Kedi Ve Köpekler Haberleri

Kedi Ve Köpekler Haberleri

Bodrum'da Kedi Ve Köpekler Zehirlendi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sokakta bakılan kedi ve köpekler, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakılan zehirli yiyecekler ile zehirlendi. Olayda 1'i sahipli 4 köpek ile 3 kedi öldü.

MUĞLA'DA 37 BİN HAVYANA MİKROÇİP TAKILDI

Evcil hayvanların kayıt altına alınması ve kontrolünde de teknolojik uygulamalarla çeşitli sorunların önüne geçilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman İl Müdürlükleri ile Özel veterinerler tarafından sahipli kedi ve köpeklere takılan mikroçip uygulaması 31 Aralık tarihinde sona erecek.

SEYDİKEMER’DE KEDİ VE KÖPEKLERE MAMA DAĞITILDI

Seydikemer Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla ilçe merkezindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kedi ve köpek maması dağıttı.

MENTEŞE'DE KEDİ VE KÖPEKLERE MAMA DAĞITILDI

Bölge Müdürlüğü Muğla Şubesi tarafından 4 Ekim hayvanları Koruma Günü dolayısıyla sokak hayvanları için vatandaşlara kedi ve köpek maması dağıtıldı.

Kedi Ve Köpeklere Kimlik Kartı

Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik 26/2/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında sahipli köpekler 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren kimliklendirilmeye başlanmıştı.sahipli kedi ve gelincikler ise 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kimliklendirilerek kayıt altına alınacak.

Kedi ve köpeklere mikroçip

Muğla'nın Fethiye, Marmaris, Bodrum gibi büyük turistik ilçelerinde turizm sezonunun sonunda sahiller ve sokaklar sahipsiz köpekler ile dolarken, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, sokaklara terk edilen hayvanların potansiyel risk taşıdığını belirtti. Eroğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği'nin imzaladığı protokole göre 2021 yılında sahipli köpeklere, 2022 yılında ise kedilere mikroçip takılacağını söyledi.

Çöp konteynerini devirip içinde ilaç kutusu aradılar

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenen kedi ve köpeklerden bazıları öldü, bazıları yaşam mücadelesi veriyor. Ölen can dostları için mezar kazan mahalleli, çöp konteynerinden buldukları ilaçlarla birlikte suç duyurusunda bulunacaklar.

Can dostlar onlara emanet

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde 7 yıl önce kurulan Yeşilüzümlü Hayvan Bakım Topluluğu (ACU), çevredeki sokak hayvanlarına sahip çıktılar. Kedi ve köpekler için kendi imkanları ile bakım alanı sağlayan gönüllüler, düzenledikleri etkinlikler ve destekçileri sayesinde 100 civarında hayvanın bakımını sağlıyor.

Kedi ve köpekler odun sobası ile ısınıyor

Fethiye Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’nde koruma altına alınan kedi ve köpekler görevliler tarafından yakılan sobalarla soğuktan korunuyor.

Sakin kent kedi ve köpeklere kaldı

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında uzun bir aradan sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının ilk gününde Muğla'da vatandaşlar kısıtlama uygulamasına uyarken, sokaklar sakinliğe büründü.

Sokak hayvanlarını besleyen geri dönüşüm otomatı

Özel Fethiye Lokman Esnaf Hastanesi ile bir mama markasının ortaklığında, Sıfır Atık projesine katkı için hazırlanan mamamatik otomatı vatandaşlardan beğenisini kazandı. Geri dönüşümlü bir malzeme atıldığı zaman otomat, sokakta yaşayan kedi ve köpekler için mama imkanı sunuyor.

CAN DOSTLARA KARTALLARDAN MAMA DESTEĞİ

Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği yeni bir sosyal sorumluluk projesi daha gerçekleştirdi. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri Fethiye Belediyesi hayvan barınağı için şu kış günlerinde mama desteğinde bulundular. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Meclis Üyelerinin de karşıladığı Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları “sosyal sorumluluk projesi kapsamında barınaktaki kedi ve köpeklere mama desteği sağlamak istedik” dedi. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği başkanı Özkan Torunoğulları ve yönetim kurulu üyeleri yanlarında getirdikleri mamaları yetkililere teslim ederek herkesi bu konuda daha duyarlı olmaya davet ettiler. Fethiye Beşiktaş Taraftarlar Derneği’nin yaptığı her etkinlikte yanlarında olan Fethiye Belediye Alim Karaca’ya teşekkür ettiler.

Miniklerden Örnek Davranış

Fethiye’de hizmet veren Mini Akademi Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nin minik öğrencilerinden anlamlı ziyaret… Etkinliklerde kendi yaptıkları hayvan figürlü kumbaralarda biriktirdikleri harçlıklar ile Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı’ndaki kedi ve köpekler için mama alındı.