Kira Haberleri

Kira Haberleri

Menteşe’de doğalgaz kazı izin ve yüzey kaplama protokolü imzalandı

 Menteşe Belediyesi, doğalgaz dağıtım firması ile ‘Kazı İzin ve Yüzey Kaplama Onarımı Protokolü’ imzaladı. Proje kapsamında; Bayır, Camikebir, Düğerek, Emirbeyazıt, Karamehmet, Karşıyaka, Kiramettin, Müştakbey, Orta, Ortaköy, Yeniköy, Akçova Mahallelerinde tamamlama çalışması yapılacak.

Fethiye’de yol üstü otopark uygulaması kalktı mı? Sentpark dönemi bitti mi? Son durum nedir?

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulamasından sonra yapılan ihaleyi iki firma katılmış ihaleyi Sentinus İlaç San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı.3 yıllık yapılan sözleşmenin ardından Muğla ilçelerinde uygulanmaya başlayan yol üstü otopark uygulaması sona mı erdi?

Saatcı: Emeklilere 5000 TL’ye Kadar Destek Vereceğiz

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 31 Mart seçimlerinden başarı ile çıkmaları halinde kirada oturan emeklilere 5000 TL’ye varan sosyal yardım yapacaklarını açıkladı.

Karaca, 'Türkiye’de de Birinci Sıraya Yükselmiş Durumdayız'

Bu yıl 27. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) organizasyonuna katılan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca izlenimlerini aktardı. Başkan Karaca, “Fethiye 2024 yılında yeni bir rekor kıracak” diye konuştu.  

Milletvekili Otgöz’den Müjde

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

MUTSO'da Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Turizm Amaçlı Kiralanacak Konutların Belgelendirmesine  ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Okullar Arası Futsal Müsabakaları Kıran Kırana Geçiyor

Muğla'da Okullar Arası Genç Erkekler Futsal Turnuvası devam ediyor. Turnuvada Fethiye'den 10 lise yer alıyor.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Fethiye Esnaf Ve Sanatkârlar Odası'nda Düzenlenen Toplantıya Yoğun İlgi

Turizm amaçlı olarak konut kiralanmasına dair yönetmelik konusunda Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nda düzenlenen toplantıya yoğun ilgi olunca birçok vatandaş içeriye giremedi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Muğla İndirim Programı (MİP) kapsamında, üyelerine ayrıcalıklı hizmet sunmayı sürdürüyor

Araç kiralama firması Wish Car Rental ile imzalanan protokol kapsamında, MUTSO üyelerine, hemen ödeden yapacakları indirimli fiyat üzerinden yüzde 30 indirim uygulanacak.

Menteşe Kent Meydanı Vatandaşlara Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanan Menteşe Belediyesi tarafından peyzaj düzenlemeleri, meydan içerisindeki kafe ve dükkânların kiralanması süreci tamamlanan Kent Meydanı Muğlalıların buluşma noktası olmaya devam ediyor.

Günübirlik kiralamalar ile ilgili çıkan yasadan Marmarisli turizmciler memnun

Dünyanın ve ülkemizin gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki turizmciler ve emlakçılar resmi gazetede yayımlanan günübirlik ev kiralamalarına yönelik alınan karar ile ilgili konuştu.

Gündem Olan Dedeler Barıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde kıraathanede okey oynarken aralarında çıkan kavgayla gündem olan dedeler barıştırıldı. Aynı kıraathanede aynı okey masasında buluşan dedeler, bu kez çay içip şikayetlerinden vazgeçti.

Dedelerin okey masasındaki taş kavgası kıraathaneyi karıştırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde okey oynamak için bir kıraathanede toplanan bir grup dede arasında çıkan kavgada ıstakalar havada uçuştu.

Ertürk, “Biz emekliler daha kasabın yolunu bile göremedik”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'nun kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımlandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14.025 TL'ye yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye çıktı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL olurken, yıllık gıda enflasyonu ise sınırlı düşüşle yüzde 80,12 oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Abuzer Ertürk, açıklamalarda bulundu.

Avcı, “Evler 15 bin lira benim maaşım 7 bin 500 lira!”

Türk-İş'in Açlık ve Yoksulluk Sınırı araştırmasının kasım ayı sonuçları yayınlandı. Buna göre açlık sınırı 14 bin 25 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL oldu. Fethiye’de emekli Dilaver Avcı, bu durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Süper Yat Romea 160 ton yakıt aldı

Haftalık kirası dudak uçuklatan, dünyanın sayılı süper yatlarından 82 metre uzunluğundaki Romea karadan yakıt ikmali yapmak için Fethiye Limanı'na demir attı.

Eşi, kayınvalidesi ve kayınbabasını bıçaklamıştı

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde boşanma aşamasında olduğu eşinin yaşadığı babasının evine pencere camını kırarak girip eşini, kaynanasını ve kayınbabasını bıçaklayarak yaralayan damat 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin karar duruşmasında bıçakla yaraladığı eşi ile anne-babasından özür dileyen damat Mustafa Sazboğaz, "Çok pişmanım. Kendilerinden ayrı ayrı özür diliyorum. Kızımı göstermedikleri için bu olay meydana geldi. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.

Fethiye'de emekli isyan etti

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın birlikte çalışmasıyla yapılacak düzenlemelerle en düşük emekli maaşının yükseleceği ve Ocak zammıyla birlikte bütün emekli maaşlarının zam alacağı öğrenildi. Fethiye’de yaşayan emekli Seyfi Deveci, emekli maaşının kiraya bile yetmediğinin isyanını mikrofonlarımıza belirtti.

Fly Kıbrıs Hava Yolları’ndan Dalaman seferi

Fly Kıbrıs Havayolları, Air Anka'dan kiraladığı Airbus A330 tipi uçaklarla Ercan Havalimanı operasyonlarına başladı. Nisan 2023'te ilk uçuşunu yapan, Kuzey Kıbrıs merkezli tarifeli uçuşlar düzenleyen ve 2024 yılı içerisinde de uçuş noktalarına Dalaman’ı da ekleyeceği duyuruldu.

“11.400 lira yeterli bir ücret değil”

Fethiye’de yaşayan vatandaşlar, asgari ücretin en az yoksulluk seviyesinde olması gerektiğini savunuyor. Artan kira, akaryakıt ve diğer giderlerin asgari ücretten çok daha üstte olduğunu söyleyen vatandaşlar, asgari ücretin 11.400 lira olmasını olumlu karşılamıyor.

Fethiye Tarhanası, Coğrafi İşaretini aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye tarhanasına coğrafi işaret aldı. FTSO’nun Seydiler Kilimi, Fethiye Tahini ve Fethiye Kaya İncirini coğrafi işaretle tescil ettirerek ekonomiye kazandırdığını hatırlatan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Son olarak da atalarımızdan bize kalan değerlerimizden şifa deposu Fethiye Tarhanasını coğrafi işaretle tescil ettirdik. Fethiye Belediyemizin coğrafi işaret tescillerini aldığı Fethiye Kaya Halısı ve Yeşil Üzümlü Dastarı ile birlikte coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 6’ya ulaştı. Şimdi sırada Nif Kirazı var.” dedi. 

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

‘’Zor Değil’’ Kitabının Lansmanında Ünlü İsimler Bir Araya Geldi

Gençlere yol gösteren videolarıyla dikkat çeken, sosyal medya platformlarında izlenme rekorları kırarak milyonlara ulaşan iş insanı Recai Çakır’ın hayatındaki kesitler kitaba çevrildi.

“Yıllardır Fethiye’de Hakem Hataları Damga Vuruyor!”

TFF 2.Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor, 6 haftanın sonunda henüz galibiyetle tanışamadı. Fethiyespor’a gönül vermiş taraftarlar, takımın kötü gidişatının bir an önce durmasını istiyor. Fethiye’de kıraathane sahibi Ömer Bey, Fethiyespor ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına anlattı.

Araç Kiralama Firması Yandı

Milas-Bodrum yolu üzerinde bulunan bir araç kiralama firmasına ait iş yerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında iş yeri içeride bulunan araçlarla birlikte yandı. Maddi hasarın milyarlarla ifade edildiği yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Arslan, “İlk galibiyetimizi almak istiyoruz”

Fethiyespor'un Galatasaray'dan kiraladığı genç defans Işık Kaan Arslan, 1-1 berabere kaldıkları Iğdır FK maçı ile yarın karşılaşacakları Somaspor maçı ile ilgili düşüncelerini FRT TV mikrofonlarına aktardı.

Evlilik maliyeti en az 200 bin TL

Düğün sezonun devam etmesiyle çarşı-pazarda hareketli günler sürüyor. Ancak enflasyonla birlikte düğün maliyetleri de son yılların zirvesinde. Beyaz eşyasından mobilyasına, gelinlikten salon kirasına kadar bir düğünün maliyeti en az 200 bin TL. 

Fethiye’de fahiş ev fiyatları bu kadarına da pes dedirtti

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki kiralık ev fiyatları 10 kat arttı. 80 metrekare evin kirası 16 bin liraya kadar yükseldi.

Özmen “Iğdır maçında şanssızlığımızı kıracağız”

Fethiyespor’un tecrübeli stoperi Sezer Özmen, GMG Kastamonuspor maçında alınan mağlubiyet ile karşılaşacakları Iğdır FK deplasmanı ile ilgili FRT TV mikrofonlarına çeşitli açıklamalarda bulundu.