Kiralar Haberleri

Kiralar Haberleri

Kiracı ve ev sahiplerine kötü haber!

Asgari ücrete 4 oranında zam yapılırken, Temmuz ayında ödenecek toplam tutar 11.402 TL'ye yükseldi. Temmuz zamlarıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracıların korkulu rüyası gerçek oldu. Konut fiyatlarına yeni bir artış yapılacağı belirtilirken, aidat ücretlerinin 0'dan fazla artabileceği vurgulandı. 

Emlakçılar taleplere cevap veremiyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaz sezonunun gelmesiyle hem kiralık hem de satılık ev arayışları ile birlikte imarı bile olmayan arsalara da talep arttı. Emlak sektörü temsilcileri, "Talep çok ama fiyatların yüksekliğinden işlem yok, yüksek kiralar sebebi ile kalifiye personel kalmıyor" dedi.

Fethiye’de yabancı konut satışı 90'larda başladı

Fethiye’de ev ve işyeri kiraların bu kadar yüksek olmasının nedeni bulunduğu alandan fazla talebin olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.

ESKİ BİNALARIN KİRALARI DEPREM ENDİŞESİYLE DÜŞTÜ

Fay hattına yakınlığından dolayı İstanbul'un deprem riski yüksek ilçelerinden Bakırköy'de eski binalardaki kira fiyatları 6 Şubat öncesine göre geriledi.

MARMARİS’TE KİRACILARIN KENDİLERİNİ ÇIKARMAK İSTEDİĞİNİ İDDİA ETTİKLERİ APART SAHİBİ KONUŞTU

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev kiralarının artması ve bazı konut sahiplerinin tadilat yaptıracağız evden çıkın uyarılarına istinaden elektrik ve suları kesildiği iddia edilen apartın sahibi yazılı basın açıklamasında bulunarak, apartın faaliyet gösterdiği yapıda; elektrik tesisatı ve su tesisatı ile beraber yapının ihtiyaçlara cevap verebilmesi açısından hemen her yerinde tadilat yapılma kararı alındığını, gerekli yasal prosedürlerin uygulandığını belirtti.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ SUAT ÖZCAN HAFTA SONUNDA MUĞLA VE İLÇELERİNDE BİR DİZİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ… 

CHP Muğla Milletvekili Suat ÖZCAN ülkenin çok zor günlerden geçtiğini özellikle ekonominin ve de  hayat pahalılığının alıp başını gittiğini, konut kiralarının çok yüksek olduğunu, çitçilerin mazot, gübre ve hayvanları için yem almakta çok zorlandığını buna mutlaka çözüm bulunması, bunun da en kısa zamanda bir erken Genel Seçimden geçtiğini ifade etmiştir.

Eğitim İş Sendikasından yüksek kiralara tepki

Eğitim İş Sendikası Fethiye Temsilcisi İstem Altınçekiç tarafından yükselen kiralarla ilgili basın açıklaması yapıldı.

Fethiye’de Konut Fiyatları Yükseldi

Muğla’nın güzide ilçesi Fethiye’de konut fiyatlarında son yılların en büyük artışı yaşanıyor. Yüksek enflasyon sebebiyle yükselen konut fiyatları, ev kiralarına da yansıdı. Geçtiğimiz yıla nazaran kira fiyatlarında neredeyse 00’e yakın artış gözlemlendi.

RATEM’den Yerel Televizyonlar İçin Türk Lirasına Davet

Döviz kurlarında gerçekleşen olağandışı artış sonrası bir açıklama yapan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Başkanı M. Aydın Şerbetçioğlu, Varlık Fonu bünyesindeki TÜRKSAT tarafından uydu kiralarında yapılan kur farkı artışının yerel medya kuruluşlarını ciddi zora soktuğunu dile getirerek, frekans kiralarındaki afaki artış kararından vazgeçilmesi, dolar üzerinden alınan ücretin Türk lirasına çevrilerek düşürmesi talebinde bulundu.

Muğlalı fenomen bu defa Muğlalı öğrencilerin sorunlarını dile getirdi

Pandemiden sonra okulların açılması ile üniversitelerde ders başı yapan milyonlarca üniversite öğrencisinin en önemli sorunları arasında yer alan barına sorunu ve yükselen ev kiraları Muğla'da sosyal medya fenomeni Murat Meral tarafından mizah konusu edildi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras konut kiralarına isyan etti

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kiralık konutlardaki fahiş fiyatlarla ilgili açıklama yaptı. Aras, konut kiralarındaki yükselmenin en büyük sebebinin günlük, haftalık, saatlik konutlarını 250-300 TL’ye kiralayanlar olduğunu söyledi.

Fethiye’de araç kiralamada hareketlik başladı

Fethiye’de yaz sezonun açılmasıyla birlikte araç kiralamalarında hareketlilik başladı. Korona virüsten dolayı toplu taşımayı tercih etmeyenler soluğu araç kiralama firmalarında alıyor. Yazın gelmesiyle birlikte hareketliliğin başladığını belirten Rent A Car İşletmecisi Ali Postlu, araç kiralarken dolandırılmamak için çok dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Menteşe Belediyesi'nden kiracılarına pandemi indirimi

Menteşe Belediye Meclisi Bahattin Gümüş Başkanlığında Konakaltı Kültür Merkezinde toplandı. 13 maddeden oluşan gündemin pandemiden etkilenen esnafa yönelik son maddesi komisyona havale edilmesinin ardından kabul edildi. Buna göre toplam 344 işletmesi bulunan belediye, kapalı olan 63 işyerinden kira almayacak. Kiralarda  3 ay boyunca açık olan ve işleri kötü giden 73 işyerine yüzde 50, pandemiden çok fazla etkilenmediği tespit edilen 208 işyerine ise yüzde 25 indirim uygulanacak. 

Karaca,

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında alınan karar gereği Fethiye Belediyesi kiracılarının pandemi dönemindeki kira borçları ile mevcut kiraları tamamen siliniyor. Meclis toplantısının ardından FRT TV'ye özel açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca belediye kiracısı esnaflara müjde vererek " Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda onlardan işgaliye bedeli almayacağız" ifadelerini kullandı. Bir müjde de belediye çalışanlarının ücretleri ile ilgili veren başkan Karaca " Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var" dedi.