Kilo Haberleri

Kilo Haberleri

Menteşe Belediyesi’nden ücretsiz sağlık kontrolü

Menteşe Belediyesi vatandaşlarına sunduğu hizmetlerle sosyal belediyecilik anlayışını her geçen gün güçlendiriyor. Belediyenin sağlık ekipleri tarafından Perşembe günü zabıta noktasında kurulan stantta, tezgâhlarından ayrılamayan pazar esnafına ve alışverişe çıkan vatandaşlara ücretsiz olarak şeker, kan, kilo ve boy ölçümleri yapıldı.

Çocuklarının eğitimi için her gün 40 kilometre yol kat ediyor

Muğla’nın Yerkesik Mahallesi'nin kırsal kesimlerinde yaşayan Halise Yılmaz (50), çocuklarının eğitimi için iki yıldır her gün büyük bir özveri gösteriyor. Bölgede sosyal aktivite imkanlarının sınırlı olması nedeniyle çocuklarını daha iyi bir eğitim ortamına kavuşturmak isteyen Yılmaz, her sabah 40 kilometre mesafedeki Gençlik Merkezi'ne gitmek üzere yola çıkıyor.

Turizm kenti Marmaris'teki asırlık su hikayesinde mutlu sona yaklaşıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesine 60 kilometre mesafede, yarımadanın en uç noktasında ve bir ucu denize bakan Taşlıca Mahallesi'nde asırlık su sorunu, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl başlattığı "Bozburun Yarımadası İçme Suyu Projesi"nin tamamlanması ile çözülecek. Kırsal Taşlıca Mahallesi'nde neredeyse her evde, geleneksel beton sarnıçlar bulunurken, içme suyu için en yakın köy Söğüt Mahallesi'ndeki çeşmeden içme suyu temin ediliyor.

Marmaris'te kaybolan Rus turistin önce telefonu, sonra cansız bedeni bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova için, Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları sonucunda bugün önce cep telefonu sonra cansız bedeni bulundu.

Bodrumlu balıkçılar, 316 kiloluk dev orkinos yakaladı

Bodrumlu balıkçılar, Didim açıklarında 3 metre boyunda 316 kilo ağırlığında orkinos yakaladı.

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'nde Trafik Yoğunluğu

Fethiye’ye gelenlerin görmeden gitmediği dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi'nde 26 Ağustos'ta sezon yoğunluğu nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Bu yol 60 kilometrelik mesafeyi 5 dakikaya düşürüyor

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı dünyaca ünlü Dalyan Mahallesi'nin su kanalı ile araçlar, karayolu ile 60 kilometre ve en az 1 saat sürecek olan yolu, 3 dakikada geçiyor. Feribotlar ile hiçbir köprü olmayan kanal geçişi sabah 07.30 da başlayıp gece yarısı 00.00'a kadar yaz kış devam ediyor.

Marmaris'ten Kaybolan Rus Turistin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesine 11 Ağustos'ta gelen ve 17 Ağustosta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmediği belirtilen Rus turist Natalya Somova için en son görülen yer olan Karya yürüyüş yolunun başlangıç noktasından itibaren 11 kilometrelik alanda başlayan arama çalışmaları ve kamera incelemeleri devam ediyor.

Fethiye Huzurevi'nde Dev Salatalık Yetiştirdi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde huzurevinde yaşayan Ali Süleymaniyelioğlu (78), kurum çalışanı aracılığıyla Çin'den getirilen salatalık tohumlarını huzurevi bahçesine ekti. Hızla büyüyen Çin salatalığı 60 santimetre uzunluğa, 20 kilo ağırlığa ulaştı.

Almanya'dan bisiklet ile Fethiye'ye geldi

Almanya'nın Hamburg kentinde yaşayan Ender Kurtoğlu, 3 bin 500 kilometre pedal çevirerek bisiklet ile 8 günde Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.

MUSKİ’nin Köstebeği Muğla’yı Tarıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, ‘Köstebek’ adlı robot kamera ile kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarını tarayarak yerüstüne çıkmayan arızaları tespit ediyor. Ekipler bugüne kadar 290 kilometrelik kanalizasyon hattının taramasını yaparken arızalara gidererek yeraltı su kaynaklarının kirlenmesini önlüyor ve çevreyi koruyor.

Fethiye Ölüdeniz’de Trafik, Bayram Günlerini Aratmıyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyaca ünlü Ölüdeniz Mahallesi’ndeki trafik, bayram günlerini aratmıyor. Kilometrelerce oluşan araç kuyruğu araç sürücülerini çileden çıkardı.

15 Temmuz şehitleri için 62 kilometre pedal çevirdiler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 7.'si düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Yol Yarışı'nda ter döken 254 bisikletçi, 15 Temmuz şehitleri için 62 kilometre pedal çevirdi.

Gündoğan'da deniz dibi temizliği: 213 kilogram atık çıkartıldı

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizliğinin dokuzuncu etabı Gündoğan koyunda yapıldı.

MUSKİ, 10 yılda Muğla’dan Artvin’e kadar temizledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri Muğla genelinde bugüne kadar yaklaşık Bin 600 kilometrelik dere temizliği yaparak Muğla ile Artvin arası kadar bir mesafede temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Tatilciler Dönüş Yoluna Geçti, Kilometrelerce Araç Kuyruğu Oluştu

Bayram tatilinin Bodrum’da geçiren yerli turistler kurban bayramının bitesiyle birlikte yola çıkmaya başladı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu ilçede 12 saate 20 bin araç çıkış yaptı.

Denize Uzaklığı 75 Kilometre Olan Mahalle Halkı Doğal Havuzda Serinliyor

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde bulunan akarsuda, mahalle halkının serinleyebilmesi için 3 metre derinliğinde doğal bir yüzme havuzu yapıldı. Denize 75 kilometre uzaklıkta olan Göktepe Mahallesi sakinleri, bu havuz sayesinde serinleme fırsatı buluyor.

Muğla’da 15 Kilometrelik Araç Kuyruğu Dron İle Görüntülendi

Muğla'da Fethiye-Marmaris karayolu Sakar Geçidi'nde arızalanan otobüs trafiği felç etti. Karayolunda oluşan 15 kilometrelik araç kuyruğu dron ile görüntülendi.

Fethiye’de mangal sezonu başladı

Haziran ayına girilirken Fethiye'de hava sıcaklıkları yükseldi. Sıcak havayı mangal yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise Uludağ Odun Kömür'ün yolunu tutmaya başladı.

3 günde 3 kilo verdiren inanılmaz diyet! Fethiye’de Uzman Diyetisyen Arsal açıkladı..

Son dönemde birçok kişinin başvurduğu diyetlerden biri olan sıvı diyeti etkisiyle çok konuşuluyor.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Fethiye’de yalnızca bir dilim karpuzun fiyatı görenleri hayrete düşürdü!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde her Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun fiyatını görenler hayrete düştü. Bakın Fethiye Salı Pazarı’nda karpuzun dilimi kaç lira? Kilosu kaç lira? Siz değerli okuyucularımız için öğrendik..

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fethiye Salı Pazarı’nda Çağla Tezgâhlarda! Fiyatını Duyan Tekrar Soruyor

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Salı günleri kurulan Fethiye Salı Pazarı’nda bahar aylarının vazgeçilmez lezzeti olan çağla, tezgâhlarda yerini almaya başladı. Peki kilogram fiyatı ne kadar? Fiyatını duyanlar tekrar soruyor!

Muğla'da karpuz, çilek ve çağla pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı

Muğla'da bahar aylarında çıkan çağlalar ve yaz aylarının meyvesi olan karpuz ve çilek pazar yerindeki tezgahlarda yerini aldı. Datça bademinin kilosu 200 TL'den, İran kapuzları 50 TL ve çileklerde kilosu 100 TL üzerinden satılıyor.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Bozburun İçme Suyu Hattının 10 Kilometresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Tehlikeli yolculuk kamerada

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosiklet üzerindeki kasksız yolcunun dev ekran televizyonu kilometrelerce taşıması, kameralara yansıdı.