor

Fethiye’nin Karaçulha Mahallesi’nde her hafta kurulan 2. el pazarına ilgi her geçen gün artıyor. Hem stant hem de ziyaretçi sayılarında her hafta artış gözlenirken, bölge ekonomisine de önemli bir katma değer sağlıyor.